blanszować 5 minut. Tuńczyk osączyć z zalewy, czosnek przecisnąć przez praskę. Makaron wrzucić do garnka, dodać tuńczyk, brokuł oraz czosnek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiniż tamte, czyli bardziej zbite, ale miękkie. Takie ma być, więc nie panikuj. Wyrobione ciasto zostaw w misce, przykryj ją ściereczką i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Jak masz zimno w kuchni (chodzi tu bardziej o pory jesienno zimowe) to miskę wstaw do piekarnika i włącz tylko żarówkę, ona też daje ciepło. Spokojnie, kiedyś też się z tego śmiałam
Blondynka GotujeSkładniki: CIASTO: mąka pszenna 20 dag, masło lub margaryna 10 dag, cukier puder 5 dag, żółtka 1 sztuka "L", woda zimna 2 łyżki, sól - szczypta NADZIENIE: budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 1 łyżka, mleko 400 ml, masło 1/2 łyżeczki dżem wiśniowy Stovit, dżem brzoskwinia z marakują Stovit, mam przyjemność testować i smakować dżemy Stovit "zobacz TUTAJ-stovit" jako Ambasador kampanii
W Mojej Kuchni Lubięprzelewamy do miseczki. Podajemy z pokrojonym w ćwiartki plastrem ananasa. Po wierzchu sypiemy musli i żurawiną (ilość według upodobań). Podajemy. Tak przygotowana owsianka smakuje zarówno na ciepło, jak i zimno. Budyniowa owsianka z ananasem, żurawiną i chrupiącym musli Smacznego
Słodkie okruszkizmieniają kształtu, więc możemy nadać im różne fantazyjne wzory, które będą ładnie prezentować się na gotowych słodkościach. Dodając mniej cukru - w ten sposób upiekłam blaty do mojego sernika na zimno - przepis wkrótce. (około 25 sztuk) 100g masła/margaryny 130g mąki pszennej 70g mąki pszennej graham (może być dowolna) 1 jajko (małe) 70g cukru pudru 1 szczypta soli Opcjonalnie
Di gotujeścięty (zwykle nie dłużej niż 20 minut, żeby łosoś nie wysechł, czas zależy od tego, jak mocno rozgrzejecie grill). Dymne szaszłyki z łososia i cukinii można także jeść na zimno następnego dnia – o ile Wam zostaną :) Post Dymne szaszłyki z łososia i cukinii pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do KuchniNuggetsy z kaszy jaglanej Proste i niezwykle smaczne nuggetsy jaglane w panierce z krakersów. Nadadzą się nie tylko na obiad, ale również na przekąskę (zarówno na ciepło, i na zimno np. na wynos do pracy:) Przepis: Nuggetsy z kaszy jaglanej 3. Pierogi "ruskie" Jeżeli tęsknicie za tradycyjnymi pierogami "ruskimi", to koniecznie musicie wypróbować te, które zamiast sera mają kaszę
Bananowe PoleMięso wrzucamy do piekarnika i pieczemy, a my w tym czasie odpoczywamy. Efekt jest niezwykle przyjemny – otrzymujemy soczysty kawałek mięsa, które możemy podać na ciepło jak i na zimno. Może stanowić bazę obiadu, wykorzystacie jako wędlinę na śniadanie lub jako składnik sałatek. Zatem do dzieła! Do przygotowania mięsa potrzebujemy: kawałek schabu sól (tyle ile wynosi waga mięsa) naczynie żaroodporne
Szybko Tanio SmacznieWarzywa z kaszą jaglaną na śniadanie, brzmi smacznie i pożywnie. Prosta propozycja, którą możemy podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Takie danie możemy zabrać z sobą do pracy na drugie śniadanie, ale równie dobrze może postać w lodówce, aby sięgnąć po nie następnego dnia. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut, 2 porcje. Produkty 100 g kaszy jaglanej
Fit&Fast Kitchenślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką, pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut. Gotowe ślimaczki podajemy na ciepło lub zimno. Ślimaczków celowo nie doprawiałam, gdyż podałam je z niezwykle aromatycznym czatni ostry zielony pomidor od Luks Pomada , który dodał smaku i pikanterii całemu daniu
słodki bratekDodajemy umyte truskawkii bez szypułek oraz suszone jagody goji. Miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy cukier do smaku i miksujemy ponownie. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Najlepiej smakuje, gdy maślanka jest zimna. Pamiętaj, aby świeżych truskawek nie przechowywać w lodówce, podobnie jak pomidory tracą smak. Szypułki z truskawek usuń dopiero po ich umyciu, w przeciwnym razie stracą swój słodki smak. Dzisiejszy wpis
Moja smaczna kuchniamojprzepisna.pl | Śnieżny puch bez chemii Bardzo popularny deser, krążący po internecie, szybki, bezproblemowy. Delikatny sernik na zimno, lekko piankowy, deser z tych mniej słodkich. Wystarczy tylko kilka składników. W oryginalnej wersji są wykorzystane Śnieżki w proszku, ja zrezygnowałam z nich na rzecz śmietany kremówki, można również użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy
moj przepis naszybki krem który może zrobić każdy, genialnie nadaje się jako krem do przełożenia tortów ale też jako deser, cudowny na zimno i na ciepło. Składniki: (2-3 os.) 150g suchej kaszy jaglanej 200 ml mleka migdałowego 400 ml wody 2 łyżeczki kakao 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Zagotować mleko z wodą. Kaszę zalać wrzątkiem, gotować w mleku
madamekuchnia.wordpress.comCiepło. Zimno. Słońce. Deszcz. Gorąca kawa. Zimne lody. Bardzo łatwa i szybka surówka z młodej kapusty, która nada się do niejednego obiadu :) Przepis dostałam od koleżanki :) Składniki: 1/4 główki z dużej, młodej kapusty 1 duża marchewka mały pęczek koperku mały pęczek szczypiorku sól, pieprz 2 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Kapustę drobno poszatkować. Posypać sporą szczyptą
My simple kitchendwie pizze. Na ka żdą wylać sos śmietanowy, dodać kurczaka i pozostałe dodatki. Posypać serem i przyprawą. Piec 20 minut w 200 stopniach. Można podawać na ciepło i na zimno
Magiczne Życie Marty