na zimno - 10906 przepisów (strona:248/728)

RYŻ ZE ŚMIETANĄ Z JAGODAMI - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 111

wody co mleka),solimy,gotujemy na sypko.Mieszamy z cukrem(odłożyć 2 łyżeczki cukru do śmietany)i ostudzić.Śmietanę ubijamy  z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Ryż podajemy na zimno,polewając każdą porcję śmietaną i sokiem z jagód.Smacznego.   anielka123buziolek, piątek, 07 czerwca 2013 , DESERY Komentarze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym 238

dokładnie wymieszać.   Pieczarki obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć w głębokim i rozgrzanym oleju - na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i natychmiast podawać. (Na zimno również są smaczne

Di gotuje
Sernik na zimno z truskawkami 158

Dziś do niedzielnej kawki pyszny i kolorowy serniczek na zimno z truskawkami. Jest tak delikatny i puszysty, że rozpływa się w ustach.  Znika w tempie ekspresowym i połowy już nie ma :) Gorąco polecam! Składniki: Na biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju szczypta soli Masa serowa

kuchnia doski
Jagodowy sernik na zimno 290

Sezon jagodowy mija tak szybko, więc trzeba go wykorzystać maksymalnie. Dzisiaj zechęcam do wykonania sernika na zimno z dużą ilością jagód i twarogu. Ciasto jest orzeźwiające, puszyste i lekko kwaskowate. Idealne na ciepłe dni.  Najlepiej smakuje na drugi dzeń, kiedy spód lekko zmięknie, a masa jagodowo-twarogowa stanie się jeszcze bardziej puszysta. Składniki na spód: 120 g kruchych ciasteczek

Świat Ciasta
Skrzydełka w zalewie octowej 112

przygotowane skrzydełka są pyszną przekąską, która idealnie smakuje w wersji solo lub z ulubionymi sałatkami. Nadają się również jako dodatek do dania głównego. Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą się podgrzać. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta Dodatkowo:  olej Zalewa: 3 szklanek wody

Di gotuje
Zupa jagodowa z makaronem! 136

godzinę, w tym czasie wszystkie przyprawy, które dodaliśmy uwolnią pełnie aromatu. Zupę przed podaniem zagotuj ponownie. I osłodź stewią bądź cukrem brązowym. Choć zupę jagodową możesz też poddawać na zimno z lodówki, w formie chłodnika, wtedy jednak zrezygnuj z makaronu i podaj tylko z kleksem śmietany bądź jogurtu. Jakie przyprawy można również dodać do zupy owocowej? W różnych regionach zupa

SMYKWKUCHNI
Rolada drobiowa z podwędzanymi śliwkami i serem 149

jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Jego konsystencja i doskonała topliwość sprawia, że z powodzeniem może być wykorzystywany do wyszukanych, ciepłych dań, jak i kanapek i przekąsek na zimno. Dostępny w opakowaniach o gramaturze 150 i 750 g. Dzięki technologii „otwórz – zamknij”, z jaką zostało zaprojektowane opakowanie, ser na długo zachowa swoją świeżość." śliwki podwędzane suszone

Różowa kuchnia
Bananowa kawa mrożona 241

Przepyszna kawa mrożona z dodatkiem banana i kakao. Gęsta, zimna i intensywna w smaku, idealna na upały. SKŁADNIKI (1 porcja) 1 dojrzały banan 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 200 ml zimnego mleka lub mleka roślinnego (np. migdałowe) kostki lodu wiórki czekolady, pianki marshmallow (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kawę i kakao rozpuścić w 50 ml gorącej wody i lekko przestudzić

DefinicjaSmaku
Malinowa fantazja 381

truskawkami. Przygotowanie malinowej fantazji wymaga trochę pracy i czasu, ale smak powinien Wam to wynagrodzić.Polecam Wam również inne ciasto, które jest na moim blogu sernik na zimno z truskawkami Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier

O kuchni z uczuciem
pyszne kotlety z kalafiora,fasolki żółtej z dipem czosnkowo-jogurtowo-ogórkowym... 255

skórki, utrzeć na tarce grubsze oczka, wsypać party dip czosnkowy, wlać jogurt, dodać posiekany koperek i wszystko wymieszać, kotlety podawać z dipem - kotlety są obłędnie smaczne na ciepło i zimno a z dipem smakują wybornie.......... SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Placki z cukinii i kalarepki 187

kalarepki a teraz znowu połączyłam te warzywa i zrobiłam placuszki. Placuszki możemy podać na lekki obiad lub kolację z ulubionym sosem, świetnie smakują na ciepło i jak i na zimno. składniki: 1 średnia młoda cukinia (ok 650 g) 3 kalarepki (ok 500 g) 2 jajka sól,pieprz 3-4 łyżki mąki olej do smażenia Cukinię dokładnie umyć i zetrzeć razem

Monia miesza i gotuje
Koktajl jagodowo - porzeczkowy 113

blendera. Miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy do smaku cukier lub miód. Miksujemy ponownie. Podajemy z osypanymi płatkami owsianymi i ułożonymi na wierzchu owocami. Najlepiej smakuje, gdy maślanka jest zimna. Dla orzeźwiającego smaku można dodać kilka listków świeżej mięty. Zamiast jagód można dodać borówki amerykańskie

Moja smaczna kuchnia
Tarta z cukinią, pomidorami i parmezanem 229

wstaw do piekarnika (nadal 200 stopni C) i piecz przez 20-30 minut, aż cukinie i pomidory będą miękkie i upieczone. Gotową tartę możesz podawać na ciepło lub na zimno. Na podstawie tego przepisu z moimi zmianami. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta z bobu na chrupiących grzankach z jajkiem 131

Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 20 min Czas całkowity 40 min   Składniki 1 kg bobu 200g ugotowanej ciecierzycy lub z puszki 30g oleju tłoczonego na zimno (u mnie lniany) 2 łyżki czosnku niedźwiedziego 1 łyżka octu winnego pieprz, sól Wykonanie W pierwszej kolejności przygotowujemy pastę z bobu. Bób gotujemy do miękkości, ok 20 minut (5 minut przed

Apetyt na Zielone
Karpatka z malinami 158

zawrze wsypujemy powoli mąkę pszenną i energicznie mieszamy do czasu aż masa zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna wbijamy po jednym jajku cały czas mieszając, aż do skończenia jajek, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części

Wanilia i Kardamon