na zimno - 10906 przepisów (strona:252/728)

Młody bób w roli głównej 145

pracy czy uczelnie. Przepis jest oparty na produktach sezonowych, czyli to co lubię najbardziej! Świeży młody bób, kasza jaglana o doskonałych właściwościach odkwaszających nasz organizm. Sałatka na ciepło bądź zimno, tak jak wolisz , tak jak lubisz. Mi osobiście bardziej smakuje na ciepło, ale tylko dla tego że uwielbiam smak ciepłych pomidorków ze świeżą oliwą. SKŁADNIKI dla 2 osób: - 2 porcje

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowe placki z serka wiejskiego z cebulą 171

łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami 148

wyłączonym piekarniku przez 15-20 minut pozwalając mu wchłonąć na powrót  sos wypłynięty podczas pieczenia.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco. Jeżeli chcemy podać galantynę z sosem, to od razu  po upieczeniu mięsa odlewamy do rondelka 2/3 sosu z pieczenia ( galantynę zostawiamy w naczyniu w którym się piekła

Miód i pieprz
SAŁATKA DWA ZIARNA Z RUKOLĄ 143

Składniki: 2 garście rukoli kilka pomidorków koktajlowych kulka mozzarelli 4 łyżki uprażonych i posolonych pestek dyni 4 łyżki uprażonych i posolonych pestek słonecznika 2 łyżki oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno pól łyżeczki bazylii lub ziół prowansalskich Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę, na nią połówki pomidorków, kawałki mozzarelli, posypujemy ziarnami. Olej mieszamy z dowolnymi ziołami, polewamy sałatkę. Przepyszne prażone pestki dyni

Z Majeczką w kuchni
Zupa truskawkowo-wiśniowa z mascarpone i lanymi kluseczkami 144

rozrabiamy kisiel, wlewamy do gotującej się zupy i gotujemy cały czas mieszając, dokładamy serek mascarpone i gotujemy na minimalnym ogniu, mieszając aż się rozpuści. Podajemy na ciepło lub na zimno z lanymi kluseczkami i dekoracją ze świeżej mięty. Opcjonalnie można też dodać kleks ze śmietany i ziarenka granatu. Kluski lane: jajko roztrzepujemy w garnuszku, szczyptę solimy i dodajemy mąkę. Mieszamy

Kolorowy Przepisownik
Gulab Jaman - pakistańskie mini pączki z mleka w proszku (w syropie pomarańczowym) 201

nadmiaru tłuszczu i umieścić w garnuszku z ciepłym syropem. Całość odstawić na 30-60 minut, aby nasiąkły (*). (W międzyczasie należy sprawdzić poziom nasiąknięcia.) Pączki przechowywać w lodówce. Podawać na zimno lub ciepło (podgrzane) - np. z lodami. Można je polać dodatkową porcją syropu i posypać posiekanymi orzechami. (*) Jeśli pączki nie chcą nasiąknąć, to należy zrobić (szpileczką) w nich małe dziurki

Di gotuje
Pomidory San Marzano zapiekane z oliwą i czosnkiem 184

słodkawy, bez jakiejkolwiek kwaśności. Są droższe od pospolitych odmian, ale warte grzechu gdy chcemy podać je na ciepło. Do tego warto zainwestować w dobrej jakości oliwę tłoczoną na zimno. Nie uzyskamy tego smaku stosując produkty z "niższej" półki. Pomidorki San Marzano poszukć warto w np. Lidlu, gdzie można je kupić w gronach, wiszące jeszcze na szypułkach. Roma zresztą podobnie. Najlepiej

Sztuka gotowania w/g Samiry
Schab na parze z makaronem Somen 236

surówka :) Moim zdaniem do makaronu tez świetnie pasuje. Dziś użyłem japońskiego makaronu pszennego Somen, który ma bardzo krótki czas przygotowania. Doskonale nadaje się również do zup, sałatek czy na zimno z dressingiem i warzywami. Składniki :  2 plastry schabu 1 łyżka sosu sojowego  50g makaronu Somen 2 pieczarki  pomidor bez skórki  natka pietruszki karbowanej    Przyprawy

Parowar Faceta
Sernik na zimno z morelami 123

mnie coś nowego, mianowicie nie pamiętam już kiedy robiłam sernik na zimno z owocami.No to mamy dziś smakołyk na talerzu.   Składniki: biszkopty okrągłe z 15 szt morele z puszki (6 połówek dałam) 500 g mascarpone czteropak serka homogenizowanego waniliowego (4 x 140 g) 4 łyżki cukru pudru ( zmieliłam ksylitol inaczej cukier brzozowy) Kłos-Pol 2 łyżki soku z cytryny

Różowa kuchnia
Cebula w cieście 300

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Doskonała przekąska, która znakomicie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Ciasto można doprawić według własnego smaku. A tu dla przypomnienia krążki cebulowe: ( klik ).   kilka dużych cebul mąka olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1 jajko 1/3 szklanki mleka (można nieco więcej) 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Di gotuje
Podkarpacka pieczona karkówka 209

razy. Następnie wyciągamy mięso z zalewy, układamy na blaszce i zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 220 stopni C (grzałka góra-dół). Podajemy na ciepło z sosem, lub na zimno, jako dodatek do chleba. Po wizycie karkówki w lodówce jest ona znacznie bardziej zwarta niż na zdjęciach i można ją kroić na cieniutkie plasterki. *Przepis pochodzi z publikacji „Eurogalicja

Trzeci talerz
Zupa lubczykowa 155

gotować na wolnym ogniu 15 minut, aż ziemniaki staną się miękkie. Zmiksować lub zblendować. Dodać śmietankę, doprawić szczyptą gałki muszkatałowej. Już nie gotować. Doprawić do smaku. Doskonała na zimno i na ciepło. Podawać z posiekanymi liśćmi lubczyku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tortillas na wigilię dnia następnego 184

jeszcze minutę, dwie dociskam, aby kolejny placek także spiekł się na chrupiąco. Gotowe tortille zdejmuję i kroję ostrym nożem na 6-8 trójkątów. Można jeść na gorąco lub zimno, maczając w dowolnym sosie. My nasz tworzymy mieszając do połączenia wymienione wyżej składniki. Ot i wszystko, szybko, prosto, smacznie. Dziękuję Nigello! #tortille #przekąski #kolacja #itbmtt

I tu będę miała takie te
Sernikowa owsianka z truskawkami 223

wypróbować. Widzę, że nie tylko ja darzę ją entuzjazmem, bo jednogłośnie stała się Waszym wyborem w czerwcowym Gotowaniu za Głosowanie. Ps. Taka owsianka znakomicie smakuje na ciepło i zimno. Możemy także spokojnie zabrać ją ze sobą do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 1 porcję: 100 g sera białego twarogowego (u mnie półtłusty) ½ szklanki płatków owsianych górskich (nie błyskawicznych

Fabryka pomysłów
szybkowar-gołąbki o smaku kurczaka po węgiersku... 217

najlepiej na całą noc, rano gołąbki można wyjąć bez "rozwalania się" w całości można je podać z sosem pomidorowym, lub innym, my lubimy je jeść takie do pieczywa na zimno..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania