pracy czy uczelnie. Przepis jest oparty na produktach sezonowych, czyli to co lubię najbardziej! Świeży młody bób, kasza jaglana o doskonałych właściwościach odkwaszających nasz organizm. Sałatka na ciepło bądź zimno, tak jak wolisz , tak jak lubisz. Mi osobiście bardziej smakuje na ciepło, ale tylko dla tego że uwielbiam smak ciepłych pomidorków ze świeżą oliwą. SKŁADNIKI dla 2 osób: - 2 porcje
SMYKWKUCHNIłyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują
Di gotujewyłączonym piekarniku przez 15-20 minut pozwalając mu wchłonąć na powrót sos wypłynięty podczas pieczenia. Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco. Jeżeli chcemy podać galantynę z sosem, to od razu po upieczeniu mięsa odlewamy do rondelka 2/3 sosu z pieczenia ( galantynę zostawiamy w naczyniu w którym się piekła
Miód i pieprzSkładniki: 2 garście rukoli kilka pomidorków koktajlowych kulka mozzarelli 4 łyżki uprażonych i posolonych pestek dyni 4 łyżki uprażonych i posolonych pestek słonecznika 2 łyżki oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno pól łyżeczki bazylii lub ziół prowansalskich Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę, na nią połówki pomidorków, kawałki mozzarelli, posypujemy ziarnami. Olej mieszamy z dowolnymi ziołami, polewamy sałatkę. Przepyszne prażone pestki dyni
Z Majeczką w kuchnirozrabiamy kisiel, wlewamy do gotującej się zupy i gotujemy cały czas mieszając, dokładamy serek mascarpone i gotujemy na minimalnym ogniu, mieszając aż się rozpuści. Podajemy na ciepło lub na zimno z lanymi kluseczkami i dekoracją ze świeżej mięty. Opcjonalnie można też dodać kleks ze śmietany i ziarenka granatu. Kluski lane: jajko roztrzepujemy w garnuszku, szczyptę solimy i dodajemy mąkę. Mieszamy
Kolorowy Przepisowniknadmiaru tłuszczu i umieścić w garnuszku z ciepłym syropem. Całość odstawić na 30-60 minut, aby nasiąkły (*). (W międzyczasie należy sprawdzić poziom nasiąknięcia.) Pączki przechowywać w lodówce. Podawać na zimno lub ciepło (podgrzane) - np. z lodami. Można je polać dodatkową porcją syropu i posypać posiekanymi orzechami. (*) Jeśli pączki nie chcą nasiąknąć, to należy zrobić (szpileczką) w nich małe dziurki
Di gotujesłodkawy, bez jakiejkolwiek kwaśności. Są droższe od pospolitych odmian, ale warte grzechu gdy chcemy podać je na ciepło. Do tego warto zainwestować w dobrej jakości oliwę tłoczoną na zimno. Nie uzyskamy tego smaku stosując produkty z "niższej" półki. Pomidorki San Marzano poszukć warto w np. Lidlu, gdzie można je kupić w gronach, wiszące jeszcze na szypułkach. Roma zresztą podobnie. Najlepiej
Sztuka gotowania w/g Samirysurówka :) Moim zdaniem do makaronu tez świetnie pasuje. Dziś użyłem japońskiego makaronu pszennego Somen, który ma bardzo krótki czas przygotowania. Doskonale nadaje się również do zup, sałatek czy na zimno z dressingiem i warzywami. Składniki : 2 plastry schabu 1 łyżka sosu sojowego 50g makaronu Somen 2 pieczarki pomidor bez skórki natka pietruszki karbowanej Przyprawy
Parowar Facetamnie coś nowego, mianowicie nie pamiętam już kiedy robiłam sernik na zimno z owocami.No to mamy dziś smakołyk na talerzu. Składniki: biszkopty okrągłe z 15 szt morele z puszki (6 połówek dałam) 500 g mascarpone czteropak serka homogenizowanego waniliowego (4 x 140 g) 4 łyżki cukru pudru ( zmieliłam ksylitol inaczej cukier brzozowy) Kłos-Pol 2 łyżki soku z cytryny
Różowa kuchniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Doskonała przekąska, która znakomicie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Ciasto można doprawić według własnego smaku. A tu dla przypomnienia krążki cebulowe: ( klik ). kilka dużych cebul mąka olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1 jajko 1/3 szklanki mleka (można nieco więcej) 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Di gotujerazy. Następnie wyciągamy mięso z zalewy, układamy na blaszce i zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 220 stopni C (grzałka góra-dół). Podajemy na ciepło z sosem, lub na zimno, jako dodatek do chleba. Po wizycie karkówki w lodówce jest ona znacznie bardziej zwarta niż na zdjęciach i można ją kroić na cieniutkie plasterki. *Przepis pochodzi z publikacji „Eurogalicja
Trzeci talerzgotować na wolnym ogniu 15 minut, aż ziemniaki staną się miękkie. Zmiksować lub zblendować. Dodać śmietankę, doprawić szczyptą gałki muszkatałowej. Już nie gotować. Doprawić do smaku. Doskonała na zimno i na ciepło. Podawać z posiekanymi liśćmi lubczyku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jeszcze minutę, dwie dociskam, aby kolejny placek także spiekł się na chrupiąco. Gotowe tortille zdejmuję i kroję ostrym nożem na 6-8 trójkątów. Można jeść na gorąco lub zimno, maczając w dowolnym sosie. My nasz tworzymy mieszając do połączenia wymienione wyżej składniki. Ot i wszystko, szybko, prosto, smacznie. Dziękuję Nigello! #tortille #przekąski #kolacja #itbmtt
I tu będę miała takie tewypróbować. Widzę, że nie tylko ja darzę ją entuzjazmem, bo jednogłośnie stała się Waszym wyborem w czerwcowym Gotowaniu za Głosowanie. Ps. Taka owsianka znakomicie smakuje na ciepło i zimno. Możemy także spokojnie zabrać ją ze sobą do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 1 porcję: 100 g sera białego twarogowego (u mnie półtłusty) ½ szklanki płatków owsianych górskich (nie błyskawicznych
Fabryka pomysłównajlepiej na całą noc, rano gołąbki można wyjąć bez "rozwalania się" w całości można je podać z sosem pomidorowym, lub innym, my lubimy je jeść takie do pieczywa na zimno..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię