paje na sposób, który wydaje mi się podstawowy i najbardziej tradycyjny - z mieloną wołowiną. Takie wytrawne ciastka są świetną gorącą przekąską - codzienną lub imprezową. Świetnie sprawdzą się też na zimno, jako drugie śniadanie do pracy (nie tylko dla górników!). Ten mój przepis kojarzy się z niedawnym hasłem tygodnia , tak samo jak klopsiki Marzeny łączą dwa nasze ostatnie zadania :) Składniki: Farsz
zadanie-gotowanieWymyśliłam je na imieniny mojego męża,nie spodziewałam się ,że wszystkim gościom tak bardzo posmakują-pyszne i na ciepło i na zimno Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula puszka pomidorów z puszki bez skórki krojonych pół cukinii 15 dag sera żółtego pół papryki czerwonej lub żółtej ząbek czosnku przyprawa
Swojskie jedzonkodeser lub podwieczorek bez dodatku konserwantów i o wiele smaczniejszy niż zrobiony z proszku. Przygotowanie takiego deseru zajmuje krótką chwilę i jest bardzo łatwe, można go zajadać na zimno lub gorąco. Składniki na 2 porcje : 1/2 litra mleka 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru kryształu 1 łyżka cukru waniliowego opcjonalnie konfitura
Smakowite Daniarozpływające się w ustach. Jej przygotowanie jest banalnie proste wystarczy wymieszać wszystkie składniki i równo ułożyć warstwami na przemian z jabłkami. Ciasto znakomicie smakuje na ciepło jak i na zimno, podane z lodami lub bitą śmietaną będzie stanowić wyśmienity deser. Składniki na tortownicę 23 cm : 1 szklanka mąki pszennej1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka kaszy manny 3/4 kostki masła
Smakowite Daniawidziany, również ten mniej typowy w kształcie, składzie czy kolorze. Niech będą to dania obiadowe na gorąco (do odgrzania w pracowniczej kuchni), jak i również sycące sałatki makaronowe na zimno . Zapraszam do uczestnictwa w akcji, która trwa od 28.04 2016 do 20.05.2016 . Stwórzmy zbiór pomysłów na lunchbox do pracy , z których człowiek pracujący będzie mógł w każdej chwili skorzystać
Grunt to przepis!Rewelacyjna rolada. Po upieczeniu ciasto serowe, czyli wierzch rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie rozwala. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na pieczywo. Polecam. 35 dkg żółtego sera 30 dkg pieczarek 35 dkg piersi z kurczaka 1 cebula 3 jajka 1/2 szklanki majonezu sól, pieprz
Jadło i czytadłoKorzenny warzywniak z brokułem. Pomysł na obiad lub kolację. Samodzielny posiłek lub dodatek do kaszy, mięsa, makaronu. Na ciepło lub na zimno. 1 seler, 2 buraki, 3 młode ziemniaki w łupinie, 1 mały batat, 1 średnia pietruszka. 2-3 młode marchewki, kilka rzodkiewek, 1/2 brokuła. Pierwszą część warzyw kroimy w plastry i układamy w formie warstwami. Na wierzch kładziemy różyczki
KucharzycaMusztarda - najpopularniejsza przyprawa. Czy to na kanapce, czy jako dodatek do mięsa musztarda jest niezastąpiona. Osoby dbające o linię wiedzą doskonale, że to najmniej kaloryczny sos na zimno, super dodatek poprawiający smak niemal każdego dania. Czy wiesz co kryje się w słoiczku z musztardą? Musztarda to przyprawa, której głównym składnikiem są ziarna gorczycy białej, czarnej lub sarepskiej. Gorczyca pełna jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kromkę smaruję pesto. Kanapki łączę ze sobą i opiekam na rumiano w opiekaczu, najlepiej w takim do panini. Dobrze smakują na ciepło, ale też można je jeść na zimno. Dlatego nadają się także jako śniadanie na wynos. Wystarczy je tylko odpowiednio zapakować, ja do tego używam ostatnio produktów Stella . Dla córki pakuję kanapki do Torebek śniadaniowych papierowych Stella
Kuchnia co dniawiem jak u Was, ale u mnie coś wiosny nie widać :-( zimno, pada... a szkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy takiej właśnie surówki :-) Łatwej w przygotowaniu, takiej która z pewnością ożywi nie jeden obiad... SKŁADNIKI 1 małą kapusta pekińska 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 4 - 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy sól, pieprz
Czary - gary w kuchniCała kopułka na serniku obłożonym kiwi wykonana jest z galaretki - również kwiat, który jest w środku. Do zrobienia bardziej wymyślnych kwiatów trzeba użyć specjalnych narzędzi, ale
Przepisy Kulinarneciasta, i odrobina do dekoracji Sposób przygotowania Składniki mieszamy dokładnie w kubeczku. Pieczemy w mikrofalówce minutę. Dekorujemy wiórkami kokosowymi. Uwagi Olej kokosowy musi być oczywiście nierafinowany, tłoczony na zimno. Można taki dostać bez problemów w sklepie. Osobiście polecam wam rodzinną olejarnię Olini.pl gdzie możecie zakupić olej wysokiej jakości. Minuta w mikrofalówce przy założeniu, że wasze urządzenie
Mr. Tastedrobno szatkujemy natkę pietruszki. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i sokiem z połówki cytryny. Doprawiamy do smaku dodatkiem soli i pieprzu. Podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 20 total views, 20 views today Tweetnij The post Sałatka: cukinia, pomidor, kukurydza. appeared first on MODA
MODA NA BIOlubię zamknięte razem w pysznym toście :) SKŁADNIKI (na 4 tosty - 1 tost - 324 kcal) 8 kromek chleba pełnoziarnistego 1 kulka mozzarelli (125g) 100 g łososia wędzonego na zimno 12 sztuk zielonych szparagów pieprz cytrynowy masło PRZYGOTOWANIE Odrywamy zdrewniałe części szparagów. Blanszujemy szparagi we wrzątku kilka minut. Na 4 kromkach rozkładamy plasterki łososia, posypujemy pieprzem cytrynowym. Mozzarellę również kroimy
Moje Kuchenne Rewelacjeminut, aby urosły. Piekarnik nagrzać do 180-190 stopni. Bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i piec przez 30 minut lub do czasu aż będą rumiane. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Codzienne Gotowanie