www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną na ciepło lub zimno. Ich ł agodny smak wspaniale komponuje się z zimnymi sosami, surówkami, czy sałatkami. Pasują również do frytek. (5 sztuk) 200g paluszków surimi 1 jajko 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie
Di gotujezupy były „sajgonki” z ryżu, który został po ostatnim obiedzie. Zupa jest lekka i odświeżająca, idealna na zbliżające się ciepłe dni, bo wyśmienicie smakuje też na zimno. Składniki na 4 porcje: 2 średnie cukinie 2-3 gałązki selera naciowego pęczek bazylii łyżeczka soli puszka mleka kokosowego (wiem, wiem nie ma na zdjęciu) na „sajgonki” papier ryżowy
greenscarfpotrzebują nadmiaru przypraw, ot tak dla delikatnego podkręcenia ciut gałki muszkatołowej i rozmarynu. Idealnie jest podać to danie z kaszą gryczaną. Wybornie smakuje na drugi dzień na zimno, jako lunch w pracy- sprawdziłam! ps. Test na dziecku przeszło pozytywnie, bo słodkawe, no to wiadomo Składniki na 4 porcje: 1 dynia piżmowa 1 dojrzały ananas 2 marchewki łyżeczka soli łyżeczka gałki
greenscarfTakie marchewki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako dodatek do obiadu albo jako przekąski. Sama nigdy nie byłam przekonana do warzyw z miodem, ale te marchewki na długo zagoszczą w moim menu :) Małe marchewki (najsmaczniejsze są młode) obrać ze skórki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, marchewki obsmażyć
Zrób to smacznieWiosna na talerzu. Przepyszne i łatwe w przygotowaniu brokułowe placuszki. Do tego bez mąki. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przystawka. Składniki (na 12 placuszki): - 500 g surowego brokuła - 2 jajka - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - kremowy serek - wędzony łosoś - świeży koperek - cytryna Brokuła podzielić na różyczki i ugotować do miękkości (ok.6-7 minut). Wystudzić
CookYourselfprzygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu
Smakołyki AsiWykonanie: Śmietanę kremówkę doprowadzamy prawie do wrzenia i zalewamy nią czekoladę z pastą pistacjową. Mieszamy do momentu, aż masa stanie błyszcząca i jednolita. Odstawiamy do wystudzenia, kiedy jest zimna wstawiamy do lodówki na min 3 godz. Po tym czasie całość ubijamy mikserem na puszystą masę. Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i napełniamy nią nasze foremki. Dekorujemy posiekanymi pistacjami
Malinowe Pocałunkiłyżki, olej rzepakowy 3 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, twaróg 1 kg/wiaderko, kakao 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników w tym zimna margaryna i orzechy zmielone mikserem utrzeć ciasto o konsystencji drobnej kruszonki, schować do lodówki na godzinę forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia - na dnie rozłożyć ciasto, można denkiem szklanki przyklepać
W Mojej Kuchni Lubięgrzanie góra/dół około 40 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 5 - 7 minut, pałki będą bardziej chrupiące pałki są smaczne, soczyste i na ciepło i na zimno.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięswoje zalety, bo będę miała więcej czasu na inne rzeczy. Na blogu znajdziecie również inne dania jednogarnkowe tutaj Tak czekam na słoneczko i ciepłe dni, a tu zimno i pochmurno. Może wiecie, kiedy do nas zawita wiosna? Składniki 4 udka indycze bez kości i skóry 250 g pieczarek 2 gałązki selera naciowego kawałek selera 1 pietruszka 1 papryczka chilli
O kuchni z uczuciemprosty, idealny dla osób zabieganych i poszukujących pomysłów na szybkie i smaczne obiady Pieczeń smakuje na ciepło ale równie dobrze będzie smakować na zimno w formie kanapki. Bułkę tartą zastąpiłam dużą ilością płatków owsianych, które po upieczeniu były zupełnie niewyczuwalne. Dzięki temu danie jest smaczne i dużo zdrowsze Polecam zrobić taki
Marta GotujeSkładniki: 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy* lub z puszki 4 łyżeczki kakao 1-2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej lub cynamonu 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka żelatyny zimna woda Żelatynę zalać wodą do pokrycia. Składniki zmiksować na gładki mus. Jeśli będzie za rzadki dodać więcej jogurtu i ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na małym ogniu
Chocolate Muffin Blogkaszką, dorzucamy płatki migdałowe, pestki granatu, miętę, skórkę z cytryny, mieszamy. Skrapiamy oliwą, dosmaczamy solą i pieprzem, ew. dodatkową łyżką soku z cytryny. Sałatka pyszna na ciepło i na zimno! miseczka of course z Domu Mokoszy
Dzieje kuchennej Wiewióryduże bataty Przygotowanie zarówno kaczki, jak i puree z batatów jest banalnie proste i szybkie! A jakie pyszne! :) Ważne jest, aby kaczka przez smażeniem nie była zbyt zimna - warto ją wcześniej wyjąć z lodówki. Ale po kolei: kaczkę myjemy i suszymy. Odcinamy ewentualnie żyłki i nacinamy delikatnie skórę w tzw. kratkę. Solimy z obu stron. Polewamy sosem sojowym
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!mięso się zrumieni, a nacięcia otworzą jak wachlarz, przykrywamy boczek folią aluminiową, zmniejszamy temperaturę do 170 stopni C i pieczemy jeszcze ok 1,5 godziny. Po upieczeniu jemy na zimno lub ciepło, pokrojony w grube bądź cieniutkie plastry. Smacznego! The post Boczek faszerowany appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię