na zimno - 10906 przepisów (strona:264/728)

Kotleciki z paluszków surimi nadziewane mozzarellą 190

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną na ciepło lub zimno. Ich ł agodny smak wspaniale komponuje się z zimnymi sosami, surówkami, czy sałatkami. Pasują również do frytek.   (5 sztuk) 200g paluszków surimi 1 jajko 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie

Di gotuje
Kokosowo bazyliowa zupa z cukinią 262

zupy były „sajgonki” z ryżu, który został po ostatnim obiedzie. Zupa jest lekka i odświeżająca, idealna na zbliżające się ciepłe dni, bo wyśmienicie smakuje też na zimno. Składniki na 4 porcje: 2 średnie cukinie 2-3 gałązki selera naciowego pęczek bazylii łyżeczka soli puszka mleka kokosowego (wiem, wiem nie ma na zdjęciu) na „sajgonki” papier ryżowy

greenscarf
Potrawka z kaszy i pieczonej dyni z ananasem 231

potrzebują nadmiaru przypraw, ot tak dla delikatnego podkręcenia ciut gałki muszkatołowej i rozmarynu. Idealnie jest podać to danie z kaszą gryczaną. Wybornie smakuje na drugi dzień na zimno, jako lunch w pracy- sprawdziłam! ps. Test na dziecku przeszło pozytywnie, bo słodkawe, no to wiadomo Składniki na 4 porcje: 1 dynia piżmowa 1 dojrzały ananas 2 marchewki łyżeczka soli łyżeczka gałki

greenscarf
MARCHEWKA KARMELIZOWANA 208

Takie marchewki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako dodatek do obiadu albo jako przekąski. Sama nigdy nie byłam przekonana do warzyw z miodem, ale te marchewki na długo zagoszczą w moim menu :) Małe marchewki (najsmaczniejsze są młode) obrać ze skórki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, marchewki obsmażyć

Zrób to smacznie
Brokułowe placuszki z kremowym białym serkiem i wędzonym łososiem 206

Wiosna na talerzu. Przepyszne i łatwe w przygotowaniu brokułowe placuszki. Do tego bez mąki. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przystawka. Składniki (na 12 placuszki): - 500 g surowego brokuła - 2 jajka - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - kremowy serek  - wędzony łosoś - świeży koperek - cytryna Brokuła podzielić na różyczki i  ugotować do miękkości (ok.6-7 minut). Wystudzić

CookYourself
Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym 177

przygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu

Smakołyki Asi
Czekoladki z kremem pistacjowym 188

Wykonanie: Śmietanę kremówkę doprowadzamy prawie do wrzenia i zalewamy nią czekoladę z pastą pistacjową. Mieszamy do momentu, aż masa stanie błyszcząca i jednolita. Odstawiamy do wystudzenia, kiedy jest zimna wstawiamy do lodówki na min 3 godz. Po tym czasie całość ubijamy mikserem na puszystą masę.  Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i napełniamy nią nasze foremki. Dekorujemy posiekanymi pistacjami

Malinowe Pocałunki
wyjątkowy i pyszny sernik pomarańczowo-kakaowy na kruszonkowym orzechowym spodzie... 192

łyżki, olej rzepakowy 3 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, twaróg 1 kg/wiaderko, kakao 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników w tym zimna margaryna i orzechy zmielone mikserem utrzeć ciasto o konsystencji drobnej kruszonki, schować do lodówki na godzinę forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia - na dnie rozłożyć ciasto, można denkiem szklanki przyklepać

W Mojej Kuchni Lubię
pomarańczowe pałki kurczaka z piekarnika... 221

grzanie góra/dół około 40 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 5 - 7 minut, pałki będą bardziej chrupiące pałki są smaczne, soczyste i na ciepło i na zimno.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kociołek prowansalski 232

swoje zalety, bo będę miała więcej czasu na inne rzeczy. Na blogu znajdziecie również inne dania jednogarnkowe tutaj Tak czekam na słoneczko i ciepłe dni, a tu zimno i pochmurno. Może wiecie, kiedy do nas zawita wiosna? Składniki 4 udka indycze bez kości i skóry 250 g pieczarek 2 gałązki selera naciowego kawałek selera 1 pietruszka 1 papryczka chilli

O kuchni z uczuciem
Pieczeń rzymska (klops) 489

prosty, idealny dla osób zabieganych i poszukujących pomysłów na szybkie i smaczne obiady Pieczeń smakuje na ciepło ale równie dobrze będzie smakować na zimno w formie kanapki. Bułkę tartą zastąpiłam dużą ilością płatków owsianych, które po upieczeniu były zupełnie niewyczuwalne. Dzięki temu danie jest smaczne i dużo zdrowsze Polecam zrobić taki

Marta Gotuje
Dietetyczny mus czekoaldowy bez cukru 191

Składniki: 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy* lub z puszki 4 łyżeczki kakao 1-2 łyżeczki miodu  1/2 łyżeczki przyprawy korzennej lub cynamonu 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka żelatyny zimna woda  Żelatynę zalać wodą do pokrycia. Składniki zmiksować na gładki mus. Jeśli będzie za rzadki dodać więcej jogurtu i ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na małym ogniu

Chocolate Muffin Blog
Salatka kus kus z ciecierzyca i granatem 212

kaszką, dorzucamy płatki migdałowe, pestki granatu, miętę, skórkę z cytryny, mieszamy. Skrapiamy oliwą, dosmaczamy solą i pieprzem, ew. dodatkową łyżką soku z cytryny. Sałatka pyszna na ciepło i na zimno! miseczka of course z Domu Mokoszy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierś z kaczki na batatowym puree 284

duże bataty Przygotowanie zarówno kaczki, jak i puree z batatów jest banalnie proste i szybkie! A jakie pyszne! :) Ważne jest, aby kaczka przez smażeniem nie była zbyt zimna - warto ją wcześniej wyjąć z lodówki.  Ale po kolei: kaczkę myjemy i suszymy. Odcinamy ewentualnie żyłki i nacinamy delikatnie skórę w tzw. kratkę. Solimy z obu stron. Polewamy sosem sojowym

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Boczek faszerowany 270

mięso się zrumieni, a nacięcia otworzą jak wachlarz, przykrywamy boczek folią aluminiową, zmniejszamy temperaturę do 170 stopni C i pieczemy jeszcze ok 1,5 godziny. Po upieczeniu jemy na zimno lub ciepło, pokrojony w grube bądź cieniutkie plastry. Smacznego! The post Boczek faszerowany appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię