na zimno - 10906 przepisów (strona:271/728)

Naleśniki a'la kebab 1289

lodówce pozostał tylko jeden gotowy krążek, a pieczone w domu mi nigdy tak nie smakowały, to zamieniłam je na naleśniki :) Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: Naleśniki: 250ml mleka 150g mąki pszennej 100g mąki gryczanej 100ml oleju rzepakowego 50ml wody niegazowanej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat kilka pomidorków

Kuchnia w czekoladzie
Hummus, pasta z cieciorki (ciecierzycy) 119

cieciorki (ciecierzycy), hummus Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 szklanki ugotowanej cieciorki 2 ząbki czosnku 2 łyżki  tahini, domowej pasty sezamowej sól morska sok z 1/2 cytryny zimna woda przyprawa zatar (za'atar) do posypania ziarenka granatu oliwa z oliwek EV Wykonanie: Ugotowaną ciecierzycę (możemy też użyć taką z puszki lub ze słoika) wrzucamy do blendera, dodajemy pokrojone ząbki

Kulinarne przygody Gatity
Klopsiki w zalewie octowej 207

gorącą zalewą i dostawić do całkowitego wystygnięcia. Słoik z wystudzonymi klopsikami w zalewie szczelnie zakręcić/zamknąć i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Podawać jako przekąskę na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 17 klopsików. Do przygotowania klopsików można użyć mięsa mielonego drobiowego, wieprzowego czy wieprzowo-wołowego. Podobno klopsiki najlepiej smakują, jeśli zostaną usmażone

Gospodyni Miejska
PSZENNE PLACUSZKI Z RICOTTY Z KARMELIZOWANĄ POMARAŃCZĄ I GRANATEM 140

Świeże, serowe placuszki z dodatkiem syropu z pomarańczy i chrupkiego elementu - granatu. Są wyśmienite! Delikatne, lekkie i mega smaczne! Dzieci bardzo za nimi przepadają. Placuszki smakują mi także na zimno. Można je spakować i zabrać do pracy na drugie śniadanie bądź lunch. Naprawdę polecam! SKŁADNIKI: (około 13 niewielkich placuszków): 250 gr sera ricotta 100 gr mąki 50 gr cukru ¾ szklanki

Calzonella.com
makowa wuzetka 133

Krem   składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone   do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder . Następnie dodać serek mascarpone .Miksować całość do połączenia składników. Dodatkowo dżem jagodowy tutaj , lub z czarnej porzeczki tutaj orzechy

w mojej kuchni
Truskawki na słodko z jogurtem i sokiem pomarańczowym. 110

Usuwamy ich ogonki i kroimy w drobne kawałeczki. Rozkładamy z wierzchu w miseczkach z jogurtem. Dekorujemy liścmi mięty. Możemy jeszcze delikatnie skropić syropem z agawy. Ten deser podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 833 total views, 289 views today Tweetnij The post Truskawki na słodko z jogurtem i sokiem pomarańczowym. appeared first on MODA

MODA NA BIO
Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) 146

pomidorowy i ułóż ulubione dodatki. Zwiększ temperaturę piekarnika do 220 st i włóż pizze na ok 10-12 minut.  Po pieczeniu zostawić do ostygnięcia, najlepiej smakuje na zimno :) Smacznego

wegujemy
Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym 151

pokrzywy, młodziutki czosnek niedźwiedzi oraz olej rzepakowy,  naturalne źródło steroli roślinnych i witaminy E i dlatego świetnie pasuje do tego wiosennego towarzystwa. Placek można podać na ciepło lub zimno, ze świeżymi warzywami i sosem jogurtowym. Czas przygotowania: Porcje: 2 formy do ciasta  Składniki: Ciasto 150 g mąki pszennej 75 g schłodzonego masła w kawałkach 1 łyżka zimnej wody

SzczyptaSmaQ
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1126

śmieciuga z tuńczykiem  TU Sałatka jarzynowa z oliwkami  TU Sałatka 3 - składnikowa z roszponką  TU Sałatka pieczarkowa  TU Sałatka ze szpinakiem  TU Przekąski na zimno i  gorąco:  Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami  TU Ser camembert faszerowany śliwkami    TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek

pieprzny smaczek
Janczewska tęcza 402

Atrakcyjne ciasto,bez pieczenia, na zimno, smakołyk dla dzieci, bazę stanowi jogurt naturalny, można polecić każdemu taką leguminkę, przyciągającą wzrok,wybornie smakującą, no i bardzo kuszącą ze względu na kolory tęczy... Składniki: galaretki po 1 opakowaniu: agrestowa, cytrynowa, niebieska, truskawkowa, bursztynowa (propozycja)  można inne wg uznania  jogurt naturalny grecki 1 litr mleko 0,5 szklanki żelatyna

kgwjanczewo
Przekąska fusion i "Różowe tabletki na uspokojenie" 137

polać oliwą i sosem sojowym. Zamieszać. Tuż przed podaniem dodać porwane palcami liście bazylii. Całą przekąskę można przygotować rano przed wyjściem do pracy. Wtedy w firmie zjecie ją na zimno. Ale w pracy na pewno macie czajnik, więc równie dobrze danie można przyrządzić w pokoju socjalnym, by była ciepła. ----- Podobne: Sushi po polsku Kukurydziany kurczak z ostrym sosem Sajgonki

Weekendy w domu i ogrodzie
Zboczki - idealna przegryzka na grilla 151

minut - w ostateczności mo ż na u ż y ć piekarnika i jego opcji grilla : górna grzałka, górny poziom piekarnika. Podawać jako gorącą przekąsk ę . Choć na zimno zboczki też są rewelacyjne

Grunt to przepis!
Chatka z ptasim mleczkiem 179

obawiajcie się, w ciastach i deserach go nie będzie. Chatka Puchatka , czy inaczej chatka Baby Jagi to ciasto z gatunku serników przygotowywanych bez pieczenia, czyli popularnie zwane „ na zimno ”. Mój przepis na trochę inną wersję – Chatka z ptasim mleczkiem. Składniki: - 550g tłustego twarogu (u mnie mazurski) - 250g serka mascarpone - 250g miękkiego masła - 230g cukru pudru - esencja migdałowa (1 łyżeczka

mojewypiekiinietylko
Nuggetsy z boczniaków 156

nich zrobić, to ten przepis jest dla Was. Boczniakowe nuggetsy to proste i aromatyczne jedzenie, które posłuży nam jako danie główne lub jako przekąska. Można chrupać na zimno i na ciepło z swoim ulubionym sosem. W obu przypadkach boczniaki smakują rewelacyjnie!  Nuggetsy z boczniaków  Przepis na 10-15 nuggetsów Potrzebujemy:  5 dużych boczniaków  3-4 łyżki

Bananowe Pole
Zapiekanka gołąbkowa 556

lenistwo mnie dopadło na samym początku długiego weekendu. Za oknem zimno, szaro, a więc szybki obiad i wypoczynek z książką. Jeśli nie macie ochoty robić tradycyjnych gołąbków, siedzieć i ich zawijać, to polecam Wam poniższą zapiekankę. Takie gołąbki bez zawijania. Przepis na tradycyjne gołąbki znajdziecie tutaj 1 mała główka młodej kapusty 1 kg mięsa mielonego 300 g ryżu 1 cebula

O kuchni z uczuciem