na zimno - 10906 przepisów (strona:273/728)

Zapiekane jajka faszerowane w skorupkach 206

rozgrzanym masłem farszem w dół i podsmażać do zezłocenia, najlepiej pod przykryciem, by przegrzały się do środka Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło lub zimno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szynka wędzona parzona,bardzo prosta w wykonaniu 185

pyrkać” Gotować szynkę 1 godzinę na każdy kilogram mięsa. Następnie wyjąć z wody, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki. Idealna na chleb do kanapek lub na zimno z sosem tatarskim, czosnkowym itp. Szynka super

Kuchnia Pokoleń
Roladki z bakłażana nadziewane białym serem 160

Roladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam  roladki z bakłażana z nadzieniem z koziego sera, które również polecam oraz z nadzieniem z sera ricotta.  Każde danie z tym smacznym i uroczym warzywem cenię sobie i zapraszam do ich przyrządzania i kosztowania. Dla osób niejedzących

Wino Francja Kuchnia
Cukinia w cieście piwnym 134

rozgrzany głęboki olej. Smażyć z obydwu stron na złocisty kolor. Następnie przełożyć na papier kuchenny w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Podawać z dowolnymi i ulubionymi sosami na zimno, choć są tak smaczne, ze nie potrzebują nic więcej :) Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Przystawka na zimno z serem brie, pomarańczą i pieczonym burakiem 252

Przystawka na zimno z serem brie, pomarańczą i pieczonym burakiem. Pomysł na przystawkę z trzech rożnych od siebie składników, które łączy ze sobą delikatny, aksamitny sos winegret. Proporcje dla dwóch osób. Zapraszam. Składniki: 2 upieczone buraki (bio) w folii aluminiowej 2 pomarańcze 2 łyżki uprażonego sezamu  1 garść posiekanego szczypiorku Sos winegret:   3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

Wino Francja Kuchnia
Dziurkowane naleśniki 258

Pojawi się mnóstwo dziurek. Gdy większość nie będzie już płynna, odwróć delikatnie na drugą stronę. Piecz jeszcze 2-3 minuty. Podawaj na gorąco z dowolnym słodkim nadzieniem lub na zimno - świetnie smakują zamiast chleba na śniadanie z dżemem, a nawet bez niczego. :) Smacznego

Anioszek w kuchni
Praliny czekoladowe z musli 220

kąpieli wodnej. Cały czas mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. Składniki sypkie wymieszaj ze sobą w miseczce i wsyp do czekolady. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. Gdy masa będzie zimna i twarda, ręcznie formuj małe kuleczki. Część obtocz w wiórkach kokosowych, część w kakao. Ułóż na talerzu i włóż do lodówki. Schłodzone smakują najlepiej. :) Mi kulki nie wyszły za bardzo

Anioszek w kuchni
Kisiel z jabłek i gruszek z rodzynkami i płatkami owsianymi 282

całość lub mniej, jeśli wolisz rzadszy kisiel. Można też przygotować nieco więcej krochmal, żeby kisiel wyszedł gęstszy. Jak kto lubi. Gotuj kisiel minutkę, dwie. Od razu podawaj lub na zimno. W każdej wersji jest pyszny. Możesz podać z kleksem z bitej śmietany lub z polewą czekoladową . Smacznego

Anioszek w kuchni
Kapusta włoska duszona z marchewką, masłem i koperkiem 449

dodać śmietanę. Taka kapusta świetnie pasuje jako dodatek do wielu dań, np. gulaszu z fileta z kurczaka czy schabowego. Jest pyszna na ciepło, ale równie dobrze smakuje też na zimno. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async

Anioszek w kuchni
Zdrowy deser śmietanowo-malinowy z kaszą jaglaną i czekoladowym kremem z daktyli 240

łyżką ciepłej wody wlej do szklanki. Dodaj żelatynę. Dobrze wymieszaj, do rozpuszczenia żelatyny. Dodaj do owoców i dokładnie połącz. Odstaw do przestudzenia, najlepiej na parapet (jeśli na dworze zimno:)). Nieco śmietanki odlej do szklanki, podgrzej w mikrofalówce lub wstaw do naczynia z gorącą wodą. Gdy śmietanka będzie gorąca, dodaj żelatynę i mieszaj do jej całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestudzenia. Resztę

Anioszek w kuchni
Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem 171

okazji pierwszych dni wiosny otrzymałam od firmy TERMISIL szklaną formę do tart. Forma nadaje się zarówno do pieczenia, jak i przyrządzania smakołyków na zimno. W pierwszej kolejności postanowiłam przetestować ją w piekarniku, bo jeśli w nim wytrzyma to i w lodówce sobie poradzi. A oto wyniki testu ;-) Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem TARTA GRYCZANA ZE SZPINAKIEM I BŁĘKITNYM

peggiwkuchni
Mini focaccia 142

oliwą i posypujemy świeżo zmieloną solą morską. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 25 minut. Podajemy na ciepło bądź zimno. Minifocaccia Minifocaccia SMACZNEGO

peggiwkuchni
Sałatka z rukoli z olejem z avocado 128

mogłam testować dzięki uprzejmości formy Maryla Sp. z o.o. Poniżej kilka informacji o oleju: 1. Olej z avocado jest w 100% naturalny i niefiltrowany – uzyskiwany z pierwszego tłoczenia na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie swoje prozdrowotne i smakowe walory. 2. 5 ml oleju z avocado dostarcza 10% rekomendowanej dziennej dawki witaminy E. 3. Olej z avocado odznacza się wysoką temperaturą

peggiwkuchni
Amarantus z borówkami 195

byłam przekonana bo od dziecka nie znoszę tego typu mlecznych papek. Nie było jednak najgorzej - amarantus puki był dobrze ciepły smakował fajnie. Nie będę go jednak jadła na zimno ;-) Amarantus z borówkami AMARANTUS Z BORÓWKAMI Na 1 porcję: 1/2 szklanki ziaren amarantusa 3/4 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka syropu z agawy 2 garści borówek (mogą

peggiwkuchni