na zimno - 10906 przepisów (strona:278/728)

Imprezowe skrzydełka z dipem 252

posmarować je połową maślanego, ostrego sosu i piec kolejne 15 minut. Następnie obrócić skrzydełka na drugą stronę, posmarować pozostałym sosem i piec kolejne 25 minut. Podawać na ciepło lub zimno z przygotowanym wcześniej dipem do skrzydełek. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Widoczna na zdjęciach porcja została przygotowana z 1/3 ilości (tj. z 10 skrzydełek), a dip z 1/2 ilości podanych składników

Gospodyni Miejska
Polędwiczki z kurczaka w panierce 179

będzie surowe) i smażyć z obu stron na złoto. Odsączyć usmażone polędwiczki z kurczaka na ręczniki papierowym. Polędwiczki z kurczaka w panierce są doskonałe i na ciepło i na zimno ze świeżymi lekkimi sałatkami.   Post Polędwiczki z kurczaka w panierce pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
.1217. czy to marzec? 202

czarnej porzeczki i masłem orzechowym~ Pogoda robi sobie jakieś żarty...Myślałam, że z dnia na dzień będzie coraz słoneczniej i coraz cieplej, a jest coraz bardziej szaro, buro, mokro, zimno i...śnieżnie... :( Dawno nie było mnie tutaj ze śniadaniem więc postanowiłam zawitać tu dzisiaj z niby prostą, ale jednak pyszną zawartości miseczki :) Wykorzystałam już resztkę kaszki gryczanej kupionej na Słowacji

breakfast of dreams
Cebularz warszawski 168

Cebularz warszawski to wytrawne ciasto drożdżowe z cebulą, czosnkiem i tymiankiem, inspirowane słynnym cebularzem lubelskim. Proste i szybkie w przygotowaniu jednocześnie dość efektowne :). Można go podawać na na zimno lub podpiec tuż przed podaniem, u nas nieodłączny dodatek do hummusu , wszelkiego rodzaju sałatek i owoców morza.  Czas przygotowania: 80 minut Porcje: 5 (foremka 25x10 cm) Składniki: Chleb

SzczyptaSmaQ
Surówka z kapusty i papryki 419

duże marchewki; Biała część średniego pora; 1 średnia, czerwona papryka; 1 średnia, żółta papryka; 1 średnia, czerwona cebula. Zalewa: 50 ml wody; 50 ml oleju rzepakowego, najlepiej tłoczonego na zimno; 100 ml octu jabłkowego; 1 łyżeczka soli; 50 ml białego cukru. Sposób przygotowania: Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Przełożyć do miski. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczakch

Gospodyni Miejska
Pulled chicken w stylu azjatyckim / Asian style pulled chicken 237

chicken w azjatyckim sosie i podałam go w kanapce z chrupiącą surówką z kapusty, także w azjatyckim stylu. Były pyszne! Zrobiłam sobie nawet taką kanapkę do pracy i na zimno także była wyborna! Polecam:) Scroll down for recipe in English Pulled chicken w stylu azjatyckim (4-6 porcji) Składniki na pulled chicken: 4 małe piersi z kurczaka bez skóry ½ łyżeczki

karmelowy
Grill elektryczny! 153

dworze zimno, zima zbliża się wielkimi krokami a u mnie w domu... wielkie grillowanie! Nie ma to jak grill elektryczny! Poszperałam w lodówce i na mój grill wrzuciłam kiełbaskę, piersi z kurczaka, boczek a nawet znalazłam kawałeczek schabu. Wszystko było bardzo smaczne.:) Schab i pierś przyprawiałam tak samo. Składniki: -pierś -schab -przyprawy (papryka słodka, majeranek, kucharek, ostra papryka) Sposób przygotowania

Magia jedzenia.
Paluszki rybne!:) 221

Witam, wracam do Was po dłuższej nieobecności, za co przepraszam. Za oknami nastała jesień. Mimo, że słońce jeszcze świeci to na dworze czuć już powiew zimna... Dziś chcę się podzielić przepisem, który zabierze Was chociaż w pewnym stopniu na wakacje, nad morze... Będzie to dorsz a dokładniej paluszki rybne z dorsza. Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę wszystkim smacznego! :)   Składniki

Magia jedzenia.
Sernik na zimno 230

Polecam przepyszny i naprawdę łatwy sernik na zimno:) SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku (z lidla) 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru kryształu 0,5 l śmietany 30% można dodatkowo dodać aromat cytrynowy 1 opakowanie biszkoptów 1 galaretka truskawkowa na wierzch ciasta Ser ucieramy z cukrem, obie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody (u mnie szklanka ma pojemność 250ml). Studzimy

Moje Słodkie Piekiełko
Power Fruits Sernik na zimno z owocami:) 184

SERNIK NA ZIMNO POWER FRUITS   Biszkopt: - 4-5 jaj - 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 budynie śmietankowe - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier wanilinowy - 3/4 szklanki cukru kryształu Biszkopt:  Białka ubijamy z cukrami na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy budyń. Gdy masa będzie ubita dodajemy pojedynczo żółtka i delikatnie wsypujemy mąkę wymieszaną

Moje Słodkie Piekiełko
Filet z indyka z szynkowaru 237

troszkę nad mięsem, jeśli będzie wody mniej to mięso z góry nie będzie właściwie "uparzone". Po dwóch godzinach wyjąć szynkowar i schłodzić go w zlewie lub w garnku z zimna wodą, a potem schować do lodówki, najlepiej na całą noc. Po upływie nocy, czyli kolejnego dnia wyjąć szynkowar z lodówki, otworzyć, wyjąć schab z woreczka, pokroić i delektować się swojską

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Deser z jogurtem naturalnym, jabłkami i herbatnikami 237

Prosty i szybki deser na zimno na bazie jogurtu naturalnego, herbatników i jabłek. Poniższy deser to taka błyskawiczna szarlotka. Wystarczy składniki ułożyć warstwami. Deser najlepiej smakuje podany schłodzony.  Składniki na 4 porcje: 1 duży jogurt naturalny (400 g) 3 słodkie jabłka 2 paczki herbatników pełnoziarnistych (100 g) odrobina soku z cytryny 2 garście rodzynek cynamon Herbatniki zmielić

Ugotować
Pieczarki faszerowane 228

Pieczarki faszerowane są fajną i smaczną alternatywą dla tradycyjnego mielonego. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu czy pyszną przekąską. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je też upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, kawałek

Passion of Cooking
Najprostsze ciasto ucierane z jabłkami.Odwrócone do góry nogami! 157

pyszne ciasto, które zrobi każdy, doprawdy każdy! Wystarczy kilka składników, chęci i możemy wyczarować to, co na pierwszy rzut oka wygląda jak serniczek. Trzymany w lodówce i podany na zimno jest genialny! To mój stary przepis na ucierańca z jabłkami, truskawkami, który zmodyfikowałam w ten sposób. Upiekłam a potem odwróciłam do góry nogami!  Da się? Da się! Składniki jabłka

Z Kuchni Do Kuchni
Szarlotka razowa (z mąki żytniej) 313

Kroić po ostudzeniu.   (*) Kilka słów o cukrze brzozowym :    Używa się go w taki sam sposób, co zwykły cukier.  Nadaje się on do przygotowywania deserów na zimno, pieczonych ciast i ciasteczek.  Produkty z cukrem brzozowym można mrozić i gotować Zalety:   - jest naturalny i nie fermentuje w przewodzie pokarmowym  - dostarcza 40% mniej kalorii - niż biały

Di gotuje