na zimno - 10906 przepisów (strona:277/728)

ziemniaczano-jajeczne kotlety z pesto peperoncino... 222

sztuk olej dobrze rozgrać na patelni, kłaść kotlety i lekko je spłaszczyć smażyć na rumiano i odkładać na papierowy ręcznik - kotlety sa smaczne i na ciepło i na zimno, z różnymi sosami, keczupem................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Filety rybne gotowane z zielonym groszkiem 183

odwracamy filety rybne i gotujemy jeszcze przez 2 -3 minuty. Rybę przekładamy delikatnie do miski, zalewamy sosem warzywnym i posypujemy natką pietruszki. Podajemy na gorąco z ryżem lub na zimno. Smacznego

kgwjanczewo
Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi 154

opisem na opakowaniu. Przekładamy do podania do mniejszych miseczek, na wierzchu układamy mus jabłkowy i kawałki orzechów włoskich. Deser smakuje doskonale zarówno, gdy kasza jest ciepła jak i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Jak Ugotować Quinoa (Komosa Ryżowa) i Energetyzująca Sałatka z Quinoa z Awokado i Szpinakiem 166

sałatce nabrały charakteru, a w połączeniu z filetem ze szpinakiem w szynce parmeńskiej to już dla mnie była tak zwana petarda. Jest smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno, dlatego polecam ją jako dodatek do obiadu, ale także jako jedzenie do pracy. Obie wersje już przetestowałam i niedługo zamierzam powtózyć to zestawienie. Przejdźmy teraz do samych nasion. QUINOA

Blondynka Gotuje
A'la risotto z zielonej soczewicy z pieczarkami i winem 308

Lubie zieloną soczewice więc postanowiłam zrobić coś do obiadu co będzie również dobre na zimno i będzie pasowało jako dodatek zamiast ziemniaków praktycznie do wszystkiego do wszystkiego. Składniki 1 szklanka zielonej soczewicy 2 szklanki wody 1 cebula pokrojona w kosteczkę 200-250 g małych pieczarek pokrojonych w plasterki 1 duża papryczka chilli drobno posiekana 3 ząbki czosnku drobno posiekane

Piekielna Kuchnia Pati
Hiszpański deser – ryż na mleku – Arroz con leche 135

konsystencja nieco nam zgęstnieje. Jeśli lubimy dość luźną konsystencję, pamiętajmy o dolaniu pod koniec gotowania odrobiny mleka. Taki ryż możemy jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Dobrze schłodzony deser z ryżu w gorący dzień jest jak pyszne lody… spróbujcie w obu wersjach. Drukuj Hiszpański deser - ryż na mleku Arroz con leche window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki

Mieszam w Garnku
Karkówka pieczona w rękawie 180

Karkówka pieczona w rękawie jest bardzo soczysta i mięciutka. Na gorąco można podać do obiadu, na zimno na kanapki. Lubie mięsa pieczone w ten właśnie sposób, bo mało pracy, a efekt.. zresztą sami spróbujcie, bo warto. W moich przepisach znajdziecie również kurczaka pieczonego w rękawie (przepis) , który także bardzo polecam. Karkówkę możecie zastąpić łopatką. Życzę Wam smacznego i zapraszam

O kuchni z uczuciem
Deserek ryżowy z truskawkami 163

banalnie proste i szybkie do przygotowania oraz za to, że tak obłędnie smakują :) Taki deserek ma też tę zaletę, że można go zjeść na śniadanie, na ciepło lub zimno :) Do przygotowania deserku użyłam płatków ryżowych CENOS . Zaledwie kilka minut wystarczy aby płatki były gotowe. Warstwa ryżowa: szklanka płatków ryżowych CENOS szklanka mleka łyżka cukru waniliowego domowego Warstwa truskawkowa

Smakołyki Asi
Sałatka z bobu i kaparów 142

garść kaparów Sos : 3 łyżki majonezu pół szklanki kwaśnej śmietany 2 ząbki czosnku sól biały pieprz gałka muszkatołowa sok z cytryny   Przygotowanie   Bób ugotowałem, odcedziłem i przelałem zimna wodą. Dokładnie osączyłem. Po ostygnięciu obrałem ze skórki. Wymieszałem z kaparami. Sos : wymieszałem majonez ze śmietaną i roztartym czosnkiem. Doprawiłem do smaku solą, białym pieprzem, sokiem cytrynowym i szczyptą gałki

R'n'G Kitchen
Sałatka z marynowaną papryką, porem i makaronem 182

mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem.  Do przygotowania sałatki wykorzystałam paprykę marynowaną , którą otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . To doskonały dodatek do sałatek, surówek i potraw przygotowywanych na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu. Zapraszam do zapoznania się z katalogiem produktowym firmy ORZECH i zakupu ich wspaniałych produktów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik pistacjowy z nutą imbiru (pistachio & lime cheesecake) 245

marketów znalazłam słoiczek z zielonym masłem/kremem  pistacjowym. Od razu pomyślałam, że byłoby ono genialne jako dodatek do sernika. W pierwszym zamierzeniu  sernik pistacjowy miał być na zimno, ale ostatecznie po małej podpowiedzi co do dodatkowych składników zdecydowałam się sernik upiec. Na sernik pistacjowy w wersji "bez pieczenia" będzie jeszcze pora, ale pomysłu na razie Wam nie zdradzę

Bon appetit mon amie
Bananowiec 170

Dość długo szukałam idealnego przepisu na sernik na zimno bananowy. Większość bananowców jest szara i mało zachęcająca, ten dzięki lekkiej piance na wierzchu po prostu zachwyca. W końcu trafiłam na odpowiedni przepis, który od razu chciałam wypróbować.  Ten idealny przepis znalazłam u  Anety - polecam. (wersja podana poniżej jest nieznacznie zmodyfikowana) BANANOWIEC Składniki: (forma 20x25cm)   spód: 1 opakowanie

Bon appetit mon amie
Tarta z tuńczykiem 144

mogą stanowić prosty,ale sycący obiad, który można zabrać ze sobą do pracy, albo zjeść na przykład na kolację zamiast nudnych kanapek. Można je jeść na ciepło i na zimno.  Ja robię je dość rzadko,więc postanowiłam to zmienić , bo  pole do popisu, biorąc pod uwagę składniki, których możemy używać jest w tym temacie ogromne. Dzisiejszy przepis

Bon appetit mon amie
Sernik z niespodzianką na majówkę 181

skłaniają do wprowadzenia nie tylko lżejszej kuchni, ale też deserów, których nie trzeba piec. Jak tylko robi się ciut cieplej od razu nachodzi mnie ochota na różne serniki na zimno. W dzisiejszym i kolejnym wpisie zdradzę Wam przepisy na dwa cudowne i zaskakujące serniki, których nie trzeba piec. Dzisiejszy sernik kryje niespodziankę w środku. Jego sekret to ciepłe lody

Bon appetit mon amie
Makaron ze szpinakiem 154

pestek słonecznika sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia (2-3 łyżki) odrobina parmezanu do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie,ale po ugotowanie nie przelewamy zimna wodą.  Szpinak płuczemy, lekko osuszamy, kroimy w paski, ale niezbyt drobno (chyba ,że kto ś woli w formie pesto, ja kroję tylko na pół lub 3 części). Czosnek obieramy

Bon appetit mon amie