Pikantny gulasz z indyka dla prawdziwych twardzieli 238Gulasz/ zupa w zależności jak kto woli nazwać, jest za sprawa jednej papryczki habanero gorąca nawet na zimno, i nie chodzi mi tu o temperaturę :) Oczywiście można ją pominąć i zrobić wersje lajt, dla wrażliwych :) pierś z indyka 3-4 papryczki chili 1 papryczka habanero 1-1,5 papryki 2-3 cebule 4-5 łodygi selera naciowego łyżka masła
Pora na pora
Sernik z czerwoną porzeczką 185sernik do piekarnika do 180stC na jedną z niższych półek. Pod spodem podstawić blaszkę, by skapujący tłuszcz z wodą nie zabrudził piekarnika. Piec ok 60min. Sernik najlepiej smakuje na zimno. Serniczek przepyszny, smak naprawdę wyjątkowy. przepis z Pracowni Porannych Przyjemności http://pracowniaporannychprzyjemnosci.blogspot.com/2013/09/kulinarna-niedziela-sernik-z-czerwona.html
Ukojenie Podniebienia
Chrupkie oliwki 212mące z przyprawami następnie w jajku i płatkach kukurydzianych i smażymy na rumiano w głębokim tłuszczu. Są idealne na ciepło, jak również nie tracą nic podane na zimno
Malinowe Pocałunki
Tarta z ciecierzycy po włosku! 314ciecierzycy, cieciorka to nic innego jak groch, ma w sobie dużo, dużo białka i jest bardzo sycąca. Śmiało możecie ją jeść na obiad lub na kolację. Smakuje dobrze na zimno i ciepło. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki cieciorki ugotowanej według instrukcji na opakowaniu - 3 jajka eko - 250 ml jogurtu 0% tłuszczu - 4 ząbki czosnku - 4 pomidory suszone w oleju - pomidorki koktajlowe
SMYKWKUCHNI
ciasto anielskie 462gorącego mleka, cały czas miksujemy, następnie zestawiamy z ognia i studzimy cały czas miksując (umieszczamy naczynie z masą w większym naczyniu z lodowatą wodą). Gdy masa będzie zimna dodajemy ją do zaparzonych i wystudzonych wiórek kokosowych, mieszamy. Masło miksujemy na puch. dodajemy do niego masę z wiórkami i miksujemy do połączenia się. Masę dzielimy na 2 części. składniki na nasączenie
Domowy Smak Jedzenia
Tort Cesarzowej 261oknami zimno i deszczowo. Chcąc zrekompensować Wam wahania pogodowe i osłodzić niedziele przedpołudnie zapraszam na pyszny tort. To doskonały deser do kawy. Tort ten z powodzeniem możemy przygotować na każdą okolicznościową imprezę. SKŁADNIKI: Biszkopt jasny: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 4 łyżki oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Biszkopt ciemny: 4 jajka
Tradycyjna kuchnia Kasi
Ryż z tuńczykiem i kukurydzą. 197Dorzucamy ją do sałatki. Dalej dodajemy czarne oliwki i drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku dodatkiem soli i pieprzu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i mieszamy. Podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 17 total views, 17 views today Tweetnij The post Ryż z tuńczykiem i kukurydzą. appeared first on MODA
MODA NA BIO
Pancakes kasztanowe z chipsami kokosowymi 247stop. Chipsy kokosowe nadają ciekawą konsystencję. Placuszki są bezglutenowe i bez laktozy. Alergenem są jedynie orzechy. Śmiało możemy je zabrać do szkoły, po kilku godzinach (nawet na zimno!) będą nadal świeże - nie wysychają tak jak większość. Mąkę kasztanową, chipsy kokosowe i masło orzechowe o znakomitym składzie posiadam z Frisco.pl . Składniki: 30g mąki kasztanowej 1 jajko 20g chipsów kokosowych
Czarnawisienka
Tosty z patelni w ziołach i ziarenkach 266maczamy nasze trójkątne kanapki. Powinny dobrze "namoknąć". Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy nasze tosty z obu stron na złoty kolor (na małym płomieniu). Podajemy ciepłe, choć i na zimno dobrze smakują. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszki
Kokosowo dyniowe placuszki śniadaniowe 186smażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc w ten sposób małe placuszki. Ważne! Placuszki smażymy na małym płomieniu na złoto z obu stron. Podajemy ciepłe. Choć i na zimno są dobre w smaku. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszki
Pstrąg z Patelni z Masłem Czosnkowym i Koperkiem 183używam tej mieszanki po prostu tylko solę) oliwa (u mnie olej z awokado) domowe masło czosnkowe mały pęczek koperku kilka plasterków cytryny Sposób przygotowania: Pstrągi bardzo dokładnie myję pod zimna bieżącą wodą, osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram solą lub mieszanką przypraw i pieprzem cytrynowym, na koniec spryskuję olejem, jak nie miałam spryskiwacza do oleju, po prostu smarowałam rybę olejem.Zostawiam rybę
Blondynka Gotuje
Lody bananowe z wkładką czekoladową 274Dzisiaj w Krakowie przebija się słoneczko jednak wiatr sprawia, że jest dość zimno. Ja wiem, że taka pogoda nie bardzo zachęca do spożywania lodów jednak ja dzisiaj chciałam Wam przedstawić przepis na przepyszne domowe, mocno bananowe lody. Przecież możecie je przyrządzić dzisiaj a zjeść np jutro- chociaż uprzedzam, że łatwo im się nie oprzecie. Lody są mocno bananowe
Krakowskie smaki Ani
Roladki z indyka ze szpinakiem + pomidorowa kasza jęczmienna i warzywa 192kolejny pomysł z serii Lunchbox na nienudny obiad do pracy. Takie roladki znakomicie smakują na ciepło jako posiłek obiadowy, ale także na zimno jako wędlina na kanapki, stąd często staram się robić ich więcej, by potem wykorzystać na dwa sposoby. Ps. do zakładki Lunchbox wrzuciłam starsze przepisy, które wg mnie nadadzą się do zabrania w pojemniku do pracy. Składniki
Fabryka pomysłów
KREM ANGIELSKI 184przelej do rondelka i postaw na mały ogień, podgrzewaj ciągle mieszając. Po kilku minutach zgęstnieje i zrobi się błyszczący. KREM ANGIELSKI możesz podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loli
Niedźwiedzie pesto 211pesto zadomowiło się w mojej kuchni na stałe. Składniki: - świeże liście czosnku niedźwiedziego - ziarna słonecznika - różowa sól himalajska - parmezan (lub Grana Padano) - sok z cytryny - olej rzepakowy tłoczony na zimno Liście (mogą być z łodyżką) dokładnie płuczemy i osuszamy. Słonecznik rozkładamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia. Rumienimy w piekarniku w temperaturze 190 ° C przez ok. 10 minut
mojewypiekiinietylko