kąpieli wodnej i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie wmieszać w masę serową. Wykładamy na ciastka, wyrównujemy, układamy owoce, zalewamy tężejącą galaretką. Przepyszny sernik na zimno przygotowała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka jest pyszna i niezwykle syta. Można ją podawać na zimno lub ciepło (*) - wtedy śmiało może zastąpić obiad. Sami spróbujcie i przekonajcie się jak łatwo można przyrządzić ciekawe i smaczne danie! 250g brokuła 2 jajka 1 puszka ciecierzycy (użyłam Bonduelle) 1 puszka tuńczyka w oleju 1 czerwona cebula (średnia) 1 czerwona papryka (mała) + odrobina oleju
Di gotujektóre rośnie jak szalone w moim ogródku. Zamiast orzeszków piniowych użyłam orzechów nerkowca, których delikatny smak idealnie pasuje do szparagów. Zrezygnowałam też z dodatku oliwy na rzecz tłoczonego na zimno oleju rzepakowego. W efekcie uzyskałam pyszne, delikatne w smaku pesto. Nie wiem jeszcze do czego go użyję (bo makaronu jeść nie mogę) ale na pewno coś wymyślę.” Czytaj więcej
Wiem co jemWielu twierdzi, że nie ma nic gorszego niż zimna zupa. Jednak w przypadku chłodników ta reguła się zupełnie nie sprawdza. Pyszne, nasycone świeżymi składnikami i kolorowymi, aromatycznymi przyprawami chłodniki ratują nasze menu, szczególnie gdy letnia pogoda nie zachęca do rozkoszowania się gorącymi daniami. Chłodniki przygotowywane są z najrozmaitszych warzyw a nawet owoców. Najczęściej są to pomidory, ogórki, rzodkiewka. Bazą każdego
Moja smaczna kuchniapodaną nieco inaczej, to na pewno nie zawiedziecie się. Tutaj bulgur z dodatkiem sera koziego, oliwek i suszonych pomidorów. Bulgur to ostatnio jedna z moich ulubionych kasz. Doskonała na zimno i na ciepło. Na słodko i na gorzko. Podobnie trochę jak kasza jaglana – dobra w wielu wariantach i do tego niezwykle zdrowa. Takie kaszowe danie przygotujecie bardzo szybko. Idealne
Mieszam w Garnkusmiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Brzuch , czy ciepło , czy zimno jeść woła , tak więc coś mu zapodać trzeba . Kociołek to jak już kiedyś pisałam fajna alternatywa grilla , a do tego mniej wymagająca . Nastawiamy , chwilkę pomieszamy i gotowe , dalej już sobie
Ogrodnik w podróżyręczniku. Przyjemnie chrupie i właściwie można ją zjeść od tak ,jako przekąska, bez chleba. Podałam z rzodkiewką i cytryną, pomidorem koktajlowym. Jest to danie nad wyraz szybkie i smaczne. Zimna rybkę włożyłam głodomorkowi w bułkę i zrobiłam jej fish burgera ,po mojemu. Smacznego ! Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnikuskusem, dodać pokrojone pomidory. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i włożyć kuskus, polać ketchupem i podsmażyć na patelni około 3-4 minut mieszając. Podawać na gorąco lub na zimno. kuskus ze szparagami
O kuchni z uczuciemMarchewka z groszkiem na ciepło to idealny dodatek do obiadu. U mnie doskonale sprawdza się z kotletami mielonymi albo kotletami schabowymi. Świetnie smakuje na ciepło, ale i na zimno jest równie dobra. Składniki: * około pół kg marchewki * pół puszki groszku konserwowego * sól * sok z połowy cytryny * 2 łyżeczki cukru * 2 łyżki mąki+ pół szklanki wody do zasmażki Wykonanie: Marchewki
Zrób to smaczniesię jako przystawka, przekąska, śniadanie, a nawet lunch. Pyszne, lekkie i proste placuszki z kaszy jaglanej w towarzystwie wędzonego łososia, jogurtu i szczypiorku. Smakują rewelacyjnie na ciepło i na zimno. Zachęciłam Was? :) Składniki na ok. 14-16 placków: - 250ml wody - 180g mąki orkiszowej/jaglanej/ryżowej - 100g kaszy jaglanej - 1 łyżeczka tymianku - 1 łyżeczka lubczyku - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
Be Fit Be StrongKawę pijam rzadko ale bardzo lubię kawowe słodkości. Akurat za oknem upalnie więc postanowiłam zrobić sernik na zimno o smaku kawowym. Do sera dodałam śmietanki aby masa była bardziej puszysta. Jako spód użyłam herbatników w czekoladzie bo akurat nie miałam biszkoptów. Sprawdziły się dobrze jako spód a także dekoracja. składniki: 1 kg mielonego sera, u mnie z wiaderka
Monia miesza i gotujejaglanej 4 łyżki zielonego groszku (może być mrożony) 6 pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka szczypiorku bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Kaszę przelewamy zimna woda a następnie wrzątkiem. Do garnka wlewamy 3 szkl. wody, wsypujemy szczyptę soli, zagotowujemy a następnie dodajemy kaszę. Gotujemy ja na małym ogniu przez ok 20 minut, mieszamy co jakiś
Dzieje kuchennej Wiewiórygrzanie góra/dół, piec z 50 - 60 minut, można z 2 razy obrócić porcje mięsa - mięso jest aromartyczne, kruche i smakuje na ciepło i na zimno................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwysmarować pozostałą masą i przykryć drugim blatem biszkoptu czekoladowego (w trakcie "składania" tortu można zacisnąć obręcz tortownicy). Tort przełożyć do lodówki i przygotować polewę czekoladową. Jeśli polewa jest już zimna, wyciągnąć tort z lodówki, zdjąć obręcz tortownicy i oblać go przygotowaną polewą. Następnie ozdobić według uznania :) ja obsypałam go posypką Maczek z Mango , ułożyłam trufle* oraz kawałki Merci
Kulinarna (nie)codziennośćjabłka Przygotowanie: Sok z czarnej porzeczki zagotować, zdjąć z palnika, wsypać galaretkę i energicznie wymieszać. Jabłka obrać i pokroić. Dodać do galaretki. Odstawić do wystudzenia. Jak już galaretka będzie zimna zblendować. Odstawić. Wykonanie: Biszkopt przekroić na 3 blaty (można nasączyć naparem, nalewką, etc.) na pierwszy blat wyłożyć masę grejpfrutową, przykryć kolejnym blatem, wyłożyć masę kajmakową, przykryć ostatnim blatem i wylać
Kulinarna (nie)codzienność