młodej kapusty 1 średnia młoda marchewka 1/3 strąka papryki 1 niewielki pomidor ( u mnie malinowy) sól, pieprz łyżeczka octu, cukru łyżeczka musztardy łyżeczka oleju ( u mnie rzepakowy tłoczony na zimno) Natka lub koperek do podania Wykonanie Kapustę kroimy lub szatkujemy. Pomidory, paprykę kroimy w kosteczkę. Doprawiamy do smaku octem, cukrem, solą i pieprzem. Polewamy olejem. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy zielonym
Mieszam w Garnkuregionalny przysmak tego kraju " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Jest pyszna , podaje się ją na zimno , więc doskonała na upały , a do tego bardzo syta , więc załatwia całkowicie problem obiadu i kolacji . Składniki : 1 średnia papryka czerwona- grubościenna 1/2 paczki makaronu świderki pęczek szczypiorku 3 ogórki konserwowe
Ogrodnik w podróżyprzygotowania pasty wykorzystałam buraczki ćwikłowe konserwowe kulki , które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . Buraczki te to doskonały dodatek do sałatek, past, potraw mięsnych i potraw przygotowywanych na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu
Tradycyjna kuchnia KasiKolejna niebanalna wegańska pasta kanapkowa. Smakuje na ciepło i na zimno. Może być dodatkiem do obiadu, śniadania i kolacji. Idealna propozycja dla wielbicieli zdrowego żywienia oraz osób na diecie. Składniki: 1 średni kalafior 5 łyżek sezamu 1 łyżka oliwy / masła klarowanego w wersji wegetariańskiej sól do smaku Przygotowanie (20 minut z gotowaniem kalafiora): - kalafiora ugotować
Pora na pora i pomidorasmakoszem w tej kwestii i nie mogłam doczekać się nowej degustacji ale to, co ujrzałam w jadalni wielokrotnie przebiło moje oczekiwania. Przebogaty wybór niebanalnych przekąsek. Na ciepło i na zimno. Każde danie przygotowane ze starannością o każdy detal i dobrze wyczuwalną pasją swojej „pracy”. Oczywiście nie mogło zabraknąć napoi, których wybór adekwatnie wzbogacał różnorodność bufetu. To już nie był
Ukojenie Podniebieniadrożdżowe precle z makiem, sezamem lub dowolnym dodatkiem. Ciasto jest proste do zrobienia, natomiast najwięcej czasu zajmuje rolowanie i formowanie precelków. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 30 g drożdży 2 łyżki śmietany 18% 250 g mąki 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczka soli 120 g masła 2 żółtka białko do posmarowania precli mak, sezam Wykonanie: Drożdże rozetrzeć
Mama Gotujetruskawki królowały na talerzu dobrze ponad miesiąc. W różnej postaci, a to naleśniki, pierogi czy też makaron z truskawkami i białym serem, drożdżówki, kompot, ciasta na ciepło, na zimno, zupy owocowe, deserki z truskawkami, no i oczywiście cała "przetwórnia" dżemy z truskawkami! He he he! Pamiętam też czas jak na działce posadziłam z mamą truskawki i mieliśmy przez kilka sezonów
SMYKWKUCHNIkąpieli wodnej i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie wmieszać w masę serową. Wykładamy na ciastka, wyrównujemy, układamy owoce, zalewamy tężejącą galaretką. Przepyszny sernik na zimno przygotowała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka jest pyszna i niezwykle syta. Można ją podawać na zimno lub ciepło (*) - wtedy śmiało może zastąpić obiad. Sami spróbujcie i przekonajcie się jak łatwo można przyrządzić ciekawe i smaczne danie! 250g brokuła 2 jajka 1 puszka ciecierzycy (użyłam Bonduelle) 1 puszka tuńczyka w oleju 1 czerwona cebula (średnia) 1 czerwona papryka (mała) + odrobina oleju
Di gotujektóre rośnie jak szalone w moim ogródku. Zamiast orzeszków piniowych użyłam orzechów nerkowca, których delikatny smak idealnie pasuje do szparagów. Zrezygnowałam też z dodatku oliwy na rzecz tłoczonego na zimno oleju rzepakowego. W efekcie uzyskałam pyszne, delikatne w smaku pesto. Nie wiem jeszcze do czego go użyję (bo makaronu jeść nie mogę) ale na pewno coś wymyślę.” Czytaj więcej
Wiem co jemWielu twierdzi, że nie ma nic gorszego niż zimna zupa. Jednak w przypadku chłodników ta reguła się zupełnie nie sprawdza. Pyszne, nasycone świeżymi składnikami i kolorowymi, aromatycznymi przyprawami chłodniki ratują nasze menu, szczególnie gdy letnia pogoda nie zachęca do rozkoszowania się gorącymi daniami. Chłodniki przygotowywane są z najrozmaitszych warzyw a nawet owoców. Najczęściej są to pomidory, ogórki, rzodkiewka. Bazą każdego
Moja smaczna kuchniapodaną nieco inaczej, to na pewno nie zawiedziecie się. Tutaj bulgur z dodatkiem sera koziego, oliwek i suszonych pomidorów. Bulgur to ostatnio jedna z moich ulubionych kasz. Doskonała na zimno i na ciepło. Na słodko i na gorzko. Podobnie trochę jak kasza jaglana – dobra w wielu wariantach i do tego niezwykle zdrowa. Takie kaszowe danie przygotujecie bardzo szybko. Idealne
Mieszam w Garnkusmiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Brzuch , czy ciepło , czy zimno jeść woła , tak więc coś mu zapodać trzeba . Kociołek to jak już kiedyś pisałam fajna alternatywa grilla , a do tego mniej wymagająca . Nastawiamy , chwilkę pomieszamy i gotowe , dalej już sobie
Ogrodnik w podróżyręczniku. Przyjemnie chrupie i właściwie można ją zjeść od tak ,jako przekąska, bez chleba. Podałam z rzodkiewką i cytryną, pomidorem koktajlowym. Jest to danie nad wyraz szybkie i smaczne. Zimna rybkę włożyłam głodomorkowi w bułkę i zrobiłam jej fish burgera ,po mojemu. Smacznego ! Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnikuskusem, dodać pokrojone pomidory. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i włożyć kuskus, polać ketchupem i podsmażyć na patelni około 3-4 minut mieszając. Podawać na gorąco lub na zimno. kuskus ze szparagami
O kuchni z uczuciem