rozgotować znajdujących się w zupie warzyw . Inaczej straciłyby one swój ładny zielony kolor oraz kształt. Zdradzę Wam też pewien sekret - tak naprawdę zupa ze zdjęcia jest zimna! Zdjęcia robiłam rano, wcale jej od razu potem nie jedliśmy, więc nie miałam potrzeby jej podgrzewać. Zupa jest na bulionie warzywnym i ma w sobie mało tłuszczu, dlatego mogłam sobie
Chilli Czosnek i OliwaSezon truskawkowy cały czas trwa i dlatego mam dla Was kolejne ciasto z truskawkami bez pieczenia. Delikatna pianka truskawkowa na spodzie z biszkoptów. Uwielbiam w upały takie ciasta na zimno z dodatkiem owoców i galaretki. Może i Wy skusicie się na takie pyszności i skorzystacie z mojego przepisu. Truskawki można zastapić malinami i będzie również bardzo smaczne. Składniki
O kuchni z uczuciembazylią. Dresingiem będzie oliwa z naczynia żaroodpornego, która dodatkowo ma przepiękny posmak czosnku i rozmarynu. skrapiamy sałatkę i podajemy na ciepło. - Sałatkę można spożywać na ciepło lub na zimno Gotowe! Można się zajadać i oblizywać palce! Przepis na Wakacyjną Sałatkę Polaka zgłaszam do konkursu z marką Bonduelle
SMYKWKUCHNISmak mnie pozytywnie zaskoczył. Tak bardzo mi posmakował shake jaglany z truskawkami, że zrobiłam go dzisiaj ponownie na śniadanie! Bardzo syty, owocowy, z powodzeniem zastąpi tradycyjnie śniadanie, doskonały na zimno. Przepyszny! Zachęcam do wypróbowania! Zamiast truskawek można dodać inne, ulubione owoce, ale póki trwa sezon na truskawki, trzeba z niego korzystać, po kolejny dopiero za rok! Jaglany shake z truskawkami
Moja smaczna kuchniachyba nasze ukochane połączenie smakowe - polecamy! :) Ale placki smakują świetnie z konfiturą, marmoladą, dżemem, owocami, miodem, cukrem pudrem, a także bez żadnych dodatków. Są naprawdę smaczne, także na zimno. Tylko od Waszych upodobań zależy z czym je podacie, na pewno i tak będą pyszne
Cooking Monsterwystarczy, że włożycie je na ok. 1 minutę do miseczki z ciepłą wodą. Po tym czasie jajka są gotowe do użycia. Uważajcie jednak, by woda nie była gorąca, bo zimna skorupka przy kontakcie z wrzątkiem może pęknąć! Pieczenie: Temperatura - 180ºC z dolną i górną grzałką (jeśli ciasto przypiecze się z góry, to wyłączcie górną grzałkę) Czas
Cooking Monstergrafiku W naszym przypadku jadłospisy są dopasowywane w taki sposób, by przygotowywane przeze mnie potrawy mogły zostać zabrane przez Dominika do pracy i smakowały dobrze nawet na zimno. Dlatego najczęściej na dzień przed 12-godzinną zmianą Dominika, przygotowuję potrawy z ryżu, makaronu i inne, które można zabrać w pudełeczku i zjeść poza domem. 2. Menu dopasujcie do swojego kalendarza
Cooking Monsterposypuję lekko serem na górze. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 25-30 minut Roladki powinny ładnie wyrosnąć i się zarumienić. Świetnie smakują jeszcze ciepłe, ale sprawdzą się także jako zimna przekąska. Ja swoje polałam ketchupem, ale można także przyrządzić do nich sos czosnkowy i sałatkę. Jest pysznie
Cooking MonsterWitajcie:) Sezon truskawkowy w pełni więc kolejne ciasto z truskawkami, dzisiaj pyszny sernik na zimno z musem truskawkowym na markizowym spodzie. Zapraszam:) Składniki: 500 g sera białego śmietankowego trzykrotnie zmielonego 3 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 mały jogurt truskawkowy 500 ml przegotowanej wody miseczka truskawek do wyłożenia boków i spodu 600 ml zmiksowanych truskawek
Sama słodycz i szczypta chiliroladę gotujemy w osolonej wodzie około 15 min, na wolnym ogniu. Ugotowaną roladę wykładamy na półmisek, rozwijamy z foli. Roladę kroimy w grubsze kawałki podajemy na gorąco lub na zimno do każdego rodzaju mięsa lub polewamy ulubionym sosem. Smacznego
kgwjanczewomasą, wypełniając foremkę aż po brzeg i pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach. Z foremek nie wyjmujemy gorących, a lekko przestudzone. Podawać można na ciepło i na zimno. Sos kukurydziany: Kukurydzę z jogurtem, kwaskiem (można też użyć soku z cytryny) i ostrą papryką blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
Kolorowy Przepisownikbłyskawiczne , weekendowe śniadanie czyli u mnie jajka a konkretnie omlet. Tym razem proponuję w warzywami by było treściwie. I co najważniejsze to możemy zjeść go na ciepło i na zimno, więc nic się nie zmarnuje. Smacznego! Składniki : * 3 jajka * łyżec zka mąki * garść szpinaku * pół czerwonej cebuli * pół czerwonej papryki * 2 -3 pieczarki * łyżka masła * świeże zioła * s ól , pieprz
Magiczne Życie MartyKolejny dzień na diecie ... więc dziś na obiad wymyśliłam pieczarki faszerowane jajkiem, szynką i pomidorami. Doskonale nadadzą się również jako przekąska na imprezę, zarówno na ciepło jak i na zimno - z dipem lub ketchupem. Składniki na 1 porcję: 4 duże pieczarki 1 duże jajko 3 suszone pomidory 2 plastry wędliny drobiowej 1 mały ząbek czosnku szczypta ostrej papryki szczypta tymianku
Alutka-Gotujezimnej wody i wlej do zupy, wymieszaj. Zupa się ładnie zagęści i będzie bardziej szklista. Zupę podawaj z makaronem. Posiłek można spożywać na ciepło i na zimno. Ja wolę na ciepło! Życzę smacznego i dużo uśmiechu na co dzień! Do zobaczenia na instagramie i facebooku! Przepis zgłoszony do wspólnej zabawy na durszlak.pl
SMYKWKUCHNIjajka, przykryć resztą masy a na górze ułożyć resztę boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Możemy go podawać również z sosem tatarskim. Polecam również klops z mięsa i grochu
Tradycyjna Kuchnia