na zimno - 10906 przepisów (strona:209/728)

Syrop imbirowy 224

mnie najczęściej przesilenie jesienne objawia się ogólnym osłabieniem organizmu, bólami mięśni i stawów, a na koniec na ustach pojawia się opryszczka :( W tym miesiącu miałam szczególnie urodzajny wysyp “zimna” - aż trzy na raz na górnej wardze, zanim jeszcze ostatnie na dolnej wardze się zagoiło. Powiedziałam dość! Z samym wirusem opryszczki ciężko jest walczyć, ale nad odpornością organizmu można, a nawet

W kuchni Katie
Ryba po grecku II 128

Ryba po grecku doskonała na ciepło i na zimno. Na pewno każdemu smakuje. Dziś przygotowałam ją w innej nieco wersji. Łagodniejszej. Rybę po grecku klasyczną znajdziecie  w tym miejscu. Ryba po grecku nie ma nic wspólnego z Grecją, a sami Grecy dziwią się skąd się nam wzięła ta nazwa. Niemniej jednak każdemu smakuje . Ja lubię ją z bułeczkami, prosto

Z Kuchni Do Kuchni
RYBA PO GRECKU 152

tarce. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Smaż przez kilka minut ciągle mieszając. Przesmażone warzywa wyłóż na upieczone porcje ryby. Potrawę podawaj na ciepło lub na zimno

Przepisy kulinarne babci Antoniny
WĘDZENIE RYB W WĘDZARNI 206

Ryby do wędzenia, zarówno morskie jak i jeziorowe powinny być tłuste. Ja wędziłam pstrągi, karpie, dorsze, makrele i jesiotry. Ryby można wędzić na zimno jak i na ciepło, w całości lub dzwonkach. Ryby do wędzenia nie muszą być skrobane, należy je umyć i wypatroszyć. Dzisiaj podam przepis na wędzenie ryb w wędzarni, na ciepło

Kulinarne Fantazje Marioli
Barcelona i sos pomidorowy 119

malakserze i miksujemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe. Choć najlepszy sos jest na drugi dzień kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Przepyszny na ciepło i na zimno. Do mięs, pizzy czy różnych przekąsek. Życzę Wam smacznego! ps. Dziękuję mojej Teściowej za cenne uwagi podczas pisania relacji „barcelońskiej

Szybko Tanio Smacznie
Lody cytrynowe z Limoncello (bez maszynki) 109

ostudzenia). Żółtka ubijamy z cukrem powoli dodając ciepłe mleko. Masę ponownie gotujemy do momentu gdy zacznie gęstnieć. Zestawić garnek z ognia do ostygnięcia – gdy baza lodów będzie zimna dodajemy sok z cytryny i likier. Całość chłodzimy a potem zamrażamy (mieszamy co 30-60 minut). Wyjmujemy z lodówki ok 15 minut przed podaniem. Życzę Wam smacznej ochłody

Szybko Tanio Smacznie
Domowa herbata imbirowa 110

korzenia imbiru. Stosuję go nie tylko jako przyprawę do wypieków, dań w okresie świątecznym i zimą. Imbir znany ze swoich rozgrzewających właściwości używam przez cały rok. Gdy jest mi zimno, czuję się podziębiona nie ma lepszego sposobu niż wskoczyć pod kołderkę z kubkiem tego przyjemnego naparu i wygrzać się, najlepiej w towarzystwie dobrej książki Do przygotowania herbaty potrzebujemy: – kawałek

Szybko Tanio Smacznie
Rozgrzewająca herbata lipowa z imbirem i konfiturą 95

przy przeziębieniu. Podobne działanie ma imbir, ale tej mieszance dodaje po prostu wyrazistości, pazura. Konfiturę możecie, ale nie musicie dodawać. Jedna, mała filiżanka i nie jestem skostniała z zimna. Do przygotowania herbaty potrzebujemy: – herbatę z lipy – kawałek korzenia imbiru – ulubioną konfiturę Herbatę zaparzyć zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Imbir pokroić na cienkie plasterki. Dodać do herbaty

Szybko Tanio Smacznie
Bulion z pieczarkami, brokułami, marchewką i kaszą jaglaną 126

Zamiast padającego śniegu jest deszcz. Jest mi zimno i rozgrzewam się zupą. Aromatyczną, lekką. Przepyszną. Do przygotowania zupy potrzebujemy: – 500 – 600 ml bulionu warzywny – 1 marchewkę – różyczki 1 brokuła – 1 opakowanie pieczarek (500g) – 1 garść kaszy jaglanej Do ugotowanego bulionu dodajemy pokrojone marchewki, pieczarki i różyczki brokułów. Dodać kaszę jaglaną (zamiast kaszy jaglanej można

Szybko Tanio Smacznie
Bezglutenowy budyń o smaku czekoladowym 86

cały czas mieszamy miksturę, tak aby nie miała grudek. Do ciepłego mleka dodajemy cukier, kakao, posiekaną czekoladę. Całość mieszamy aż osiągnie jedwabiście gęstą konsystencję. Możemy podawać na ciepło lub zimno

Szybko Tanio Smacznie
Ryba po grecku na ciepło lub na zimno 177

Ryba po grecku dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W niektórych domach jest obowiązkowym daniem spożywanym podczas kolacji wigilijnej. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Pieczone placuszki 238

zatem niska zawartość kaloryczna. Polecam na małe co nieco, gdy w czasie diety najdzie nas ochota na słodką przekąskę. :) Do pałaszowania zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno. Pieczone placuszki owsiane Temperatura pieczenia: 180 o C | Czas pieczenia : ~13 min | Ilość : 12 szt. Składniki (składniki na 12 placuszków) 6 łyżek płatków owsianych 6 łyżek otrębów owsianych 2 łyżki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Rolada szpinakowa z maślakami 190

posiekaną natką pietruszki. Roladę rozwijamy, wierzch smarujemy serem feta. Następnie rozkładamy na całości usmażone grzyby. Ciasno zwijamy w rulon. Kroimy w plastry. Roladę możemy podać na ciepło lub jako zimna przekąska.  Podajemy z sosem czosnkowo chrzanowym (jogurt wymieszamy z chrzanem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem). #Ambition A dla moich Czytelników specjalna niespodzianka na zakupy w  internetowym sklepie Dajar

VioletoweKucharzenie
Pieczona karkówka ze śliwkami 197

lekko przerośnięta tłuszczem. Taka najbardziej nadaje się do pieczenia. Tłuszcz powoli się wytapia i sprawia, że mięso jest delikatne i soczyste. Pieczona karkówka to idealny pomysł na obiad . Na zimno, pokrojona na plastry świetnie nadaje się też na kanapki. Z wytopionych soków i tłuszczu można przyrządzić aromatyczny sos. Pieczona karkówka polana sosem to rozkosz dla smakowych kubków. Do sosu dodałam

codojedzenia
Karkówka w jesiennej scenerii z winem i jabłuszkami 137

Wszak mamy jesień nasza złotą polską jesień. Zimno i kolorowo, czasem szaro i buro. Te danie jest idealne na taka porę roku.Sycącą gorąca i rozgrzewająca na pysznych jabłkach i winie. Składniki : karkówka 1.1/2 kg jabłka 4 szt wino wytrawne do zalania mięsa i jabłek Dodatkowo: majeranek do natarcia mięsa sól czosnkowa do natarcia mięsa czosnek niedźwiedzi do natarcia

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania