na zimno - 10906 przepisów (strona:214/728)

PIECZONE JABŁKO – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – jabłko nadziewane bakaliami z sosem karmelowym 241

jest pomarszczona. Dodatkowo można sprawdzić ich miękkość widelcem i w razie potrzeby podpiec nieco dłużej. PODANIE Jabłka można serwować od razu po upieczeniu (takie są najlepsze), ale także na zimno. Każde z nich obficie oblewamy karmelowym sosem. Po spożyciu jabłko regeneruje 50 punktów życia oraz odnawia motywację do walki z potworami. * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz

Nerds Kitchen
Nie tylko przy garach 148

racji z tego że dziś pogoda nie dopisuje , jesień za oknem , zimno oraz deszczowo , to zafundowałam sobie popołudnie leniucha , lubię sobie wtedy pobuszować w necie , i nie skromnie powiem moja praca okazała się bardzo owocna , natrafiłam na bardzo fajną stronę na której każdy znajdzie coś dla ciebie , i o to adres  http://kobieceporady.pl/ partnerzy  Zapraszam serdecznie do odwiedzin

Mój Smak
Placki ze śledziem i chili (na ostro) 193

porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu (osączone z nadmiaru tłuszczu) z ulubionym sosem. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Placuszki przyrządzane na większej ilości oleju (oczywiście nie na głębokim i z umiarem) ładniej się smażą i są chrupiące

Di gotuje
“Jak jeść i żyć by młodym być” – recenzja 190

którą też wiąże się ciekawa historia). Kuchnia Aliny to sezonowe składniki, ograniczanie soli i cukru, oraz używanie surowych tłuszczów, bo oliwa z oliwek jest dobra, jeśli dodamy ją na zimno do sałatki, ale w wysokiej temperaturze smażenia może być niezdrowa Jak jeść i żyć by młodym być + DVD (okładka twarda) Autorka: Alina Suder Wydawnictwo: Dieta e Cucina Data premiery

Ugotowane pozamiatane
CLAFOUTIS ZE ŚLIWKAMI 171

minut, w zależności od tego, czy używasz indywidualnych kokilek czy większej formy żaroodpornej. Clafoutis powinno być lekko ścięte, puszyste i lekko przyrumienione*. Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno, osobiście uważam, że ciepłe smakuje najlepiej. Możesz je również posypać z wierzchu cukrem pudrem, a także podać z lodami waniliowymi. *Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz je przykryć w połowie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 214

mną wyzwanie i poszukiwanie nowego zajęcia... mam nadzieję, że będzie dobrze. Nadchodzi ta prawdziwa jesień, nie z pięknym słońcem i uroczą aurą, a z deszczem, słońcem za chmurami i zimnem. Mam nadzieję, że podołam tej porze roku i nie popadnę w wir choroby, mam nadzieję, że nie pogłębi się ona przez najbliższy czas - trzymajcie kciuki! Chcę dobrze przygotować się

Cooking Monster
Escalivada na toście z grillowanym pstrągiem i sosem picada + KONKURS 189

pokrój ją na paseczki. Na kromkach chleba ułóż kawałki bakłażana, papryki i cebuli, posmaruj sosem picada, a na wierzchu ułóż grillowaną rybę. Kanapeczki możesz podawać na ciepło oraz na zimno jako tapas do szklaneczki wina.  Modyfikacje przepisu: Escalivada z grillowaną rybą to również świetna propozycja na obiad. Przygotuj wtedy dwa raz więcej warzyw i podaj je na ciepło

Chilli Czosnek i Oliwa
Kanapki ze stekiem 142

Prosta kanapka, ale takie są właśnie najlepsze. Dobry chleb, doskonałe mięso z polędwicy wołowej i odpowiednia ilość warzyw tworzy świetnią kompozycję smaku. Kanapka smakuje doskonale na ciepło i na zimno - w sam raz na długie popołudnie w domu

Milion Smaków
Pieczona dynia z czosnkiem i ziołami 150

marynatą dokładnie pokryj kawałki dyni z każdej strony. 5. Zamarynowaną dynię ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. 6. Piecz 20min w 180*C. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Jest wspaniała

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Śliwkowa niedziela - cobbler 154

Kruszonką posyp śliwki. 7. Masło rozpuść i polej nim śliwkową całość. 8. Piecz ok. 30-40 min. Można serwować na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. W towarzystwie lodów, kleksa śmietany, lub w samotności :) Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
PROJEKT ŚNIADANIE: Owsianka jagodzianka 199

śniadaniowym cyklu i wierzcie lub nie, często wietrzyłam o porankach lodówkę w poszukiwaniu śniadania i równie często (a już szczególnie w upalne dni) moje śniadanie stanowiła słodka i zimna kawa z mlekiem. W ciepłe letnie poranki, kiedy na termometrze bladym świtem temperatura przekracza 20*C tyle mi w zupełności wystarcza. Jakiś poranny brak weny, czy coś.- ale przecież właśnie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem malinowy z owocami czarnego bzu 250

gotowe do obdarowywaniem naszych kuchennych smaków samym dobrem :) Znak, że lato zmierza ku końcowi, dni stają się coraz krótsze, wieczory owiewa chłodny wiatr. Ale zanim nadejdą słoty i przenikające zimno mamy jeszcze chwilę i nadzieję na złotą jesień. Czas robić zapasy i pakować do przetworów smak słońca :) W tym roku, oprócz soku z czarno bzowych owoców , zamknęłam ich dobro także

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Dyniowe Risotto 234

odżywczymi dynia ma przepiękny słoneczny kolor, a co za tym idzie i dania z niej przygotowywane. W zeszłym roku poza zupami krem z dyni zrobiłam Dyniowo Pomarańczowy Sernik na zimno   który był wyśmienity! W tym roku dyniowych przepisów będzie więcej a s erię zacznie aksamitnie kremowe risotto z dynią .  Składniki: ok 500g dyni obranej i pokrojonej w kostkę

W kuchennej krainie
DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO 192

DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO Nastała jesień… Zimno… Ciemno… W ogóle trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To tanie, szeroko dostępne warzywo jest bardzo dobre do różnego rodzaju dań – jako dodatek do mięsa, zupa krem, świetnie łączy się z makaronem. W mojej kuchni wybór dziś padł na risotto z dynią

Martyna Cooks
SERNIK ŚNIEŻNY PUCH 699

Dzisiaj przygotowałam ciasto na zimno, serniczek o lekkim smaku cytryny, bardzo pyszny w dodatku lekki i puszysty. Przypomina mi ptasie mleczko, jednak tutaj mamy jeszcze herbatniki. Ciasto zaliczam do mega smacznych i udanych. Myślę ze nikt nie będzie miał problemu z jego przygotowaniem. Przepis jest na dużą blaszkę

Kulinarne Fantazje Marioli