na zimno - 10906 przepisów (strona:205/728)

Kanapkowy ratatuj 154

Kanapkowy ratatuj czyli duszone warzywa, które smakują nie tylko jako danie główne na ciepło, ale są doskonałą opcją na smaczne i zdrowe kanapki lub sałatka na zimno. Bardzo niskokaloryczne, ale jednocześnie syte i pełne witamin oraz składników mineralnych. Świetnie smakuje na pełnoziarnistym pieczywie lub ciepłych bezglutenowych grzankach. Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 1 bakłażan 1 cukinia 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki

Kuchnia bezglutenowa
Kompot z jabłka gruszki i śliwki 133

Rozgrzewający jesienny kompot z owocami i przyprawami korzennymi Dzisiaj mam dla was propozycję na rozgrzewający kompot z pysznych owoców z dodatkiem korzennych przypraw.  Na dworze zimno, wietrznie nie przyjemnie, a mnie naszła ochota na coś gorącego i rozgrzewającego. Tak zrobiony kompocik to nic trudnego i pracochłonnego, a ja wam szczerze powiem, że wolę taki domowy kompocik niż kupne napoje

Mój pomysł na
Dekonstrukcja domowych gołąbków + gołąbki 167

ryżu, na ryż 3 uformowane małe kuleczki z soczewicy, posypujemy lekko usmażoną cebulką.  Na 10 min wkładamy do piekarnika, tak aby się zagrzało. (chociaż wam powiem, że na zimno również wyborne) Teraz będziemy potrzebować ręczny palnik gazowy. I każdy listek kapusty lekko opalamy. Dodatkowo posypujemy jeszcze listkami natki pietruszki. Tak pięknie podane łódeczki sprawdzą się jako przystawka

Mój pomysł na
Stefanka cappuccino 183

Dawno nie robiłam ciasta na zimno, bez pieczenia...skorzystałam z  tego  przepisu ..kiedyś już robiłam podobne,ale bez kawy cappuccino. 250 g herbatników 750 ml mleka 150 g masła 130 g kaszy manny 6 łyżek cukru 100 g kawy cappuccino w proszku polewa do ciasta Formę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć warstwę herbatników.  Mleko zagotować

Moje domowe kucharzenie
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 147

siebie. 1. Groch z olejem rzepakowym Groch z olejem rzepakowym przygotowujemy na wigilie odkąd pamiętam, nie może być wieczerzy wigilijnej bez grochu! Oczywiście z olejem rzepakowym tłoczonym na zimno i podsmażoną cebulką. Takie smaki kojarzą mi się wyłącznie ze świętami, z dzieciństwem, z zaspami śniegu, przez które szło się na pasterkę. Groch musi być dobrze ugotowany, wręcz rozgotowany, by zrobiło

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
kruche różyczki z powidłami 186

Witam Kochani tego mroźnego popołudnia U mnie w miniony weekend spadł pierwszy śnieg, a jak tam pogoda u Was? Też zimno? Aby sobie ocieplić troszkę te dni, polecam Wam bardzo fajny przepis na super ciasteczka w kształcie różyczek z powidłami.  Są proste w wykonaniu a wyglądają słodko :-) Są mega kruchutkie i idealnie pasują do kawy czy po prostu jako

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dynia piżmowa w ziołowo-miodowej marynacie 136

nagrzanego na 200 stopni i pieczemy ok. 30-35 minut. Dynię piżmową w ziołowo-miodowej marynacie podajemy na gorąco jako dodatek do dania głównego, ale równie smaczna jest na zimno. Fanom dyni polecam także przepis na  aromatyczną dynię hokkaido

My Chcemy Jeść
Tymbaliki z kurczaka 220

Któż z nas ich nie lubi? W mo im domu obowiązkowo muszą znaleźć się na stole podczas Świąt czy innych uroczystości. Malutkie,podzielne porcje,doskonałe jako zimna przekąska. Najczęściej robię je z samych piersi kurczaka,czasem dodaję udka.   porcja ugotowanego kurczaka z rosołu (piersi,udka) marchewka z rosołu groszek konserwowy ugotowane jajko 1 litr rosołu 6 łyżeczek żelatyny

Kolorowa kuchnia Elki
Domowe kakao 105

mieszamy nieustannie trzepaczką, do całkowitego wymieszania się kakao z mlekiem, opcjonalnie dodajemy cukier do smaku i przyprawy takie jak cynamon, wanilia, kardamon lub chilli. Podajemy na ciepło lub na zimno

Moja smaczna kuchnia
Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym i orzechami + film 171

następnie układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i zapiekamy około 20-25 minut, podajemy na gorąco lub na zimno.   Artykuł Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym i orzechami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Boczek po japońsku 185

szę mię­sko i to jesz­cze jakie smaczne. Taki boczek świet­nie sma­kuje od razu po ugo­to­wa­niu, spraw­dza się na zimno, jak rów­nież pod­sma­żony na drugi dzień na patelni. Naj­le­piej sma­kuje podany do ramenu (taki rosół mię­sny po japoń­sku) lub na ryżu

Kuchcik gotuje
Sernik gotowany 322

blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Wydrukuj przepis The post Sernik gotowany appeared first

mojewypiekiinietylko
Grzyby gatunkami. Płomiennica zimowa 728

kawałków drewna bądź zeschłych liści. W jednej z legend jest porównywana do złotych mone t. Drugi człon nazwy mówi o tym kiedy płomiennice możemy spotkać. Rosną wtedy kiedy jest zimno i są odporne na mrozy, podczas których zamarzają co prawda, ale gdy mróz puszcza nie gniją tylko rosną sobie dalej. Ten gatunek miał kiedyś inną, równie pasującą nazwę - zimówka aksamitnotrzonowa

Smaczna Pyza
Tort tiramisu z malinami 123

Krem mascarpone:  250 ml śmietany kremówki (30-36 %) wyjętej z lodówki 750 g mascarpone 6 łyżek cukru pudru (lub więcej jeśli wolicie słodsze kremy)  Śmietanka powinna być zimna. Wlewamy ją do większej miski i ubijamy, pod koniec dodając cukier puder. Następnie masy dodajemy mascarpone i mieszamy wszystko kilkoma szybkimi ruchami miksera. Mascarpone nie lubi ubijania, więc nie powinno

Cooking Monster
Placuszki dyniowe z jabłkami na leniwe śniadanie 169

przewracać na drugą stronę i smażyć jeszcze kila minut. Podawać gorące z miodem, cukrem pudrem lub syropem klonowym. Smacznego! Nie ma się co oszukiwać - listopad to nie październik . Ciemno, zimno, wietrznie, i już nawet mrozić zaczyna! Odpowiedniego światła do robienia zdjęć nie ma; z przepraszającym uśmiechem wróciłam więc do sztucznego oświetlenia. Wybaczcie więc jakość zdjęć - braku słońca nie umiem bowiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania