na zimno - 10906 przepisów (strona:198/728)

Grillowany filet z sarniny z sosem żurawinowym 131

Warzywa wymieszać z połową sosu, wyłożyć na talerze. • Na to położyć pokrojony zgrillowany filet i polać resztą sosu. • Podajemy w formie sałatki na zimno. Przepis ten pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Dary lasu. Jesień

To co kocham
Udko kurczaka w sosie curry 115

Już zapachniało wiosną, a tu znowu śnieg i zimno. Proponuję więc smacznego i rozgrzewającągo kurczaka w sosie curry z ananasem i morelami podanego z ryżem. Składniki na 2 porcje: • 2 udka kurczaka • 2 szalotki • 4 kółka ananasa • 8 sztuk moreli suszonych • 3/4 szklanki bulionu warzywnego • 3 łyżeczki czerwonej pasty curry • 1 puszka mleka

To co kocham
Polędwiczka wieprzowa w sosie truskawkowym 126

Mięciutkie i aromatyczne plastry polędwiczki wieprzowej podane z sosem truskawkowym. Czy może być coś smaczniejszego? Idealne na przystawkę zarówno na ciepło jak i na zimno. Danie to powstało na ostatnich warsztatach Polska Gotuje jako Danie Fit. Składniki: • 1 polędwiczka wieprzowa • garść roszponki Marynata: • 1 cebula • papryka wędzona w proszku • sól, pieprz

To co kocham
Pieczeń drobiowa a la pasztet 97

dzieciństwa, tylko nazywaliśmy ją pasztetem babci Lodzi. Babcia też ją nzywała „chlebkiem”, ale nie mam pojęcia dlaczego. Może dlatego, że zawsze jedliśmy ją na zimno z chlebem? Robiona była ze szczęśliwych kur chodzących po podwórku i z pieczarek zbieranych na łące. U mnie kurczak i pieczarki ze sklepu

To co kocham
Sałatka z ryżu i pieczarek 141

Sałatka, która smakuje zarówno na zimno do wędlin, jajek, pieczeni, jak i na ciepło jako dodatek do obiadu. Składniki: • 500 g pieczarek • 1 cebula • 2 szklanki ryżu • pęczek zielonej pietruszki • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • 2 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz do smaku • 3 łyżki oliwy Wykonanie: • Ryż ugotować al dente

To co kocham
Zupa ogrodnika 109

zagotować. • Śmietanę zahartować gorącą zupą i połączyć z zupą. • Po zagotowaniu wyłączyć. • Podawać posypaną odrobiną cynamonu. Zupa smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno

To co kocham
Marynowany mintaj w sosie słodko-kwaśnym 149

którym podamy ją na stół. • Odstawić na 1-2 dni do lodówki, aż ryba zamarynuje się sosem paprykowym. • Smakuje na ciepło i na zimno

To co kocham
Szparag w cieście 130

pieczenia. • Ułożyć na paskach ciasta po jednym szparagu. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 15 minut. Smakują na ciepło i zimno

To co kocham
Szparagi z winegretem 142

Szparagowego szaleństwa ciąg dalszy… tym razem na zimno, w sałatce z pomidorem i papryką w musztardowym sosie winegret. Szybkie, orzeźwiające, eleganckie i smaczne. Składniki: • pęczek białych i zielonych szparagów • sól, cukier do gotowania szparagów Sos winegret • 3 łyżki oliwy • 3 łyżki octu winnego • 3 łyżeczki musztardy • sól, pieprz, zioła prowansalskie

To co kocham

Proponowane wyszukiwania