Dziś chciałam zaprezentować zupełnie inny, niecodzienny dodatek do wigilijnego barszczu; pieczone pierożki, nadziane pastą z czarnych oliwek. Są bardzo kruche i bardzo smaczne, świetne na ciepło, a także na zimno, np z sosem czosnkowym, albo jako przekąska do wina. Przygotowanie pierożków jest banalnie proste i szybkie. Do tapenady; czyli pasty z oliwek dodałam orzechy włoskie i bazylię; jest wyjątkowo smaczna
6nieboCiekawy pomysł na wędzonego łososia - wytrawna tarta na kruchym spodzie z dodatkiem cebulki i pomidorków koktajlowych. Zapewniam, że jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki na formę o średnicy 26 cm: 200 g mąki pszennej 100 g masła zimnego 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli 200 g wędzonego łososia kilka pomidorków koktajlowych
wyzwania kuchennemąką, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 2-3 minuty. Gorącą masę wylać na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem, docisnąć i odłożyć w zimne miejsce aż masa kokosowa będzie zimna. Krem krówkowy: Masę krówkową rozmieszać. Miękkie masło utrzeć do białości. Dodawać porcjami masę krówkową i ucierać. Krem rozsmarować na biszkopcie i obficie posypać pokrojonymi orzechami włoskimi lekko wciskając w krem
Ala piecze i gotujeNiestety jego skład daje wiele do życzenia. Zaczęłam, więc robić go sama w domu i powiem Wam, że jest sto razy lepszy!!! Można go jeść na ciepło lub na zimno. Jest idealny jako pożywne śniadanie lub deser. Testuję różne wersje oraz smaki i podzielę się z Wami tym najlepszym...z cynamonem i prażonymi jabłkami na miodzie, a do tego kawałki
Kuchnia MagdaLenyWitajcie Kochani! Dziś zapraszam na pysznego indyka, idealnego zarówno na ciepło jak i na zimno. Mięso jest wyjątkowo soczyste, miękkie, wręcz rozpływające się w ustach. Idealne nie tylko na świąteczny stół! Polecam!!! Składniki na filet z indyka: 1 kg piersi z indyka 2-3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka smażonej
Rozpustne gotowanieheight: 1em;" /> Polecam , tym bardziej ,że krokiety można przygotować wcześniej , a potem tylko usmażyć . Odgrzane na patelni też nie są złe ,natomiast moi chłopcy potrafią je wcinać nawet na zimno " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciasto nie zawiera jajek , to nie pomyłka , ono takie ma być
Ogrodnik w podróżypodania na co dzień i od święta. A jaki zapach rozsiewa w domu podczas pieczenia… My jedliśmy na ciepło i na zimno – zdecydowanie lepiej smakuje na ciepło. Składniki: – 8 jabłek – 1 mała puszka gotowej masy makowej – 2 żółtka – 2 łyżki cukru pudru – 100 g moreli suszonych
To co kochamPyszna na zimno jako przystawka i na ciepło, gdy podgrzejemy ją na kromce chleba. Rolada serowa jest idealna na świąteczny, sylwestrowy stół jako alternatywa dla sałatki czy wędliny. Ja zawsze dodaję do niej paprykę i natkę pietruszki co dodatkowo ożywia jej smak. Składniki: 60 dag żółtego sera w kawałku 0,5 kostki masa 2 serki topione kremowe (200g
Cukiernia Pychotkikurczak standardowy. Muszą mieć wybieg, nie da się ich ścisnąć w kurniku. Gdy kupimy dób zapakowany firmowo, nie myjmy go. Ewentualne „bakterie” zginą podczas gotowania, a myjąc go pod zimna wodą, rozchlapujemy wodę z bakteriami wokoło. Jeżeli kupimy drób nie pakowany, szczególnie na targu, trzymany w „różnych” warunkach, można umyć, ale uważając, aby nie rozchlapywać wody. Myjemy z brudu (piasek
królestwo garówprzygotowaną rybę z kapustą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Karpia duszonego w kapuście kiszonej podajemy z natką pietruszki na ciepło lub na zimno. Najlepszy jest następnego dnia. Post Karp duszony w kapuście kiszonej pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchniniestety zbyt dietetyczna ze względu na sporą ilość majonezu, która jest tutaj konieczna, ale dzięki temu jest ona smaczna i świetnie pasuje do różnych wędlin i mięs na zimno. Sałatka porowa z dodatkiem jajka i rodzynek tworzy bardzo ciekawe połączenie i mam nadzieję, że również Wam zasmakuje. Polecam! Składniki : 2-3 pory (biała i jasnozielona część
Codzienne GotowaniePlacki z cukinii i marchewki to bardzo zdrowe a zarazem szybkie danie. Polecam wypróbować na obiad lub szybką przekąskę, idealne również do lunch-boxa, zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki: -2 duże marchewki -2 cukinie -2 duże jajka lub 3 małe -8 łyżek mąki -zielona pietruszka -sól, pieprz -olej do smażenia Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach
Receptura smakusyropem klonowym i oliwą. Dopraw solą i pieprzem, włóż do piekarnika i piecz do miękkości, przez około 20 minut. Wyjmij pierś z lodówki i najlepiej gdy jeszcze będzie zimna, natnij skórkę w kratkę, uważając by nie naruszyć mięsa. Natrzyj rozmarynem, solą i pieprzem i odstaw aby nabrała temperatury pokojowej. Ewentualnie włóż do lodówki jeżeli przygotowujesz ją w późniejszym terminie. Umieść
karmelowyObłędnie smaczny serniczek… oczywiście jeśli ktoś lubi serniczki na zimno. Ja zdecydowanie lubie takie smaki. Pomarańczy (z racji uczulenia) musiałam sobie niestety odmówić, ale tak mi pasował ich dodatek w tym okresie przedświątecznym, że zrobiłam w tej wersji dla Rodziny:) Spód: 200 g herbatników kakaowych 80 g stopionego masła 1/2 łyżeczki cynamonu Sernik: 1 kg sera twarogowego (z wiaderka
Smaki Na Talerzuoknami śnieg, zimno, ciemno się robi już o 15… No tak, to grudzień. A jak grudzień to ani się obejrzycie, a już święta będą. Czyli dobrze wiemy co będzie. Najpierw kolędy w centrach handlowych, potem kolędy w radio, potem szał zakupów, aż wreszcie nadejdą Święta. W wigilię uroczysta kolacja z rodziną, dzieci pójdą się bawić prezentami, dorośli w zadumie będą
Marder&Marder Manufacture