na zimno - 10906 przepisów (strona:183/728)

Kalerosse z mozzarellą 215

jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie

Kuchcik gotuje
Wegański sernik kokosowy :) 196

Będąc w posiadaniu wegańskich deserów kokosowych od KOKO YOGO postanowiłam przygotować z ich udziałem coś w stylu sernika. Dokładnie sernika w wersji na zimno, kokosowego z przepysznym spodem. Trochę miałam problemów z dobraniem odpowiedniej ilości agaru, ale w końcu się udało. Biorąc agar rozpuśćcie go w jak najmniejszej ilości wody, aby masa była zwarta i bardziej kokosowa niż wodnista. Całość

Zdrowie na języku :P
Ciasto "Makowa panienka" 4132

rozpuszczony budyń, ustawić minimalny ogień i ciągle mieszać. Po chwili nie przestając mieszać można zwiększyć ogień. Gotować, aż masa mocno zgęstnieje. Przykryć ją folią i odstawić, aż będzie zupełnie zimna.   Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Ciągle miksując dodawać po łyżce dokładnie ostudzonego budyniu. Całą masę równomiernie wyłożyć na dolny blat ciasta, przykryć drugim blatem, delikatnie docisnąć. Wierzch

Simply Food
Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym 1941

Krążki cebulowe to pyszna propozycja na Sylwestrową przekąskę, a w dodatku bardzo tanią ;) Krążki cebulowe smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Więcej przekąsek na Sylwestra znajdziecie tutaj: Przepisy na Sylwestra. Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym – Składniki: 1 cebula 100g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku 1 jajko […] The post Krążki cebulowe

Kulinarne Przeboje
Bułeczki z brązowymi pieczarkami 203

bułeczki z brązowymi pieczarkami. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Dacie się namówić? Może zrobicie je na Sylwestra ? Składniki na ciasto (około 20 małych bułeczek- 1 blacha): 230 g mąki pszennej (typ 650) 12 g świeżych drożdży 3/4 płaskiej łyżeczki cukru 3/4 płaskiej łyżeczki soli 170 ml ciepłego mleka 20 g oliwy

Smak mojego domu
soczysta pieczona rolada ze schabu nadziana śliwkami 226

ważny etap, który u możliwia  mięsiwu, wchłonięcie z powrotem wypieczonych soków.  Teraz możemy wyjąć schab z piekarnika i podać  na gorąco, podlewając porcje sosem, lub na zimno Jeżeli podajemy schab na gorąco, warto z sosu z pod pieczeni, przyrządzić śliwkowy sos. Sos śliwkowy  ( składniki nie ujęte w przepisie) W garnku roztapiamy 50 g masła, wrzucamy

Miód i pieprz
Kulebiak z kaszą gryczaną i kapustą 226

Piecz w temp. 190-200 C przez 25-30 minut. Podawaj z podprażonymi orzechami włoskimi, laskowymi lub płatkami migdałowymi i świeżym rozmarynem. Smacznego! ps. Smakuje na ciepło i na zimno, a przechowywany w lodówce wytrzyma kilka dni.   Artykuł Kulebiak z kaszą gryczaną i kapustą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Chrupiące nuggetsy z kurczaka – smażone 284

Chrupiące kawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych z dodatkiem różnych dipów mogą stanowić pyszny obiad, lub fantastyczną przekąskę imprezową. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. 500-600 g filetów z kurczaka ostra papryka przyprawa do kurczaka Ciasto: 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mleka 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Smaki Na Talerzu
KABANOSY W CIEŚCIE 210

szybka przekąska doskonała na ciepło jak również na zimno, do piwa lub do barszczu czerwonego, sprawdzi się idealnie podczas imprezy sylwestrowej   SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag kabanosów, 1 żółtko, majeranek WYKONANIE Ciasto kroimy w prostokąty, na środku układamy kawałki kabanosów, zawijamy kabanosy, na wierzchu nacinamy, smarujemy rozkłóconym żółtkiem, posypujemy majerankiem. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach

słodki bratek
Samotna, zimowa, brukselkowa zupa, której nie musisz jeść sam 254

Tegoroczny sezon świąteczny spędzam z rodziną w Polsce. Minęło 16 lat od ostatniego Bożego Narodzenia razem. Nigdy nie przyjeżdżałam o tej porze roku, bo jest ponura i zimna. Tak czy inaczej i tak jestem bardzo podekscytowana, ponieważ okres zimowy i świąteczny przywodzi we mnie wiele kulinarnych wspomnień. Zimy w Europie Północnej oferują bardzo ograniczony wybór lokalnych produktów owocowo-warzywnych

Jem więc Jestem
Muffinka dobra na wszystko 163

drugie śniadanie. Sprawdzi się również w Sylwestra.  Muffinki te, bo o nich tu mowa, najlepsze są na ciepło przez skrytą w ich wnętrzu kulkę mozzarelli, ale na zimno wcale nie smakują dużo gorzej. Jedynie ser traci swoje właściwości. Poza tym nie są to typowe muffinki przez obnizoną zawartość mąki. To jakby babeczki jajeczne. Zapraszam Was do testowania. Muffinki owsiane

Przysmaki Karolki
Schab pieczony z owocami suszonymi 171

Schab pieczony z suszonymi owocami jest bardzo smaczny i soczysty. Taki schab możemy upiec i podać na świąteczny obiad lub na zimno jako wędlinę. Składniki: 1,5 kilograma schabu  300 gram suszonych owoców Helio Przyprawa do wieprzowiny Słodka i ostra papryka Sól 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: Schab dokładnie myjemy, osuszamy, ostrym długim nożem wycinamy w środku otwór przez

Bajeczna Kuchnia
Jabłko pieczone z płatkami owsianymi 201

dojrzałości i twardości jabłka. Obserwować końcowy proces pieczenia i nie dopuścić do pękania skórki jabłka, poprzez zmniejszenie temperatury. Tak upieczone jabłko świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno

Kuchcik gotuje
Śledzie w dressingu musztardowo- miodowym 213

gram śledzi solonych 2 łyżki musztardy ziarnistej francuskiej 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego ok 150 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 2 spore białe cebule  pieprz świeżo mielony  łyżeczka miodu akacjowego  Śledzie namoczyć wcześniej w mleku (12 godzin) Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zalać oliwą, dodać przyprawy, musztardę i miód. Dobrze wymieszać. Śledzie opłukać

AZgotuj!
Rożki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 184

Brzegi ciasta smarujemy jajkiem. Zamykamy ciasto, tworząc trójkąt. Wierzch smarujemy jajkiem, posypujemy czarnuszką. Rożki pieczemy przez 15 minut w temp. 200 st. C. Smakują dobrze na ciapło i na zimno

Moja smaczna kuchnia