na zimno - 10906 przepisów (strona:174/728)

Pączki cynamonowe 419

ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - mąkę przesiać do miski, zrobić w niej dołek, umieścić w nim rozkruszone drożdże, 1 łyżkę cukru oraz 50ml wody (nie powinna być zimna), składniki w dołku wymieszać z odrobiną mąki, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany - tak przygotowany rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia - masło roztopić, ostudzić - do mąki z wyrośniętym rozczynem dodać roztrzepane

Smakołyki Bereniki
Klopsiki z orzechów włoskich 151

Klopsiki z orzechów włoskich Dziewczyna już któryś raz męczyła mnie o wegańskie klopsiki po tym, jak kupiliśmy paczkę w Ikei. Po kupne daleko, poza tym zimno na polu… trzeba coś fajnego zrobić własnoręcznie. Po szybkim przeglądzie podłogi (tak, tak trzymam lwią część nierozpakowanego jedzenia na podłodze) doszedłem do wniosku, że najlepiej byłoby zrobić pulpety z orzechów włoskich, które leżakują

Blendman
Syrop cytrynowy z imbirem. Domowy syrop na przeziębienie i wzmocnienie odporności. 13247

oknem szaro, buro, zimno, mroźno,mokro, ciemno... można by tak w nieskończoność.... sezon na grypę i przeziębienie w pełni. Nie pozostało nic innego jak czekać na wiosnę:) Ale póki co trzeba sobie z tym jakoś radzić. A jak radzić to najlepiej domowymi sposobami. U mnie od jesieni do wiosny w ciągłym użyciu jest i cytryna i imbir w postaci smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
filety dorsza z patelni... 142

minut do lodówki filety obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z mąką, na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane filety z każdej strony pyszne filety i na obiad i na zimno do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gruszka pod kruszonką 117

Cukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki. Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C. Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
FIT Naleśniki 119

koniec pięknej soboty, która oczywiście w Polsce jest zimna i biała, a u mnie mokra i szara, pomysł na jutrzejsze śniadanko. Fit naleśniki posmakują nie tylko osobą które są na diecie, bądź dbają o linie. Jest to wersja naleśników która jest nieco zdrowsza i przede wszystkim szybka. Spróbujcie i oceńcie sami. Składniki: * jedno duże jajko * 3 łyżki mąki pełnoziarnistej

Klasyka Gotowania
Naleśniki 121

rzadkie (tak jak mleko) ale też nie za gęste (jak biszkopt do pieczenia). Rozgrzewamy patelnie i roztapiamy olej kokosowy. Patelnia musi być wystarczająco nagrzana, nie może być zimna. Wlewamy około jednej chochli na dużą patelnie i czekamy, aż naleśnik się zetnie. Wtedy przewracamy na drugą stronę. Pieczemy w ten sposób wszystkie naleśniki. Naleśniki na zdjęciu są w dwóch wersjach. Pierwsza

Klasyka Gotowania
PLACKI Z KASZY MANNY 158

Puszyste placki z kaszy manny. Smakują tak samo dobrze na ciepło i na zimno. Moja córka uwielbia różne placki, więc mam nadzieję, że i te jej posmakują, bo ja sama chętnie je zajadam ;) Idealne na śniadanie a także jako podwieczorek. Placki podałam z  konfiturą z borówki amerykańskiej  od  PrzetworyzBorówki . Składniki na około 16 placków: * 1 szklanka kaszy

Zrób to smacznie
Chleb bezglutenowy gryczany z doatkiem amarantusa 207

łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli himalajskiej 250 ml mleka kokosowego lub wody (płyn musi być ciepły) 1 jajko 2 łyżki płynnego oleju kokosowego tłoczonego na zimno Sypkie składniki wymieszać ze sobą, drożdże zasypać cukrem i ostawić na 10 minut. Po tym czasie do sypkich składników dodać jajko mleko kokosowe, drożdże i olej, dokładnie wymieszać. Całość przelać

Delicious Titbits
Cebulaki z curry 217

pieczenia. Do wgłębienia nałożyć podsmażoną cebulę. Wierzch obsypać startym żółtym serem. Piec ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni C. Podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Uwaga: brzeg ciasta przed pieczeniem warto posmarować jajkiem, żeby się zarumienił. Ja tego nie zrobiłam i moje cebulaki wyszły przez to nieco blade, ale nie wpłynęło to na ich smak

Simply Food
Ciasto MONTE 636

podgrzewamy chwilę, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i dokładnie połączy z kremówką. Odkładamy do ostudzenia. Jeżeli nam się spieszy, możemy wstawić garnek do lodówki. Gdy masa będzie zimna i zacznie gęstnieć, miksujemy ją, aż zmieni kolor na jaśniejszy brązowy. Wtedy przekładamy trufle na krem mleczny. Posypujemy migdałami i wstawiamy ciacho do lodówki. Z foremki wykroiłam 14 porcji. Jedna

Relaxtime
Schab pieczony w ziołach 139

przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego z pokrywą i pieczemy w 220 stopniach około godziny. Możemy dłużej, zależy od wielkości kawałka. Pyszne mięso zarówno na gorąco do obiadu jak na zimno do kanapki. Warto zrobić, gdyż poleży chwilkę, na pewno nam nie zzielenieje jak np. Wędlina pozostawiona sama sobie w lodówce. Co najwyżej może nam lekko podeschnąć jeśli o niej zapomnimy

Z Kuchni Do Kuchni
kawuś- sernik na zimno z kawowym budyniem 314

miłośników kawy ale nie tylko. Ja kawy nie lubię, ale w cieście czasem mi smakuje. W tym smakowała mi bardzo, zwłaszcza, że całość miała coś z sernika na zimno. Budyń kawowy i masa z serków z czekoladą fajnie razem pasują. Można użyć serków homogenizowanych z kawałkami czekolady, one mają charakterystyczny smak i na pewno w tym zestawieniu też świetnie się

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto kinder country 304

czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej Dodatkowo; 1 szkl pszenicy ekspandowanej herbatniki  Przygotowanie: Warstwa biała: Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Odłożyć do ostudzenia. Czekolada powinna być zimna ale płynna. Ciepła w połączeniu z zimn ą kremówką się zważy. Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Wlewać powoli czekoladę i mieszać łyżką nie miksować. Wsypywać partiami pszenicę

Ala piecze i gotuje
Sałatka z kasza gryczaną i wędzonym twarogiem 172

wodzie, lekko ostudzić. Paprykę pokroić w cienkie paski, dodać do kaszy, całość zalać sosem, posypać z wierzchu twarogiem i posiekanymi ziołami. Można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni

Proponowane wyszukiwania