cukier (miód) i masło, dokładnie mieszamy. Gorącą kaszę przekładamy do miseczek. Układamy na niej konfiturę i posypujemy ziarenkami granatu. Deser możemy jeść na ciepło i na zimno, wedle naszego gustu
Kulinarne przygody GatityCiasto podsypywać mąką, żeby się nie kleiło. Placuszki smażyć na maśle, na dobrze rozgrzanej patelni, z obu stron, aż nabiorą złotego koloru z brązowymi plamkami. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Teraz już zaczynam czekać na wiosnę. Ciekawe, kiedy się doczekam
Pożeraczka, czyli raz adobrzerazu obtaczamy w sezamie. Na patelnię wlewamy olej na wysokość ok. 1 cm. Kebaby smażymy na złoty kolor z obu stron. Smakują wyśmienicie zarowno na ciepło, jak i na zimno. Idealne w duecie z sosem miętowym lub czosnkowym. Smacznego
Kuchnia od dwojgazachęcam na strona sklepu. cannelloni mięsko wołowe 250 g mięsko wieprzowe 250 g jajko sól,pieprz ziołowy, papryka czerwona ostra mielona do smaku bułka tarta 3 łyżki woda zimna 150 ml Sosik do cannelloni : przecier pomidorowy połowę słoiczka por 100 g seler 100 g pietruszka 100 g cebula opalona nad gazem 1 szt ziele angielskie 3 szt listek laurowy
Różowa kuchniaZasadniczo ten serniczek miał być zdecydowanie bardziej nawydziwiany, ale we własnej 9m kuchni zgubiłam paczkę kakao a że za oknem zimno, smogowo i przenikliwie, to sklep okazał się zbyt dużym wyzwaniem. Przepis na ten wynalazek jest bajecznie prosty i wyjdzie również w postaci mniej białkowej, czyli bez dodatku odżywki, jednak wtedy o smak „ciasteczek” trzeba będzie zadbać inaczej. Składniki
Kate's Kitchenzewnątrz jest bardzo zimno to powinniśmy zadbać o nasz ą dietę, aby była bogata w witaminy i minerały. W tedy żadna choroba nie będzie się chciała do Nas zbliżyć. Grecka sałatka jest pełna cennych dla naszego zdrowia witamin, a przy tym niskokaloryczna, kolorowa, lekka....znana i lubiana na całym
kulinarne odsłony patiwkładamy parę śliwek suszonych. Wkładamy schab i do pieca.Pieczemy półtorej godziny w 200 stopniach.po godzinie schab przekładamy na drugą stronę i dopiekamy do końca. Smakuje na gorąco i na zimno
Różowa kuchniaZimą tęsknimy za latem, kolorami i słońcem i choć za oknem szaro, buro i zimno to nie przeszkadza żeby wprowadzić trochę optymistycznych kolorów na talerz. Dziś proponujemy bułeczki dyniowe, bez których my nie wyobrażamy sobie zimy i nie bez powodu połowę zamrażarki zajmuje u nas puree dyniowe :D Do pieczenia bułek możecie użyć surowej lub mrożonej dyni
SzczyptaSmaQdanie! Zobacz też: Pieczony łosoś na kanapki Przepis na carpaccio z wędzonego łososia Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut Składniki ok. 50-100 g wędzonego łososia na zimno kilka kaparów parmezan w płatkach koperek oliwa z oliwek cytryna Przepis 1 Łososia kroimy w cienkie plasterki i rozkładamy na talerzu. 2 Na rybę kładziemy posiekane kapary, posypujemy ją koperkiem
Kuchnia Bazyliilistkami rozmarynu. Jajka energicznie mieszamy ze śmietanką i zalewamy ziemniaki. Na wierzchu układamy plastry sera. Pieczemy ok 30 minut. Mi osobiście ta frittata najbardziej smakowała na drugi dzień, na zimno
Dzieje kuchennej WiewióryDzień dobry! KROKIETY Z MIĘSEM Zimno za oknem to trzeba się rozgrzać! A nic lepiej nie rozgrzewa jak kubek ciepłej zupy, albo lepiej, gorącego barszczyku czerwonego z krokietem! Ja uwielbiam buraki w każdej formie, a barszczyk czerwony to jedna z moich ulubionych zup, lubię jak jest dość pikantny i słodko-kwaśny. Krokiety chodziły za mną już dość długo, a podczas
SMYKWKUCHNIzawrze wsypujemy powoli mąkę pszenną i energicznie mieszamy do czasu aż masa zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna wbijamy po jednym jajku cały czas mieszając, aż do skończenia jajek, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy
Wanilia i Kardamonpieczenia blaszce i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30 minut (do czasu zrumienienia się ciasta). Szaszłyki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego
paapilotkaaoliwkami, bez drożdży, bez wyrabiania i wyrastania. Jego przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut! Wykonany z mąki Szymanowskiej ekologicznej i Polskiego Oleju Rzepakowego. Można podawać go na ciepło lub zimno, sam lub jako dodatek do zup czy sałatek. Smakuje wyśmienicie 😋 Idealny zarówno na pierwsze jak i drugie śniadanie 😉 Składniki: 2 szklanki mąki Szymańskiej ekologicznej 4 jajka 1/2 szklanki Polskiego
Kuchnia MagdaLenyDziś zupka , zimno za oknem , mroźno , więc taka zupka na rozgrzanie jak znalazł , ja ogólnie bardzo lubię zupy wszystkie , mm nadzieje że i tobie zasmakuje taka propozycja na zupkę . Składniki 1 kg żeberek 3 marchewki 1 bukiet brokuła mały kalafior pora 2 pietruszki 10 sztuk brukselki 10 średnich ziemniaków 3 łyżki
Mój Smak