Boczek pieczony

Boczek pieczony

Boczek pieczony

Aromatyczny kawał mięsa natarty ziołami, nadziany czosnkiem i cebulą , przyrządzony wg starej receptury mojej mamy , doskonały jako wędlina na zimno, smakuje  zarówno z dodatkiem chrzanu jak i ćwikły. Warto od czasu do czasu pokusić się o taką „zdrowszą „ niż sklepowa wędlinę. Składniki: 2 kg płat surowego boczku 1 cebula 5-6 ząbków czosnku 1 łyżka majeranku Sól morska do smaku 2 łyżki obsypki maspolanki (marchew, papryka czerwona płatki, cebula, gorczyca biała, pieprz czarny) lub inna ulubiona przyprawa do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję