na zimno - 10906 przepisów (strona:218/728)

kotlety mielone z cząbrem... 217

patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut kotlety są pulchne, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
LA SOUPE AU PISTOU CZYLI PROWANSALSKA ZUPA Z PESTO 171

ziaren suszonej fasoli (po uprzednim ich namoczeniu), ale smak zupy przygotowanej ze świeżych warzyw jest oczywiście dużo lepszy. ***La soupe au pistou można podawać na gorąco i na zimno, chociaż ja wolę zdecydowanie tę pierwszą wersję

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Fit ciastka ze śliwkami i nerkowcami 211

pomocą łyżki formujemy równy placek w kształcie prostokąta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po wyjęciu studzimy i dopiero jak masa owsiana będzie zimna, kroimy na porcje. Ciastka ze śliwkami i nerkowcami to smaczna i zdrowa przekąska między posiłkami lub dodatek do kawy.  Śliwki to bogate w składniki odżywcze owoce. Zwierają witaminy z grupy

My Chcemy Jeść
Karaś z patelni i "Jeździec miedziany" 199

powieści, ważna jest również historia bardzo zgrabnie i nie nachalnie wpleciona w akcję książki. Opis panującego w oblężonym przez Niemców Leningradzie jest niezwykle realistyczny. Do tego dochodzi jesienno-zimowe zimno, problem z bieżącą wodą, choroby związane z niedożywieniem i brakiem witamin, brak sił i ochoty na cokolwiek (nawet na opłakiwanie bliskich zmarłych), a wreszcie obraz śmierci nieodłącznie związany z brakiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczeń drobiowa z papryką 113

dobrze osuszyć i przekładać kolorami poszczególne warstwy mięsne. Górną warstwę mięsa smarujemy olejem. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Pieczeń możemy podawać na ciepło jak i na zimno

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekana kasza jaglana z warzywami 157

curry. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku przez 45-55 minut, do czasu aż bataty zmiękną. Tak przygotowana zapiekanka idealnie sprawdzi się też w formie lunchboxa na zimno

Kuchnia Bon Appetit
Herbaciana jaglanka 144

pokrojonym w plastry kiwi, z owocami leśnymi i płatkami migdałów. Można do niej dodać także kefir lub jogurt naturalny.  Jaglanka smakuje idealnie zarówno na ciepło jak i na zimno

Kuchnia Bon Appetit
Schab pieczony w ziołowej panierce 164

termoobiegu. Gdy schab będzie upieczony, po wyjęciu z rękawa, odkładamy schab na talerz na czas około 10 minut, aby „odpoczął”. Schab można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno

Kuchnia Bon Appetit
Zielony koktajl herbaciany 158

Szpinak – 1 szklanka Jarmuż – 1 szklanka Kiwi – 1 sztuka Banan – 1 sztuka Mango – ½ sztuki Gruszka – 1 sztuka Wykonanie: Herbatę zaparzamy i odstawiamy, aby wystygła. Gdy herbata będzie już zimna, w blenderze umieszczamy wszystkie owoce obrane ze skórki, szpinak i jarmuż. Dodajemy herbatę i całość miksujemy na gładki koktajl

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto z kaszy jaglanej, bułki drożdżowej i jabłek 162

zapiekać przez 45-50 minut w 180 stopniach. W między czasie przygotować sos mieszając jogurt naturalny z ekstraktem z cykorii. Ciasto można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno polane sosem jogurtowo-kawowym

Kuchnia Bon Appetit
Deser ryżowy z ananasem i mango 165

skóry i miksujemy na gładkie puree.  W szklankach lub słoikach układamy warstwami: smażonego ananasa - krem ryżowy i puree z mango. Całość dekorujemy miętą. Podajemy na ciepło lub zimno.  #Zaryżykuj

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka z komosą ryżową, selerem naciowym i fetą 183

Oliwa z oliwek – 3 łyżki Miód – 1 łyżka Masło migdałowe – 2 łyżki Sok z 1 cytryny Wykonanie: Komosę ugotować w osolonej wodzie a następnie ostudzić. Gdy będzie już zimna dodać do niej drobno posiekane orzechy, rzodkiewkę i seler pokrojone w plastry. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i czarnuszką. Sałatkę przełożyć do naczynia, a na wierzchu ułożyć fetę

Kuchnia Bon Appetit
Krem z dyni, batata na mleczku kokosowym 201

krem zmiksowałam  i z prażonymi pestkami dyni podałam.  Słodkość z ostrym tu idealnie się komponuje i dlatego tak dobrze smakuje, zarówno na ciepło podana,  jak na zimno, prosto z lodówki wyciągana. Moja teściowa mówiła, że nigdy „dynia -nki”  nie lubiła, ale gdy ją skosztowała,  to tak jej posmakowała, że od razu do dyni się przekonała

Moniki Smakołyki
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #6 Owoce zapiekane pod koglem moglem 268

masę. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Do kokilek wrzucamy owoce i zalewamy je masą. Pieczemy 10 minut (najlepiej jak wierzch delikatnie się zarumieni). Podajemy na ciepło – bo na zimno nie przetestowałam Tak jak wspomniałam deser w odpowiednich ilościach nie jest aż tak bardzo kaloryczny. Jedna kokilka to 160 kcal. Cukier i żółtka czyli kogel mogel Słodki, ekspresowy deser Deser

Relaxtime
Gruzińskie Chaczapuri ze szpinakiem 206

już wiem ,są to smaki , które przypadły do gustu domownikom , więc zagoszczą jeszcze nie raz . Chaczapuri to jedno z najbardziej popularnych dań Gruzji , smaczne i sycące , doskonałe także na zimno . Farsz do tego typu ciasta bywa różny , ja wypróbowałam na początek szpinak z fetą , gdyż jest to nasze ulubione połączenie . Chociaż, chyba za dużo farszu wpakowałam , ale my tak lubimy

Ogrodnik w podróży