na zimno - 10906 przepisów (strona:227/728)

Chleb z siemieniem lnianym i złotym lnem 180

znów zrobię..dodam wtedy więcej jakiś ziaren lub pestek..tym razem dodałam troszkę siemienia lnianego i lnu złotego. Chleb na zdjęciu krojony na ciepło..i dlatego tak wygląda...na zimno już pewnie nie doczekałby się zdjęć. 2 szkl. letniej wody 25 g drożdży  3,5 szkl. mąki krupczatki  2 szkl. mąki pszennej 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka sypana 207

całą powierzchnię ciasta. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 45-50 min. Upieczone ciasto możemy serwować na ciepło, posypane cukrem pudrem i z dodatkiem gałki domowych lodów , albo na zimno, po prostu posypane cukrem pudrem, jako dodatek do kawy /herbaty. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @KuchniaLukasza

Kuchnia Łukasza
Makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym z bakłażanem 167

pomidory zmiękły, dodajemy tuńczyka. Podsmażamy około 7 minut. Dodajemy sos np. 2 szklanki i dodajemy makaron. Sos ma się połączyć z makaronem. Danie świetnie smakuje na gorąco, oraz na zimno. Pełni smaku doda odrobina parmezanu

ClauditteMissCooking
Jogurtowiec borówkowo- porzeczkowy 200

Sezonowe owoce doskonale spisują się w ciastach. Zarówno w tych pieczonych jak i przygotowanych na zimno.  Borówki cały czas są dostępne, gorzej z porzeczkami. Ale w większych miastach znajdziecie je pewnie w każdym supermarkecie.  Jeśli nie- przepis zapiszcie i za rok przyda się na pewno ;) Składniki: Na blaszkę 24x24cm  ok 12 herbatników kakaowych 2 duże kubki jogurtu

Kuchnia w czekoladzie
RYBA PO GRECKU 892

piątki  J  Może dla niektórych jest to danie nieco pracochłonne, ale wierzcie mi, warte poświęcenia zarówno czasu jak i energii ;) To danie sprawdza się również na zimno, jako przekąska w pracy lub na podwieczorek. SKŁADNIKI:  5-6 dużych marchew 3-4 duże pietruszki 3 średnie cebule* ok. 2-3 łyżki pasty pomidorowej/ przecieru/ lub ketchupu

Calzonella.com
WEGAŃSKI GULASZ 168

Niefotogeniczny gulasz w ramach akcji  #blogerzyodkuchni   Przygotowany na bazie sezonowych warzyw podany z kaszą bulgur smakuje wspaniale.  Można go jeść zarówno na ciepło lub zimno.  Składniki: 3 średnie cukinie  1 cebula  2 zielone papryki  5 pomidorów  2 ząbki czosnku  oliwa z oliwek  sól pół łyżeczki cukru  natka pietruszki

Kukuleczki
Tuszki z makreli w zalewie octowej 205

mieć to na uwadze.” Polecam też inne przepisy z makreli znajdujące się na blogu: Świeżą makrelę pieczoną Sałatkę z wędzonej makreli i papryki Sałatkę z makreli wędzonej na zimno Wiosenną sałatkę z wędzonej makreli I znów kuter wyruszy w kierunku zatoki na połów makreli… i nie tylko. Wydrukuj przepis The post Tuszki z makreli w zalewie octowej appeared first

mojewypiekiinietylko
Sałatka brokułowa 171

wieku. Ze słonecznej Italii sprowadziła je królowa Bona. Dziś to jedne z najpopularniejszych warzyw, które dostępne są cały rok. Brokuły są ciekawym składnikiem wielu dań. Dobrze smakują także na zimno. W tej sałatce zagrały główną rolę, a towarzyszą im jajka, kukurydza, ser żółty i czosnek.  Składniki 1 brokuł 2 jajka 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula czerwona 3 łyżki

My Chcemy Jeść
Makaronowe muszle z kurkami i kurczakiem 201

ugotować al dente w osolonej wodzie. Muszle napełniać farszem, ułożyć na półmisku i podgrzać ok 1 minutę w mikrofali. Można oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Podawać ciepłe, choć na zimno też dobrze smakują

Smakołyki Asi
Francuskie ślimaki z cukinią 250

układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy przez 25 minut. Roladki powinny być rumiane. Podajemy gorące, choć na zimno smakują również znakomicie. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Wiśniowy kisiel z cynamonową chmurką 164

trzeba bawić się w przygotowywanie soku z owoców, a jedynie wystarczy zagotować zupę z dodatkiem mąki ziemniaczanej i kisiel gotowy! :) To, czy zaserwujemy go na ciepło czy na zimno, jak również z czym podamy (albo i nie) zależy już od Naszej inwencji- ja zdecydowałam się na lekko ciepłą wersję oraz dodatek w postaci klasycznej chmurki z bitej śmietany o cynamonowej

Kraina Miodem Płynąca
Brownie mocno czekoladowe 155

rondelku i doprowadzamy do wrzenia, gorącą polewę wylewamy na upieczone ciasto. Blaszkę z ciastem odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Osobiście wstawiłam jeszcze ciasto do lodówki, mi najbardziej smakowało na zimno, chociaż są zwolennicy ciepłego, rozpływającego się brownie

Gotowanie i blogowanie
Kompot jabłkowo - śliwkowy 135

fioletowe z pomarańczowym miąższem, odmiana Casanska Rana cukier do smaku Przygotowanie: Owoce myjemy. Dzielimy na mniejsze części, zalewamy wodą i gotujemy z cukrem, aż owoce będą miękkie. Podajemy na zimno lub na ciepło jako dodatek do obiadu czy deser

Moja smaczna kuchnia
Kiszona czerwona papryka 215

chrzan, pokrojona na kawałeczki chilli i koper. Sól rozpuszczam w 1 litrze wody (można rozpuścić sól w 1/2 szklanki gorącej wody i roztwór wlać do pozostałej wody). Paprykę zalewam zimna woda i uzupełniam do pełna woda z kiszonych ogórków (można pominąć wodę z kiszonych ogórków, ale osobiście polecam ponieważ przyspiesza ona proces kiszenia). Zamykam słoik i mocno nim wstrząsam

Magiczna kuchnia Darii
Francuskie roladki z pasztetem i camembert 194

suszonych pomidorów i chili. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy ok. 30 min. Roladki pozostawiamy na kilka minut do przestygnięcia. Smakują zarówno na ciepło jak i zimno. http://profi.com.pl

Moniki Smakołyki