na zimno - 10906 przepisów (strona:230/728)

Sorbet truskawkowy 177

pokrój truskawki na ćwiartki. Pocięte truskawki obsyp cukrem i blenderem zmiksuj do postaci puree. . Przecedź truskawki przez sitko do miski. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Masa powinna być zimna. Następnie do masy dodaj sok z cytryny. Składniki wymieszaj dokładnie ze sobą. Tak przygotowany sorbet przełóż do szczelnie zamykanego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na 3-4 godziny

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką / Blueberry peach crisp 231

kruszonka się ładnie zarumieni (pod koniec włączam funkcję grilla dla lepszego efektu). Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia przed podaniem. Jak dla mnie danie jest jeszcze smaczniejsze na zimno. Smacznego! English version Blueberry peach crisp (8 servings) Ingredients for filling: 4-5 medium peaches, peeled, stoned and cut into thick slices 1 cup blueberries 1/4 cup all-purpose flour

karmelowy
Przekąska na zimno z płatkami jaglanymi 189

pić. Jak wiadomo, chory i słaby człowiek nie samą kapsułką żyje. Trzeba się podbudować w sposób odpowiedzialny. I tak to powstał niby deser, niby przekąska ,śniadanie bądź kolacja na zimno i zdrowo.  Przede wszystkim szybka i z ogólnodostępnych produktów, szybko postawi Was na nogi. Ja na to przynajmniej liczę. Wykorzystajmy do tego dary lata. Składniki płatki jaglane  Plenus

Z Kuchni Do Kuchni
Panna Cotta 161

garnka. Na średnim ogniu doprowadzamy do wrzenia, oczywiście cały czas mieszając. Mieszamy trzymając na ogniu do momentu, aż większość płynu odparuje i otrzymamy konsystencję sosu. Sos możemy podawać na zimno lub na gorąco. By wyjąć panna cottę z foremek, należy zanurzyć je na kilka sekund w gorącej wodzie. Panna cottę podaję się tradycyjnie na talerzu, oblewamy z góry przygotowanym sosem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie 227

sernik na pierniczkowym spodzie Kto nie lubi pierniczków, no właśnie :). Jak się okazuje, można je jeść nie tylko w zimie na Boże Narodzenie, ale również w lecie. Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser bez pieczenia. Składniki

moj przepis na
Sernik jagodowy na zimno 172

Mamy sezon na jagódki więc nie może zabraknąć jagodowego sernika na zimno. Sernik bardzo ciekawie się prezentuje bo jagody są doskonałym barwnikiem. składniki: 1 kg zmielonego sera 100 g masła 300 g jagód 6-7 łyżek cukru 4 łyzki żelatyny 1/2 szklanki mleka biszkopty do wyłożenia formy na wierzch ok 200 g jagód niebieska galaretka Składniki przygotować wcześniej aby były

Monia miesza i gotuje
Owsianka z gruszką w sosie daktylowym 210

daktylowym. Po czym układamy resztę owoców i znów polewamy wszystko syropem. Ilość syropu należy dostosować do swoich upodobań. Tak przygotowaną owsiankę podajemy od razu ciepłą lub po przestudzeniu na zimno. Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotuj

Słodkie okruszki
pieczony kurczak pyszny z piekarnika... 158

następnie porcje polać wodą z przyprawą w płynie i bez przykrycia na 180 C piec z 15-20 minut kurczak jest pyszny, wypieczony i smakuje na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
SERNICZEK Z PATELNI NA ŚNIADANIE 176

nieupieczoną stroną na patelnie i smażymy dalej. Druga strona rumieni się znacznie szybciej. SMACZNEGO !! Drugą połowę serniczka śmiało można spakować do pracy/szkoły, wydaję mi się nawet, że na zimno smakuje o wiele lepiej :) Wartość odżywcza* porcji: 256 kcal 17,7 g białka 11,5 g tłuszczów (w tym 4,5 g tłuszczy nasyconych

Vroblewska-fitlife
TOP 3 - LIPIEC 2016 153

statystykach wyglądał tak :   9 78 polubień na FB       152 obserwujących       15 postów 32 , 552 wyświetleń   najpopularniejsze posty : Letnia kawa latte Karmelowa zimna kawa latte Smoothie z jogurtem i owocami   Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała

Magiczne Życie Marty
Zdrowa ekologiczna żywność od Bioindygo :) 180

obowiązkowy produkt w kuchni :) Używany do wszystkiego, gdzie tylko potrzeba trochę tłuszczu. Uwielbiam jego smak, który nadaje potrawom tego "czegoś" :) Poniższy jest certyfikowany jako ekologiczny, ponad to tłoczony na zimno, a więc zawiera więcej właściwości zdrowotnych i intensywniejszy aromat kokosowy. Właściwości oleju kokosowego: w 90% składa się z tłuszczów nasyconych o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio

Zdrowie na języku :P
Tarta pomidorowa z kozim serem. 177

Wstawić ponownie do piekarnika i piec około 25 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posmarować pomidory mieszanką oliwy, octu, cukru pudru i szczypty soli. Można jeść na ciepło lub zimno

zadanie-gotowanie
Zupa - chłodnik z wiśni 189

Lato w pełni, warto więc korzystać z jego owoców... Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę z wiśni. Ja podaję ją na zimno, jako chłodnik, z dodatkiem ugotowanego makaronu, ale oczywiście można ją również podawać na ciepło. Pyszna, aromatyczna, lekko słodka. Tylko zajadać :)   Składniki:   500g wiśni,  litr wody,  1/2 szklanki soku z wiśni

Z miłości do słodkości
Jajka faszerowane pomidorami i oscypkiem. 164

danie :) Składnikiem obowiązkowym jest oczywiście bohater tego tygodnia. Dodałam do niego oscypka, pozostając w klimacie górskim. Wyszła bardzo smaczna przekąska, która sprawdzi się zarówno jako propozycja śniadaniowa, jak i zimna przystawka na przyjęciu. Składniki: 4 jajka 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego 1 pomidor malinowy kilka plastrów oscypka sól pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać, przekroić wzdłuż

zadanie-gotowanie
Placki z fasolką szparagową 156

pomidorowym .       Sos przygotowałam oczywiście ze świeżych pomidorów. Placki można podać również z mizerią z ogórków, z jogurtem... Nie ważne z czym podacie, smakują zawsze. Nawet na zimno. Spróbujcie a ja życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi