na zimno - 10906 przepisów (strona:228/728)

Grillowane placki z pasztetem 176

marynowanym wypełniłam, w sakiewki skręciłam i za pomocą wałka spłaszczyłam.  Placki na grillu wypiekałam i przekąskę gotową już miałam. Takie placki na gorąco są  genialne , ale na zimno również smakują  idealnie .   Składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej typ 550, szczypta soli, woda, mąka do podsypania, farsz: Wielkopolski pasztet z drobiem, oliwkami i kaparami 131 g PROFi

Moniki Smakołyki
Jogurtowiec z leśnymi owocami 209

Jogurtowiec z leśnymi owocami to pyszny deser bez pieczenia. Wystarczą pokruszone ciastka na spód, spora porcja greckiego jogurtu, galaretka i owoce. Jogurtowiec to orzeźwiające ciasto przypominające sernik na zimno . Często zamiast jogurtu używam zwykłego twarogu jak np. w tym przepisie na tort serowy . Jeśli już się zdecyduję przygotować jogurtowiec to zawsze używam gęstego jogurtu. Robię również domową galaretkę owocową. Jogurtowiec

codojedzenia
BULGUR Z POMIDORAMI, CUKINIĄ i CZOSNKIEM 189

pomidorami, papryczką chili, czosnkiem  i cukinią, to jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu. Jest bogata w smaku i dość sycąca. Dobra zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetna do zapakowania w pojemnik i zabrania do pracy lub jako dodatek do mięs czy ryb z grilla.  Na patelni najpierw podsmażamy cebulkę z cukinią i papryczką chili. Następnie

cool and minty
Piknikowe kulebiaki w nowoczesnym wydaniu 170

kratki bądź dowolnego wzoru. Kulebiaki przed włożeniem do pieca smarujemy roztrzepanym jajkiem. Czas pieczenia 45 minut, temp. 170 stopni C. Kulebiaki w tej formie można spożywać na ciepło bądź zimno. Jako obiad posłuży cała porcja, jako przekąska na szybko, pokrojona na mniejsze kawałki.   PRZEPIS ZGŁASZAM DO KONKURSU jako autorski przepis z wykorzystaniem produktu Profi: www.profi.com.pl

SMYKWKUCHNI
Produkty na bazie konopi - co to takiego i jak działają? 108

moje opinie oraz spostrzeżenia. Olejek Olimax CBD 4% Produkt został wyprodukowany na bazie pasty - ekstraktu typu RAW z wielkich konopi ( 16,6 % CBD) w połączeniu z tłoczonym na zimno olejem z nasion konopi. Olejek ten to 100%   naturalny produkt, nie zawiera dodatków syntetycznych, krystalicznych lub innych modyfikowanych GMO.  Skład:  328mg CBD 80mg

Di gotuje
Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski - Ziołowy Zakątek - część II 174

można w karczmie, w której wykorzystuje się zioła i kwiaty z własnego ogrodu. No i najważniejsze ;) , na miejscu można zaopatrzyć się w zioła, przyprawy ziołowe, herbatki, oleje tłoczone na zimno, konfitury, przeciery.....a wszystko z ziół, warzyw i owoców z nieskażonych terenów. Wśród wielu produktów,można trafić na perełki: olej z dzikiej róży (tłoczony jest z pestek owoców róży, które

królestwo garów
quesadilla z mięsiwem i warzywami 166

deskę, kroimy w trójkąty i podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowym. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi tortillami. Tak przygotowane quesadilla dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej 139

Pyszne musztardowe skrzydełka z miodową skórką i soczystym środkiem. Idealnie na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska do piwa. Składniki: 1kg skrzydełek 1 cebula 4 łyżki musztardy (stołowej, miodowej, jaką macie) 1 łyżka musztardy francuskiej (ziarnistej) 2 łyżki miodu 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku sól, pieprz wg uznania Skrzydełka myjemy, przecinamy

Gotowanie i blogowanie
5 minutowa owsianka superfoods. Owsianka z berberysem, migdałami i karobem. 239

Nakładamy do miseczki (lub zostawiamy w obecnej). Na wierzch układamy berberys suszony, przekrojone na pół migdały i listki mięty. Podajemy od razu lub wkładamy do lodówki i jemy na zimno np. w formie drugiego śniadania. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii

Słodkie okruszki
Jak ugotować pyszną zupę? 227

zwyczajnej kranówce. Wystarczy zrobić prosty test: do garnka wlać wodę, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez kilka minut. Następnie pozostawić wodę do całkowitego wystygnięcia. Kiedy będzie już zimna (najlepiej pozostawić ją przez noc), wylać ją i palcem przejechać po dnie garnka. Wtedy przekonacie się jakiej jakości woda płynie z kranu. Kiedy na takiej wodzie gotujecie zupę, to osad

Codzienna kuchnia niecodzienna
Najlepsza zupa pomidorowa z klopsikami i czerwoną soczewicą 169

łyżki oleju. Usmaż na rumiano cebulkę i wrzuć mięso. Często potrząsając całym garnkiem, smaż kilka minut, aż kulki zetną się z brzegu. Wlej połowę wody, może być zimna lub gorąca. Wrzuć pomidory i wlej mleko. Wymieszaj. Zagotuj na dużym ogniu, a potem zmniejsz ogień i duś pod przykryciem (pokrywkę zostaw lekko uchyloną), często mieszając.  Czosnek przekrój

Anioszek w kuchni
Drohiczyn - Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski 193

receptur sprzedawanych w kilku liniach produktowych: Staropolskie Wódki Regionalne – wódki smakowe; AT Bimber Vodka – czysta wódka, długo leżakowana; Samogon- wódka palona; Zielona Natura, Wódki. OlejowyRaj – oleje tłoczono na zimno. Produkowane są oleje z nasion konopi rzepakowy, lniany, sezamowy, z ostropestu, z pestek słonecznika, pestek dyni, wiesiołka, czarnuszki – tłoczone z nasion posiadających certyfikaty. Ujęła mnie wielka wiedza i umiejętność jej przekazania

królestwo garów
Waniliowy budyń z amarantusa 109

wanilii miód, cukier lub inne słodziwo do smaku Wykonanie: 1 Zagotuj mleko. Dodaj wszystkie składniki i gotuj do czasu zgęstnienia. 2 Serwować możesz zarówno na ciepło, jak i na zimno. Budyń z amarantusa jest już gotowy. Jeśli podobał Ci się wpis, zostaw łapkę w górę, a najlepiej udostępnij go! Artykuł Waniliowy budyń z amarantusa pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
CZEKOLADOWY PUDDING JAGLANY Z CYNAMONOWĄ ŚLIWKĄ 216

napęczniałych płatków dolewamy stopniowo mleko  i rozdrabniamy blenderem, aż do uzyskania konsystencji puddingu. Deser układamy warstwowo: pudding jaglany + mus śliwkowy. Dekorujemy kawałkami czekolady. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Zapiekanka pasterska z cukinią i fasolą (bez mięsa) 204

Niby mamy lato, ale pogoda pozostawia wiele do życzenia. W środku tygodnia nagle zrobiło się deszczowo i zimno, a mnie od razu naszła ochota na rozgrzewający obiad. A czy istnieje bardziej rozgrzewające danie od zapiekanki pasterskiej? :) Aromatyczne nadzienie przykryte puszystym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera i ostrych przypraw. Kilka kęsów tej pysznej potrawy i jesteśmy rozgrzani :) Zachęcam do wypróbowania mojej

Mienta blog