Prosta kanapka, ale takie są właśnie najlepsze. Dobry chleb, doskonałe mięso z polędwicy wołowej i odpowiednia ilość warzyw tworzy świetnią kompozycję smaku. Kanapka smakuje doskonale na ciepło i na zimno - w sam raz na długie popołudnie w domu
Milion Smakówpostanowiłam ulepić z nich placki obtoczone w bułce tartej z dodatkiem parmezanu i kilku przypraw. Jest to bardzo dobra przekąska w ciągu dnia - na ciepło lub na zimno, podana z różnymi sosami lub dipami albo zupełnie bez niczego, do popołudniowej herbaty. Wykonanie bardzo proste, a zawsze to coś innego niż klasyczny placek (jakże pyszny!) ziemniaczany. Składniki: 400 g ugotowanych
Zasmakuj KuchniPomidor z ziołami(sószony pomidor,bazylia,sl himalajska,czosnek grys,oregano) 4 łyżki żelatyna 1 łyżka Tradismak peklosmaczek 1 .1/2 łyżeczki Tradismak woda zimna 1.1/2 szklanki Krok 1 Szynkę umyłam i pokroiłam w kostkę i zmieliłam na średnich oczkach.Pierś z kurczaka umyłam, pokroiłam w kostkę, zmieliłam również na średnich oczkach.Boczek wędzony pokroiłam
Różowa kuchniamarynatą dokładnie pokryj kawałki dyni z każdej strony. 5. Zamarynowaną dynię ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. 6. Piecz 20min w 180*C. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Jest wspaniała
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKruszonką posyp śliwki. 7. Masło rozpuść i polej nim śliwkową całość. 8. Piecz ok. 30-40 min. Można serwować na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. W towarzystwie lodów, kleksa śmietany, lub w samotności :) Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanaśniadaniowym cyklu i wierzcie lub nie, często wietrzyłam o porankach lodówkę w poszukiwaniu śniadania i równie często (a już szczególnie w upalne dni) moje śniadanie stanowiła słodka i zimna kawa z mlekiem. W ciepłe letnie poranki, kiedy na termometrze bladym świtem temperatura przekracza 20*C tyle mi w zupełności wystarcza. Jakiś poranny brak weny, czy coś.- ale przecież właśnie
Kuchnia w Słońcu Skąpanagotowe do obdarowywaniem naszych kuchennych smaków samym dobrem :) Znak, że lato zmierza ku końcowi, dni stają się coraz krótsze, wieczory owiewa chłodny wiatr. Ale zanim nadejdą słoty i przenikające zimno mamy jeszcze chwilę i nadzieję na złotą jesień. Czas robić zapasy i pakować do przetworów smak słońca :) W tym roku, oprócz soku z czarno bzowych owoców , zamknęłam ich dobro także
Kuchnia w Słońcu Skąpanaodżywczymi dynia ma przepiękny słoneczny kolor, a co za tym idzie i dania z niej przygotowywane. W zeszłym roku poza zupami krem z dyni zrobiłam Dyniowo Pomarańczowy Sernik na zimno który był wyśmienity! W tym roku dyniowych przepisów będzie więcej a s erię zacznie aksamitnie kremowe risotto z dynią . Składniki: ok 500g dyni obranej i pokrojonej w kostkę
W kuchennej krainieDYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO Nastała jesień… Zimno… Ciemno… W ogóle trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To tanie, szeroko dostępne warzywo jest bardzo dobre do różnego rodzaju dań – jako dodatek do mięsa, zupa krem, świetnie łączy się z makaronem. W mojej kuchni wybór dziś padł na risotto z dynią
Martyna CooksDzisiaj przygotowałam ciasto na zimno, serniczek o lekkim smaku cytryny, bardzo pyszny w dodatku lekki i puszysty. Przypomina mi ptasie mleczko, jednak tutaj mamy jeszcze herbatniki. Ciasto zaliczam do mega smacznych i udanych. Myślę ze nikt nie będzie miał problemu z jego przygotowaniem. Przepis jest na dużą blaszkę
Kulinarne Fantazje Mariolikroję na kawałki. Wrzucam do wody. Gotuję aż wszystko będzie miękkie ok 20 minut. Następnie wlewam miód i dodaję dwie łyżeczki cynamonu. Kompot przecedzam. Podaję na ciepło albo na zimno. Jeżeli kompot jest za kwaśny proponuję dodać więcej miodu
Gotowanie Patkipieczony w piwie 2016-09-27 22:44:31 Wieprzowy boczek pieczony w piwie z dodatkiem korzennych przypraw, syropu klonowego i jabłek. Polecamy zarówno na gorąco jak i na zimno. Zapisz przepis Drukuj Składniki 1kg boczku wieprzowego 300ml portera bałtyckiego * 2 laski cynamonu 5 goździków 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego kminku sól (ok. 2-3 łyżeczki) 1/2 łyżeczki
Kulinarna Pokusakroimy je na wstążki. Nastawiamy wodę w garnku by się zagotowała. Gdy będzie wrzeć, to ją solimy. Jednocześnie przygotowujemy dla równowagi zimną wodę (może być durszlak w zlewie i zimna, bieżąca woda). Woda w której będziemy parzyć warzywa musi stanowić dwa razy większą objętość niż same warzywa. Jako, że wstążki są bardzo cienkie, to wrzucamy je dosłownie na moment
Karczma Honoriettycałość minutę lub dwie. Po tym czasie dodaję ugotowane i grillowane warzywa oraz pokrojoną fetę. Danie dokładnie mieszam. Podaję z posypką z chleba na ciepło lub na zimno. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaSkładniki: porzeczki 1/2 kg, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, sernik 1 opakowanie/na zimno, biszkopty okrągłe 150 gram, masa toffi 1/2 puszki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem = umyte i obrane porzeczki białe rozsypać w formie, galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml goracej wody i wlać do porzeczek, schować do lodówki gdy galaretka zacznie tężeć
W Mojej Kuchni Lubię