na zimno - 10906 przepisów (strona:225/728)

Sałatka z komosą ryżową, selerem naciowym i fetą 160

Oliwa z oliwek – 3 łyżki Miód – 1 łyżka Masło migdałowe – 2 łyżki Sok z 1 cytryny Wykonanie: Komosę ugotować w osolonej wodzie a następnie ostudzić. Gdy będzie już zimna dodać do niej drobno posiekane orzechy, rzodkiewkę i seler pokrojone w plastry. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i czarnuszką. Sałatkę przełożyć do naczynia, a na wierzchu ułożyć fetę

Kuchnia Bon Appetit
Krem z dyni, batata na mleczku kokosowym 181

krem zmiksowałam  i z prażonymi pestkami dyni podałam.  Słodkość z ostrym tu idealnie się komponuje i dlatego tak dobrze smakuje, zarówno na ciepło podana,  jak na zimno, prosto z lodówki wyciągana. Moja teściowa mówiła, że nigdy „dynia -nki”  nie lubiła, ale gdy ją skosztowała,  to tak jej posmakowała, że od razu do dyni się przekonała

Moniki Smakołyki
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #6 Owoce zapiekane pod koglem moglem 250

masę. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Do kokilek wrzucamy owoce i zalewamy je masą. Pieczemy 10 minut (najlepiej jak wierzch delikatnie się zarumieni). Podajemy na ciepło – bo na zimno nie przetestowałam Tak jak wspomniałam deser w odpowiednich ilościach nie jest aż tak bardzo kaloryczny. Jedna kokilka to 160 kcal. Cukier i żółtka czyli kogel mogel Słodki, ekspresowy deser Deser

Relaxtime
Gruzińskie Chaczapuri ze szpinakiem 176

już wiem ,są to smaki , które przypadły do gustu domownikom , więc zagoszczą jeszcze nie raz . Chaczapuri to jedno z najbardziej popularnych dań Gruzji , smaczne i sycące , doskonałe także na zimno . Farsz do tego typu ciasta bywa różny , ja wypróbowałam na początek szpinak z fetą , gdyż jest to nasze ulubione połączenie . Chociaż, chyba za dużo farszu wpakowałam , ale my tak lubimy

Ogrodnik w podróży
Puszyste placuszki z dyni 236

białek i ubijcie białka na pianę, którą dodajcie na sam koniec robienia ciasta na placuszki. Wybornie placuszki smakują z dżemikiem domowym lub posypane cukrem. Na ciepło i na zimno…pięknie pachną Jeśli jedzą je tylko dorośli, warto dobrze je doprawić porządnie, bo nie każdemu dziecku duża ilość przypraw typu goździki, cynamon, kardamon odpowiada. U nas, jak zwykle do tego

Mieszam w Garnku
Placuszki cukiniowe ze słonecznikiem 185

Odciśniętą cukinię wymieszać z jajkiem, mąką i słonecznikiem. Przyprawić, dodać posiekany koperek. Smażyć placuszki na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać na ciepło bądź na zimno

Magiczne Życie Marty
Ciasto śliwkowe paleo z kruszonką 170

pewnie już zauważyliście. że staram się publikować przepisy zgodnie z tym co pojawia się na targu Ostatnio było dużo dyniowych przepisów, wcześniej np. panna cotta czy poziomkowy sernik na zimno . Jako że teraz zaczęły się jedne z moich ulubionych wczesnojesiennych owoców – śliwki, to nie pozostało mi nic innego tylko przygotować ciasto śliwkowe paleo z kruszonką. Jest to jedno

PaleoLife
Kurczak, warzywa, ryż 159

sól, pieprz, paprykę słodką do smaku. Łączymy wszystkie składniki na talerzu i gotowe.  Zaletą tego dania jest to, że smakuje ono dobrze zarówno na gorąco jaki i na zimno

Emskie Smaki
Czekolada daktylowo - bananowa. Bez mleka, bez sztucznych dodatków 150

dusiłam na wolnym ogniu ok 7 minut. Następnie dodałam banana i kakao Wszystkie składniki zblendowałam na gładką czekoladę. Czekolada super smakuje w wersji zarówno na ciepło, jak i na zimno

nietadieta
Jogurt-owiec z jabłkami 204

dziś pyszne ciasto, można rzec , że to sernik na zimno lub jogurt-owiec. Ważne , że smaczne i mamy efekt czegoś innego. Miłe dla oka i idealne dla podniebienia. Składniki na biszkopt: jaja 5 szt mąka pszenna typ 500  5 łyżek Kłos Pol ksylitol 2 łyżki Kłos Pol     Składniki na środek:   jogurt typu greckiego

Różowa kuchnia
Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem 348

własnym. Podałam go z kaszą pęczak, różową od pieczonego buraczka ćwikłowego i z wyraźnym smakiem wędzonki dzięki twarogowi. Taką sałatkę z buraczkiem można podać na ciepło jak również na zimno. Polecam na lekki, zdrowy obiad :) 4 filety z pstrąga łososiowego sól pieprz kolorowy oliwa z oliwek sok z cytryny ok 3 gałązki tymianku SAŁATKA PĘCZAK: 1 szklanka kaszy pęczak

https:KKuchniaMniam
BABECZKI Z KURCZAKA Z JARMUŻEM 153

Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach.  Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego

Gotowanie Patki
Dyniowe Latte 144

mnie wystarczy jedna łyżka golden syrupu, a latte jest idealne do łóżka i do dobrej książki. Szczególnie w takie dni jak dziś, kiedy za oknem jest mokro i zimno. Składniki na 1 porcję: 2 łyżki golden syrupu 3/4 szklanki mleka 1 espresso 2 łyżki puree z dyni 1/2 łyżeczki przyprawy do potraw z dyni 1 łyżeczka miodu Sposób przygotowania: Golden

Blondynka Gotuje
Rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem 906

wyłożonej papierem do pieczenia. Z rolady zdjąć folię spożywczą. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 1h.  Po upieczeniu roladę można podawać na ciepło lub na zimno.   Smacznego

W kuchni u Moniki
Falafel idealny 517

zamiast wywodów o niczym albo historii bez morału, opowiem Wam jak zrobić idealnego falafla. Naprawdę. Idealny falafel ma mięciutkie wnętrze i bardzo chrupiącą skórkę. Nie jest tłusty. Smakuje na zimno i na ciepło. Wszechmocny określa falafle słowem „mięsne”. Jak takiego falafla zrobić? Zacznijmy od ciecierzycy. Zwykle w przepisach mowa jest o ciecierzycy gotowanej ... [Read more

Gotuj z Blue Raven

Proponowane wyszukiwania