zrobić jak się zachciało?! :)) Brownie podałam z kwaśnawym dżemem z malin, kandyzowanymi czarnymi porzeczkami oraz płatkami migdałów – (spróbujcie!:)) pasuje idealnie przełamując słodycz blondie. Spróbujcie z kwaśnymi musami np. z porzeczek, wiśni, malin, połączenie mega! – jak maliny i czekolada, moje uzależnienie Przepis znalazłam tutaj klik , – lekko zmodyfikowałam proporcje – muszę przyznać, że dawno miałam się za nie zabrać
Zasmakuj Kuchnikogel mogel z lekko kwaśnymi jabłkami (uprzednio ugotowanymi sous-vide ze skórką z cytryny). Drugim niezwykle istotnym elementem potrawy jest parfait z kaczej wątróbki . Czyli coś pomiędzy pasztetem a musem. Jedno z moich ulubionych dań samo w sobie - bardzo intensywne, słonawe i intensywne w smaku, kremowe, wilgotne. Wielu kucharzy myśli, że dekoracja jest dla dekoracji i niekoniecznie musi się wiązać
Right Behind The Kitchenorzechowy smak i zapach. Produktem ubocznym robienia hummusu jest aquafaba, z której możemy zrobić wege bezę czy deser. Jeśli posmakuje wam ten hummus – deser, to wypróbujcie też błyskawiczny mus z bakłażana i czekolady . Składniki: puszka ciecierzycy – odsączona – zalewę zostawiamy garść łuskanego sezamu – podprażonego na patelni 2 łyżki oleju makademia + odrobina do dekoracji 4 łyżki kakao + odrobina
Ugotowane pozamiataneśniadanie, na kolację, w ciągu dnia się raczymy, odgrzewane w piecu, gorące, niczego sobie:) Placki podaję z owocami, syropem klonowym, z agawy lub miodem. Wszelakie owocowe konfitury i musy mile widziane;) Dziś u mnie syrop z agawy i ziarenka granatu. Można udekorować prażonymi płatkami migdałów i/lub orzechami, posypać cukrem pudrem – rozmaite kombinacje mile widziane Smacznego:) Zapraszam na pyszne, pulchne
Zasmakuj Kuchninaturalny dokładnie wymieszać z masłem orzechowym i syropem z agawy, tak aby powstał gładki krem. RADA: Zamiast kremu można użyć samego masła orzechowego, gęstego jogurtu naturalnego, serka lub czekoladowy mus z awokado . 6) Na wystudzone spody nakładamy krem i dekorujemy owocami. Artykuł Owsiane tartaletki z lekkim kremem orzechowym i owocami. Zdrowy deser lub śniadanie. pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.mezespół (no może z wyjątkiem szparagów, mi one nie za bardzo pasowały do całości). VI. A na deser lody, oczywiście, jak to bywa w kuchni molekularnej mrożone azotem. Mus z czerwonych jabłek; jadalny piasek z owoców leśnych; salsa paprykowa; lody lawendowe (nie przepadam za lawendą, ale w tym połączeniu można zaprzyjaźnić się z nią. Warto wybrać się do Lublina
królestwo garówkońcu po internetowej lekturze i przeanalizowaniu wielu przepisów zrobiłam w końcu to cudo. Miałam pewne obawy co do smaku i konsystencji ale wiecie co ? To jest dobre. Mój mus jest z mango w syropie ale myślę, że inne owoce też dadzą radę. Tak więc do dzieła bo deser jest smaczny i szybki do przygotowania, no trzeba tapiokę namoczyć ale potem
Ewa w kuchniżaroodpornego naczynia, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 1 godzinę – do miękkości. Upieczoną dynie studzimy, obieramy ze skórki i blendujemy mikserem na mus. Tak przygotowane puree możemy przechowywać w lodówce maksymalnie do 5 dni. Możemy je także poporcjować i zamrozić, a następnie używać do przygotowywania ciast i deserów *** *** Ciasteczka Oreo dokładnie mielimy
Blog z Apetytemchwilę do ciepłej (nie gorącej) wody (uwaga, by nie wlać wody do deseru), wyjmujemy, lekko obrysowujemy nożem deser, odwracamy do góry dnem i lekko pukamy, deser powinien wyskoczyć. Dekorujemy musem z owoców, świeżymi owocami, konfiturą lub jak ja kandyzowanymi owocami i płatkami migdałów. Smacznego! Tym co mamy! Bez dodatków też pójdzie
Zasmakuj Kuchnipuree z dyni, które możecie przygotować w słoikach na zimę lub zamrozić. Puree dyniowe może być składnikom wielu wypieków, zup i sosów albo zastąpić ziemniaki. Pożywny i zdrowy mus dyniowy to bogactwo witamin i antyoksydantów, w tym beta-karotenu, witaminy C i błonnika. Kurczak pieczony w cydrze i puree z dyni - składniki 2 piersi kurczaka Zagrodowy 1 dynia piżmowa
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataminut, by płatki owsiane lekko namiękły. Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki umieścić w małym garnuszku i zagotować. Polać nią placuszki. Polewę czekoladową można zastąpić musem owocowym, dżemem lub syropem klonowym. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniDietetyczny mus bananowy na bazie jogurtu naturalnego z orzechami i żurawiną Dietetycznie, szybko i zdrowo. Dla dzieci i dorosłych, bez cukru, a słodko! Śniadanie, podwieczorek, deser, jak kto woli. Zapraszam! Proporcje na dwie osoby: Składniki: 2 banany 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanych dowolnych orzechów 1 łyżka suszonej żurawiny Wykonanie: Banany obrać, pokroić na plastry, odłożyć po kilka
Wino Francja KuchniaZawsze podobały mi się torty jednorożce. Zrobiłam taką moją wersję tego popularnego tortu. Jak wiecie nie lubię słodkich ciast, także tort zrobiłam na bazie serka naturalnego, galaretki, z dodatkiem musu jabłkowego i ciasteczek korzennych. Czytaj więcej
Ana Mari's worldciąży. Na szczęście miód mogę jeść bez ograniczeń! Składniki: 2 banany 1/2 szkl płatków owsianych 3 jajka Olej kokosowy Dodatki: Miód, u nas pyszny Huzar Maliny Kiwi Brzoskwinie Mus jabłkowy (owoce wg uznania) Wykonanie: W pierwszej kolejności zmiksować blenderem płatki owsiane, następnie dodać pokrojone banany i jajka. Całość jeszcze raz dokładnie zblendować. Ciasto odstawić na 10 minut
Trufelkowo