Eska Agro. Korzystając z autorskich przepisów opracowanych przez Ewę Szabatin i Rafała Maseraka stworzyliśmy pełen witamin i mikroelementów truskawkowy słoik czyli płatki owsiane bez gotowania z syropem klonowym i musem truskawkowym, pyszny chłodnik z awokado z ogórkiem na bazie produktów OSM Krasnystaw, hummus z suszonymi pomidorami, orzeźwiający napój z kiwi wykorzystując do niego sok jabłkowy z imbirem firmy Oryginalny
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazapewniam. Kremowy, nie za słodki, nie za kwaśny z polewą śmietankową jest rewelacyjny. Mangowe serca na górze to kwintesencja elegancji i jego uroku. Zapraszam do pieczenia. Wyśmienity sernik z musem z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekrem malinowy: ok. 200 g malin 300 g śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone ok. 30-40 g cukru pudru (lub do smaku) wykonanie: Maliny miksujemy blenderem na mus a następnie przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek. Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywny krem ale nie za długo aby masa się nie zważyła. Następnie dodajemy
Domowy Smak JedzeniaPRZECIER - pomidory myjemy, przecinamy na pół i mielimy w sokowniku wolnoobrotowy, na sitku do sorbetu. Jeżeli nie macie sokownika pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i zmielić blenderem. Mus w garnku należy posolić ( ma być słony ale nie bardzo słony ), dobrze wymieszać i nalewamy do wyparzonych słoiczków, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy w garnku z wodą około 10 minut licząc
Kulinarne Fantazje Marioliszczypta soli 1/3 łyżeczki cynamonu 1 jajko 50 ml mleka 1 łyżeczka cukru kokosowego (Look Food) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy w sprayu (Look Food) dodatki: mus kokosowy (Look Food), masło orzechowe, banan, maliny, wiórki kokosowe Przygotowanie: Płatki zmiel na mąkę i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na patelni rozpyl odrobinę oleju, wylej masę i smaż
Zdrowie na języku :Ppłaska łyżka syropu klonowego lub miodu DO PODANIA : świeże owoce, np.truskawki, borówki, porzeczki; nasiona chia, prażone płatki migdałów WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki mus. Przekładamy do głębokiego talerza lub miseczki. Dekorujemy świeżymi owocami, nasionami chia i płatkami migdałów
cool and mintyczasu. Na koniec odciśnij kapustę z soku i octu. Ewentualnie dopraw czarny pieprzem i posyp szczypiorkiem. Przygotuj farsz z mięsa. Pokrój w kostkę cebulę i zmiksuj blenderem na mus. Dodaj przyprawy, śmietankę i wymieszaj. Następnie dodaj mięso i połącz na jednolitą masę. Podziel mięso na 6-8 hamburgerów. Grilluj na grillu, patelni grillowej lub smaż na patelni. Wymieszaj majonez
codojedzeniaraczej podniebienia ;-) Jak wszystkie muffiny przygotowuje się je bardzo szybko: osobno składniki mokre, osobne suche, wszystko mieszamy razem i gotowe. Ja dodałam jeszcze kruszonkę (dla nas kruszonka to mus przy ciastach z owocami...). To takie ciacho na raz gdy mamy gości lub na 2-3 dni do kawki (gdy gości brak...) To ciasto z każdym dniem smakuje jeszcze bardziej
Smaczne Zdrowe100g masła 1 szklanka mleka w proszku Przygotowanie: Najlepiej zacząć od przygotowania masy kajmakowej. Możemy ją oczywiście kupić gotową w sklepie albo przygotować z mleka skondensowanego. Ja poniekąd z musu wybrałem wersję zrobienia masy od podstaw. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier, mleko w proszku i masło. Całość gotujemy na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas, do czasu, aż masa
Jacob TastesCzas przygotowania: 25 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 200 g mieszanki orzechów 3 łyżki dżemu figowego (125 g) 300 g chałwy z pistacjami 100 g kremu (musu) kokosowego wiórki kokosowe (u mnie zielone) przygotowanie Mieszankę orzechów zmiel, a następnie wymieszaj z dżemem. Gotową masą wylep spody foremek na muffinki. Krem kokosowy oraz chałwę daj do garnka
Via Gustomięty 3 łyżeczki erytrolu lub ksylitolu 2 łyżki gorącej wody PRZYGOTOWANIE Maliny miksujemy i przecierami przez sitko, by pozbyć się pestek. Słodzidło rozpuszczamy w wodzi i studzimy, mieszamy z musem malinowym i posiekanymi listkami mięty. Przelewamy masę do foremek, wkładamy patyczek i mrozimy w zamrażarce przez 3-4 godziny. Przed podaniem wkładamy foremki pod strumień ciepłej wody - ładnie wyjdą
Moje Kuchenne Rewelacjemleko, dodać pozostałe składniki, ciągle mieszając, doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia, lekko przestudzić. Na dnie tortownicy, o wymiarach ( 26 - 27 cm ) wyłożyć warstwę herbatników białych i wylać na nie mus śliwkowy, odstawić do lodówki do stężenia. Znowu wyłożyć warstwę herbatników kakaowych i masę z kaszy. Wyłożyć trzecią warstwę herbatników, polać wierzch ciasta polewą czekoladową, udekorować jeżynami i listkami mięty. (function
Kuchnia Danusibanany 1/2 świeżego ananasa garść borówek garść malin łyżka wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki nasion chia Ananasa i banany obrać i pokroić. Przełożyć do kielicha blendera i zmiksować na gładki mus. Smoothie wlać do miseczki, udekorować owocami i posypać wiórkami i nasionami chia
Smakołyki Asiśliwki będą miękkie ale nie rozpadające się. Zestawić z ognia. Żelatynę namoczyć tak jak robiliśmy przy warstwie waniliowej, dodać do gorących śliwek i wymieszać, zostawić do wystygnięcia. Tężejący mus rozłożyć na warstwie waniliowej, dowolnie udekorować, podawać schłodzony prosto z lodówki. RADY: Do deseru można użyć zwykłej żelatyny, 1 listek to 1 łyżeczka zwykłej, ale ja polecam listki dużo łatwiejsze
Wanilia i Kardamonwykładamy biszkopty. W misie miksera umieszczamy twaróg, dodajemy jogurt, cukier puder do smaku oraz cukier wanilinowy i miksujemy krótko na gładką masę. Banany obieramy, rozdrabiany widelcem na mus ( u mnie celowo niezbyt dokładnie, natomiast jeśli Wam zależy na bardziej kremowej, gładkiej konsystencji proponuję użyć blendera ), od razu polewamy sokiem wyciśniętym z 1 cytryny. Dodajemy do masy serowej, ponownie krótko mieszamy
Smaki Na Talerzu