mus - 6353 przepisów (strona:243/424)

Sernik piernikowy na zimno z pomarańczową nutą 243

Część serowej masy doprawiłam pomarańczowym sokiem, resztę wymieszałam z piernikową przyprawą i kakao. Smak piernika , konsystencja sernika i aromatyczna pomarańcza… Sernik piernikowy na zimno jest puszysty jak owocowy mus ! Smakuje świetnie, przyrządza go się szybko. Jak dla mnie to idealny świąteczny deser w mini rozmiarze. Mimo wszystko udało mi się wykroić 10 kawałków…tyle nas będzie

codojedzenia
Truskawkowy budyń jaglany 108

gorącą wodą, dzięki temu pozbędziemy się gorzkiego posmaku. 2) Ugotowaną kaszę z umytmi, obranymi z szypułek truskawkami i dodatkiem miodu zmiksować blenderem kielichowym (lub za pomoca ręcznego) na gładki mus. Jeżeli budyń wyjdzie zbyt gęsty można dolać odrobinę mleka lub dodać więcej truskawek. 3) Gotowy budyń podawać ze świeżymi owocami i opcjonalnie z ulubionym sokiem. Artykuł Truskawkowy budyń jaglany pochodzi

Fitsweet.me
Tort z dżemem i mango 183

wyjmuję z formy. Krem: Mango obieram, kroję na kawałki, jeden plaster zostawiam do dekoracji. Miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w kilku łyżkach zimnej wody i rozpuszczam w mikrofalówce. Dodaję do musu mango i wstawiam do lodówki aż stężeje lekko. Do miski wlewam śmietanę, dodaję mascarpone, galaretkę mango i ubijam mikserem. Krem wstawiam do lodówki aż zrobi się gęstszy. Nasączenie

wesoła kuchnia
Domowe batoniki fig bar 193

Nadzienie: 200g suszonej żurawiny 200g suszonych fig Radix- bis Opcjonalnie sok z cytryny Przygotowanie: Ciasto: Daktyle zalać wrzątkiem i moczyć ok. 20 minut, następnie je odsączyć oraz zblendować na mus. Mąki oraz proszek do pieczenia wymieszać ze sobą. Dodać do nich jajko oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło i zblendowane daktyle. Zagnieść jednolite ciasto. Wstawić je na około godzinę

Fabryka pomysłów
GOFRY DYNIOWE 150

Została mi niepełna szklanka musu dyniowego, więc postanowiłam zrobić gofry dyniowe.  Wyszły chrupiące z wierzchu oraz miękkie w środku. Doskonale smakują w towarzystwie herbaty oraz polane syropem trzcinowym Diamant.     SKŁADNIKI ¾ szkl. pure z dyni, 2 jajka 1 szkl. mąki jaglanej, 0,5 szkl. mąki pszennej, ¾ szkl. mleka, 1 łyżka cukru trzcinowego Diamant, szczypta soli, ½ łyżeczki cynamonu, odrobina

słodki bratek
Tapas i nie tylko w Sevilli I 149

zbliżona do naszej sałatki warzywnej. Następnie pyszny pasztet ze szczęśliwego kurczaka z galaretką z jerez – hiszpańskie/andaluzyjskie wino wzmacniane. Kolejnym tapas była figa zamknięta w kozim serze, z jabłkowym musem. Szpinak z ciecierzycą, tym razem formie krokietów. Danie główne to tylna część łopatki, tak zwana secreto, ze świni rasy iberyjskiej karmionej żołędziami, ziemniaki ze szpinakiem oraz biszkopt o smaku mojo

królestwo garów
Dżem jabłkowo-bananowy 186

mniejsze kawałki. Włożyć do garnka. Dusić na małym ogniu do rozpadnięcia się jabłek (ok. 30-40 minut). Banany obrać, pokroić w plasterki, polać sokiem z cytryny. Dodać do musu z jabłek razem z pozostałym sokiem z cytryny i cynamonem. Gotować ok 20-25 minut na małym ogniu. Gorący dżem przekładać do wyparzonych suchych słoików, zakręcić i postawić do góry dnem

Zielona Kuchnia
Krem z dyni i jabłek 240

proponuję połączenie królów jesieni - jabłka i dyni. W duecie tworzą niepowtarzalny smak i aromat. Mega sycąca i mega rozgrzewająca z dodatkiem imbiru i czosnku. Spróbujcie :) Składniki: 0,5 kg musu z dyni (przepis TUTAJ ) 2 ząbki czosnku 1 cebula 3 jabłka 1/2 łyżeczki mielonego imbiru po 1/2 łyżeczki ostrej i słodkiej papryki w proszku sól i pieprz do smaku

ChilliJemy
Breakfast bowl po mojemu 150

kilku łyżkach zimnego mleka/wody. Banana rozgniatamy dokładnie widelcem. W garnuszku zagotowujemy pół szklanki mleka i pół szklanki wody. Dodajemy płatki jaglane, banana i dokładnie mieszamy. Blendujemy całość na gładki mus, następnie ponownie umieszczamy w garnku i dodajemy kaszę manną. Jesli używamy tylko płatków ryżowych - pomijamy ten krok.  Zmniejszamy moc palnika i trzymamy jeszcze chwilkę pod przykryciem. W razie potrzeby

Kuchnia Ellie
Chrupiące pierożki miodowo-cynamonowe z nadzieniem z ricotty i orzechów laskowych 125

przepisu. Słodkie, ale tak w sam raz, chrupiące i baaaardzo aromatyczne. Od razu poprawiają nastrój w zimnie wieczory Tak sobie myślę, że mogą znakomicie smakować jako deser, zaserwowane z musem jabłkowym , ale to potwierdzę wieczorkiem jak przetestuję. Chrupiące pierożki miodowo-cynamonowe z nadzieniem z ricotty i orzechów laskowych Składniki: Ciasto: 300 g mąki 60 g oliwy 160g mleka 1 jajko

Kate's Kitchen
Jogurt z czerwonymi owocami, musem z owoców i serkiem mascarpone 109

szklance.   1 łyżka czerwonych mrożonych owoców, 1 łyżeczka miodu – blendujemy, dodajemy do jogurtu. 1 łyżeczka serka mascarpone.   Pycha.   Artykuł Jogurt z czerwonymi owocami, musem z owoców i serkiem mascarpone pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Ratatouille (ratatuj) 129

warzywnie, pysznie – taki obiad przygotowany w większym garze może „służyć obiadowo” przez kilka dobrych dni Polecam jako samodzielne danie albo z chrupiącymi bagietkami zapiekanymi z lekkim musem z czosnku i soli. Danie można posypać tartym twardym ulubionym serem, obowiązkowo zaś coś zielonego – bazylia, natka, rukola. Pasuje i dodaje dodatkowych witamin. Bomba witaminowa, którą przygotowuję kilkanaście razy

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z musem jabłkowym 283

Niesamowicie proste, delikatnie, śmietankowe naleśniki z dodatkiem masła. Smakują cudownie również na zimno. Można je śmiało zwinąć w rulonik i kroić w mniejsze kawałki. Naleśniki z dodatkiem musu z jabłek i jogurtu smakują niebiańsko. Gorąco polecam również przepis na naleśniki, które robi się bez nadzienia, czyli pyszne naleśniki waniliowe z morelami

AniaGotuje.pl
Ciasto marchewkowe z polewą czekośliwkową 330

połówki usuwając pestki. Włożyć do garnuszka, zasypać cukrem i podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą sok. Kiedy zaczną się rozpadać, zdjąć z ognia i zmiksować blenderem na gładki mus. Ponownie zagrzać i dodać połamaną czekoladę. Mieszać, aż się rozpuści i jak zacznie gęstnieć polać ciasto marchewkowe. Wierzch można dodatkowo udekorować posypkami. Po zastygnięciu polewy ciasto pokroić. Smacznego :) Udanych wypieków

https:KKuchniaMniam
Kokosowo-bananowy budyń jaglany z karmelizowanym ananasem 194

miękkości kaszy (około 15 minut). Miękką kaszę wkładamy do pojemnika blendera, dodajemy resztę mleka kokosowego (1/2 szklanki), miód, obranego banana i sok z cytryny. Wszystko razem miksujemy na gładki mus. Karmelizowany ananas-   obieramy i kroimy ananasa. Rozgrzewamy patelnię, dajemy olej kokosowy lub masło i smażymy ananasa. Wyskrobujemy nasionka wanilii i dodajemy do ananasa, zdejmujemy z palnika

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania