mus - 6353 przepisów (strona:248/424)

Drożdżówki z dżemem rabarbarowo-pomarańczowym 162

papierem do pieczenia. Pozostawić na kilkanaście minut do podrośnięcia. W podrośniętych bułeczkach zrobić wgłębienie po środku. Najlepiej denkiem od małej szklaneczki lub kieliszka. We wgłębienie nałożyć po sporej łyżeczce musu rabarbarowego. Wierzch obsypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Drożdżówki powinny lekko zarumienić się. Składniki dżemu rabarbarowego: 4 średnie łodygi rabarbaru 2 łyżki masła 2 łyżki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik truskawkowy z białą czekoladą 754

Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Z podanych składników wyszła mi pełniuteńka tortownica. Polecam też inne moje truskawkowe serniczki: Łaciaty sernik z truskawkowym musem Serniczek truskawkowo-śmietankowy Sernik jogurtowy z truskawkami Serniczek truskawkowy

Monia miesza i gotuje
Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym 331

miksujemy na gładką masę. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody, która była podana w przepisie na opakowaniu (czyli 2 galaretki w 500 ml wody) i łączymy ze zmiksowanymi truskawkami. Kiedy mus zaczyna tężeć wylewamy go na masę śmietankową (trzeba to robić delikatnie, żeby uniknąć utworzenia "wulkanów").  Blaszkę z ciastem wynosimy w chłodne miejsce i czekamy, aż galaretka dobrze stężeje

bistro mama
Truskawkowo-rabarbarowy pudding z nasionami chia 175

sporo antyoksydantów, które pomagają zwalczać wolne rodniki. Dodatkowo szałwia jest niezwykle wdzięcznym dodatkiem, nie wymaga właściwie żadnych umiejętności kulinarnych, bo jej używanie ogranicza się do wymieszania nasionek z mlekiem, musem czy jogurtem – co kto lubi. Deser jest pyszny. Słodki smak puddingu i truskawek zrównoważony delikatnym kwaskiem z rabarbaru. Oczywiście cukier w przepisie możesz zastąpić dowolnym słodzikiem, miodem, syropem

Mieszam w Garnku
MUS TRUSKAWKOWY Z GRANOLĄ 114

Miłego dnia! Składniki: mały jogurt naturalny 1 szklanka świeżych truskawek  4 daktyle ( lub cukier,miód) domowa granola przepis  Tutaj Przygotowanie: Jogurt zmiksuj z truskawkami i daktylami.  Mus przełóż do miseczki posyp granolą. Smacznego

Kukuleczki
Brzoskwiniowy deser z mascarpone pełen wspomnień 239

pucharków. Pucharki wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. W misie blendera z nożami miksujemy obrane brzoskwinie (u mnie nie za słodkie, co doskonale komponowało się z resztą składników). Brzoskwiniowy mus wykładamy na schłodzone mascarpone. Na wierzch każdego deseru układamy cukrowy kwita, czereśnie, a całość posypujemy słodkimi igiełkami. Podajemy. Prosto, a jak smacznie i pięknie. Smacznego Najróżniejsze słodkie ozdoby i dodatki

Słodkie okruszki
Koktajl mango-truskawka z płatkami owsianymi 169

osób), wykładamy płatki owsiane i przykrywamy warstwą jogurtu greckiego. Truskawki szypułkujemy i dokładnie myjemy. W blenderze, którego używaliśmy do zmiksowania mango umieszczamy truskawki i tworzymy z niego owocowy mus. Całość rozkładamy do wcześniej przygotowanych szklanek.  Jedząc łączmy warstwy :) Smacznego :)           alt="Milion smaków truskawek - edycja trzecia

ChilliJemy
Serniczki fit z chia i młodym jęczmieniem na zimno 197

silikonowych foremek wylej białą masę, wstaw do zamrażarki na 10 minut. Na wierzchu wylej masę zieloną, wstaw do lodówki do stężenia na ok. 4 godz. Przed podaniem polej musem truskawkowym

SzczyptaSmaQ
Semifreddo truskawkowe 139

zdziwcie się zdjęciom, które odbiegają od tych obecnych. Ten przepis zrobiłam w 2010r. Nabyłam wtedy truskawki, ale niestety okazały się być mało słodkie. Więc zrobiłam deser lodowy semifreddo z musem truskawkowym. Bazą był przepis z "Mojego gotowania" z lipca 2010. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chałwowe lody z kaszy jaglanej. 147

żeby nabrały puszystej konsystencji. Jeśli jednak nie masz takiej możliwości, wyjmij je z zamrażarki kilka-kilkanaście minut przed zjedzeniem, żeby trochę odmarzły. Lody możesz polać np. roztopioną czekoladą lub musem owocowym.  Lody są bardzo sycące i mocno chałwowe - nielubiącym chałwy nie przypadną do gustu.  Ilość miodu można stopniować wg swoich upodobań.   Lody przed zamrożeniem muszą być

Powiedz dietom nie
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 191

naleśnika, a tym samym z całego ciasta – 6 naleśników. Gdy jedna strona będzie się już łatwo przesuwać po patelni, odwracamy naleśnik. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz, a następnie smarujemy musem bananowym i bitą śmietaną. Składamy naleśniki w dowolny sposób. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: każdy powinien wiedzieć, jak się robi naleśniki. Żaden przepis nie jest zbyt prosty

Proste-przepisy.pl
Czasu brak i konfitura z rabarbaru z pijanymi rodzynkami 184

cukier z wodą aż do powstania syropu. Dodać rabarbar, gotować na małej mocy palnika, aż rabarbar się rozpadnie, a konfitura zgęstnieje.  Rodzynki razem z rumem zmiksować blenderem na mus. Dodać do konfitury, wymieszać, gotować jeszcze kilka minut. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! U mnie sezon rabarbarowy trwa, dopóki w sklepach można znaleźć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MAKARON Z SEREM I TRUSKAWKAMI 172

dente. Odcedzamy. 1 szklankę truskawek kroimy na połówki, resztę blendujemy, dosładzamy do smaku. Biały ser łączymy z serkiem waniliowym, jeśli chcemy możemy dosłodzić. Na makaron wykładamy masę serową, polewamy musem truskawkowym, obkładamy połówkami owoców

Z Majeczką w kuchni
Budyń jaglany z karmelizowanym rabarbarem 125

ognia by nie było rozgotowane. Kaszę gotuję w mleku, następnie miksuję z bananem i pozostałym mlekiem na gładki budyń. Dodaję połowę karmelizowanego banana i miksuję krem ponownie otrzymując gładki mus. Porcję budyniu jaglanego podaję z pozostałym, karmelizowanym rabarbarem i posiekanymi orzechami. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pankejki z syropen klonowym 171

Mąż pokochał syrop klonowy, więc korzystamy i pankejkujemy ile wlezie. Jeśli ktoś syropu nie lubi albo nie ma (nie oszukujmy się, jest dość drogi), to można go zastąpić miodem, musem owocowym, jogurtem... W każdej opcji takie placuszki smakują wyśmienicie. Składniki: 2 czubate szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 szklanki oleju 3 jajka

Cakes By Kejt