bieżącą wodą . Przesypujemy do garnka,dodajemy mleko lub wodę i gotujemy na małym ogniu około 12 minut pod przykryciem. Ugotowaną kaszę miksujemy z truskawkami i jogurtem naturalnym na gładki mus .Jeśli jest za gęsty dodajemy więcej owoców lub jogurtu.Wstawiamy do lodówki ,podajemy zimny . Pomysł z Kwestia Smaku – dziękuję
Ladylaura.ŻYCIE ZACZYNA SIE W KUCHNI - Deser truskawkowy ŻYCIE ZACZYNA SI Ę W KUCHNI - Naleśniki z truskawkowym serem twarogowym SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Sernik na zimno z musem truskawkowym na markizowym spodzie SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Ciasteczka francuskie z serem i truskawką KULINARNA MANIUSIA - Lody truskawkowe MOJE MAŁE CZAROWANIE - Pianka jogurtowa z truskawkami na zimno MARCEPANOWY KĄCIK
Grunt to przepis!wersja amerykańska, czyli pancakes. Oni najczęściej jadają je z bekonem i syropem klonowym (też smakują fantastycznie!), ja przyrządzone w domu podaję najczęściej z świeżymi owocami polanymi miodem lub z musami owocowymi - niebo w gębie! :) Pancakes: 1 i 1/4 szklanki mąki 1 łyżeczka cukru pół łyżeczka soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jajko 1 szklanka mleka 2 łyżki masła
Cooking Monstercukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do garnka i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypać galaretkę. Wymieszać aż galaretka się rozpuści i wystudzić. Chłodną masę truskawkową wylać na mus czekoladowy i ponownie schłodzić, aż obie masy będą zwarte, najlepiej na kilka godzin
My simple kitchenWitajcie:) Sezon truskawkowy w pełni więc kolejne ciasto z truskawkami, dzisiaj pyszny sernik na zimno z musem truskawkowym na markizowym spodzie. Zapraszam:) Składniki: 500 g sera białego śmietankowego trzykrotnie zmielonego 3 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 mały jogurt truskawkowy 500 ml przegotowanej wody miseczka truskawek do wyłożenia boków i spodu 600 ml zmiksowanych truskawek
Sama słodycz i szczypta chilicukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżki cukru kryształu wykonanie: Truskawki myjemy, dodajemy do nich cukier kryształ oraz cukier z wanilią (ilość cukru dodajemy wg własnego smaku) i blendulemy na mus. Wlewamy zimne mleko (możemy je również wcześniej zagotować i wystudzić). Całość miksujemy o połączenia się składników. Podajemy schłodzone. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniaobręczy rozkładam po równo gotowy spód z granoli, mocno dociskam łyżką i umieszczam obręcze ze spodami w lodówce na 30 minut. Masa jogurtowa Truskawki miksuję z miodem na gładki mus. Mieszam z jogurtem. Żelatynę rozpuszczam we wrzątku, chwilę studzę. Rozpuszczoną żelatynę stopniowo dodaję do masy jogurtowo- truskawkowej i dokładnie mieszam. Odstawiam na 15 minut do całkowitego wystudzenia masy, następnie przelewam
Mango Papajamąki pszennej (u mnie orkiszowa mieszana 630+1050) 150 ml gorącej wody 1 łyżka oleju solidna szczypta soli Dodatkowo: 300 g truskawek cukier różany śmietanka lub jogurt mus truskawkowy - opcjonalnie Wykonanie: ciasto najłatwiej i najprzyjemniej jest przygotować w robocie kuchenym. Jeśli znasz dokładne proporcje mąki i wody to żaden problem. Odważone składniki umieścić w misie robota i hakiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieczenie ciast, podaj swoim bliskim sernik na zimno z ulubionymi owocami zalanymi kolorową galaretką. Deser można udekorować wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałów lub polać sosem waniliowym, który podkreśli smak delikatnego musu. Aby uzyskać odpowiednią konsystencję i najlepszy smak sernika na zimno, warto zamówić dobrej jakości nabiał, najlepiej twarożek lub serek homogenizowany od sprawdzonego mleczarza na portalu Polskikoszyk.pl. Na portalu możesz wybrać
Kuchcik gotujefunkcja termoobieg. Upieczone rureczki jeszcze ciepłe ściągnąć z foremek i ułożyć na desce do wystudzenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki wody i odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować na mus. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć ze zmiksowanymi truskawkami i wystudzoną galaretką. Masę wstawić do lodówki aby lekko stężała, dzięki temu nie będzie wypływać z rurek. Za pomocą szprycy napełnić masą
Monia miesza i gotujerozprowadzając je. Nie zdziw się, jeśli będzie się ciężko rozlewało po patelni. To normalne. Podawaj gotowe naleśniki z kaszy jaglanej z czym tylko chcesz. U nie był to domowy mus jabłkowy i borówki. Smacznego! Artykuł Naleśniki z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmanurozmaicenia i przy okazji Euro 2016 przygotowałam dzisiaj koktajl alkoholowy z prosecco i musem z brzoskwiń czyli Bellini. W kilka chwil przenosimy się do słonecznej Italii. To obowiązkowy koktajl na tegoroczne Euro 2016 i rozpoczęcie lata, które coraz bliżej! Do przygotowania koktajlu użyłam brzoskwiń, które nazywane są ciasteczkowymi lub ufo. Można oczywiście kupić tradycyjną odmianę, kolor napoju będzie zatem bardziej
Moja smaczna kuchniaMożna też masę przygotować indywidualne porcje w szklaneczkach lub pucharkach tak jak zrobiłam w przypadku panna cotty . Na dno naczynek można wsypać rozdrobnione ciasteczka, zalać masą serową a potem musem truskawkowym albo zwykłą galaretką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzatego sezonu! Orzeźwiające, owocowe i musujące. Na specjalne okazje, idealne do kibicowania ulubionej drużynie na Euro 2016. Innym, popularnym drinkiem z prosecco jest bellini, przygotowywane na bazie prosecco z musem z brzoskwiń. Rossini Składniki: schłodzone prosecco truskawki cukier puder Przygotowanie: Do wysokiego blendera wkładamy umyte, osuszone truskawki bez szypułek. Wlewamy podobną ilość prosecco. Miskujemy na jednolity płyn, dodajemy
Moja smaczna kuchniaodstawić na 3-5 minut. Po tym czasie smażyć na tłuszczu lub jeśli mamy patelnię teflonową, to na suchej patelni. Truskawki zblendować z miodem. Podawać przekładając placki na zmianę musem i twarożkiem. SMACZNEGO
Malinowo w kuchni