mus - 6353 przepisów (strona:249/424)

Deser chia z sorbetem malinowym + mini relacja z warsztatów 197

Zastanawialiście się jak podać deser chia? Co zrobić by wydobyć z niego jak najwięcej smaku? Mam dla was świetną propozycję! Deser chia podany na sorbecie z truskawek, polany musem bananowo-melonowym. Kwaskowaty, lodowy spód, stonowany środek i słodka polewa- to właśnie to, czego nasze podniebienie pragnie najbardziej. SKŁADNIKI (5 porcji): 70g nasion chia 3 szklanki mleka roślinnego 400g mrożonych truskawek

healthy dreams
Francuska tarta z musem jogurtowym na bazie budyniu 207

wielkich upałach nie chce się jeść, a co za tym idzie gotować, dlatego doszukujemy się szybkich przepisów. I taki właśnie przygotowałam. Dzisiaj przygotowałam szybkie tarty z ciasta francuskiego z musem jogurtowym na bazie budyniu. Owoce jako dodatek, jakie chcecie i ile chcecie :) Porcja 12 mini tart lub 1 duża Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml jogurtu greckiego 2 budynie

Niezły Młynek
Kilka letnich przysmaków 167

Poniżej przygotowałam krótkie zestawienie niektórych moich ulubionych letnich przysmaków. Lody, dwa szybkie ciasta, drożdżówki i zimne napoje. Częstujcie się ;) Domowe lody truskawkowe Kakaowa tarta z musem z rabarbaru i melona, z puszystą bezą Drożdżówki z jeżynami  Najprostsze ciasto z owocami Koktajl maślankowy z truskawkami Napoje arbuzowo-porzeczkowe Błyskawiczna kawa mrożona Orzeźwiający napój z cytryną i świeżą miętą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mango lassi 187

odkrawać kostki mango wprost do kielicha blendera. To samo uczynić z drugą połówką. Pozostałe resztki miąższu dodać do blendera dodać wodę i jogurt, następnie zmiksować go na gładki mus podawać ze świeżo utarym w moździerzu kardamonem Uwagi: W upalne dni dodaj lodowatą wodę lub kostki lodu. Gdy owoc nie jest zbyt dojrzały i słodki dodaj miód lub cukier

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTO MARCHEWKOWE 222

wrzątku daktyli - 5g kakao (opcjonalnie) + cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona (szczypta) + 80ml wody WYKONANIE: 1. Zetrzyj marchewki na tarce, a daktyle zalej wrzącą wodą. 2. Daktyle zmiel na mus. 3. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i piecz ok 60 min w 150* CAŁOŚĆ:  1350 B40 W180 T44 ROBIŁAM JESZCZE PYSZNĄ OPCJĘ! Skladniki: -3 jajka - 1,5 szklanki mąki

fitolarun.blogspot.com
Tarta kokosowa z mango. 233

mango. Do nadzienia użyłam serka mascarpone i mleczka kokosowego. I to był strzał w dziesiątkę! Powstał pyszny, kremowy, o subtelnym kokosowym smaku deser. Początkowo z mango planowałam przygotować mus. Ostatecznie pokroiłam owoc w cienkie plastry, które ułożyłam na wierzchu tarty. Puentę stanowiły wiórki kokosowe :) Polecam :)   Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko

zadanie-gotowanie
Sernik z białą czekoladą i wiśniami 172

podgrzej w rondelku, ale nie gotuj, dodaj połamaną czekoladę, odczekaj 2-3 minuty po czym wymieszaj dokładnie.  Do całkiem zimnej masy dodaj ser mascarpone i zmiksuj blenderem na mus, wstaw na kilka godzin lub  całą noc do lodówki. Następnego dnia ubij mikserem na sztywny krem, rozsmaruj na serniku, powciskaj w masę osączone z syropu wiśnie-(w sezonie używamy

Wanilia i Kardamon
Polędwiczki wieprzowe z sosem rabarbarowym 161

się wizja słodkich wypieków i deserów z jego udziałem. Ja postanowiłem przełamać tę konwencję i przygotować rabarbarowy sos do mięsa, aromatyzowany wanilią, cynamonem i nutką chili. Ma on konsystencję musu i świetnie komponuje się z drobiem jak i delikatnymi częściami wieprzowiny. W moim dzisiejszym przepisie znajdziecie polędwicę przyrządzoną najprościej jak się da - z pieprzem i solą, smażoną na klarowanym maśle

Food Square
Tatar z wędzonego łososia, bazylii i pieczonego buraka z mango na jaśminowym ryżu z musem malinowo-mango 213

  Tatara polubiłam za pierwszym kęsem.Idealnym połączeniem dla mięsa, które w nim będzie wiodło prym są dodatki. Wędzony łosoś, który gra główną rolę w tym

ChilliJemy
Szarlotka - zwiastun jesieni oraz sposób na jabłka w słoiku na zimę 193

szarlotkę.  I było to pierwsze ciasto, które upiekłam. Ze wszystkich ciast z jabłkami szarlotkę lubię najbardziej. Przepyszne delikatnie półkruche ciasto, jabłka świeże starte lub ze słoika (już zapakowałam mus jabłkowy do słoików na zimę) - im więcej tym lepiej! I charakterystyczna dla szarlotki kratka obsypana cukrem:) A na dodatek ten przepis jest bardzo prosty i obdarowałam nim już pół rodziny

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Tarta czekoladowa z wiśniami 203

dobrze ciepła-nie gotować!, dodać połamaną na kawałki czekoladę, odczekać 2-3 minuty i wymieszać łyżką, zostawić do wystudzenia.  Nastepnie dodać serek mascarpone. Całość zmiksować blenderem na gladki mus. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut, gdy masa zacznie tężeć wylać na kruchy zimny spód.  Posypać wiśniami i orzeszkami uprażonymi wcześniej na złocisto na suchej patelni. Udekorować wiórkami

Wanilia i Kardamon
Sernik chałwowy z espresso i musem truskawkowym 260

książce zwycięzcy Master Cheff'a Damian Kordas :)  Masę przelewamy do tortownicy (średnica 22 cm). Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180*C i pieczemy przez godzinę.  Sernik udekorowałam dodatkowo musem z miksowanych mrożonych truskawek z dodatkiem cukru. W Thermomixie TM 5 nastawiłam czas 2 minuty i zaczęłam stopniowo zwiększać obroty aż doszłam do maksimum

ClauditteMissCooking
Łosoś w musie rabarbarowym 118

niego cała gama różnorodnych dodatków czy marynat, które potrafią kompletnie zmienić smak tego delikatnego mięsa. W sezonie kiedy króluje świeży rabarbar spróbujcie tego połączenia - z rabarbaru przygotujcie gęsty mus, zamarynujcie w nim rybę i upieczcie. Z dodatkiem świeżej, wiosennej surówki macie gotowy pyszny lunch

Milion Smaków
DESER Z MANGO Z MUSEM MALINOWYM 150

Dzisiejszy wpis dedykuję wszystkim łasuchom, będącym na diecie. Bardzo smaczny mus owocowo - jogurtowy, który zadowoli każdego. U mnie pojawił się na specjalne życzenie córki, która w ostatnim czasie bardzo zwraca uwagę na to co je. Polecam :) Szybko, smacznie i zdrowo. SKŁADNIKI:   200 g jogurtu naturalnego gęstego 1 dojrzałe mango 120 g malin świeże listki mięty A jak to zrobić

Kuchnia w opałach
Pierś kurczaka duszona z rabarbarem, młodymi ziemniaczkami i groszkiem ze szparagami 130

Pomysł na standardowy, codzienny obiad w wersji wiosennej. Bardzo orzeźwiające, lekkie danie na każdy dzień. Delikatna pierś kurczaka w kwaśnym musie z rabarbaru z dodatkiem dużej ilości świeżych ziół oraz delikatnie uduszone szparagi z groszkiem na maśle z dodatkiem młodych ziemniaczków z koperkiem. Lepiej być już nie może! Składniki (na 2 porcje): 300 gram piersi kurczaka 1 łodyga rabarbaru

Mango Papaja