Banana również obrać ze skórki i pokroić w plasterki. 3. Wodę przestudzić, dodać miód i dokładnie wymieszać. 4. Mango i banana przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do postaci musu. Następnie wlać wodę wymieszaną z miodem, sok z cytryny i całość dokładnie zmiksować blenderem. 5. Gotowe przełożyć do plastikowego naczynia, zamknąć szczelnie i wstawić do zamrażalnika na około 6 godzin
Szalona Kuchnia Ewelinyśmietany kremówki 3 płatki żelatyny 3 łyżki ksylitolu/cukru dodatkowo: truskawki cukier puder/zmielony ksylitol Wykonanie: szpinak ułożyć na sitku do rozmrożenia. Rozmrożony dokładnie odcisnąć z wody. Zblendować z olejem na mus. Spróbuj z małą ilością oleju, gdyby rozdrabianie szło dość opornie dodaj resztę jajka z cukrem ubij na jasny puch. Do masy jajecznej wmiksuj przygotowany szpinak, następnie na małych obrotach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nasiona chia. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę aby nasionka napęczniały. Truskawki przełożyć do rozdrabniacza i lekko rozdrobnić. Następnie dodać obrane banany. Całość rozdrobnić, można na gładki mus lub tak aby były wyczuwalne małe kawłki owoców. Do szklaneczek lub pucharków nałożyć po 3-4 łyżki zmiksowanych owoców. Następnie na zmiksowane owoce wyłożyć jogurt z nasionami chia. Na wierzch
Monia miesza i gotujełyżki miodu Wykonanie: Arbuza pozbawiamy skóry, usuwamy pestki i sam miąższ wrzucamy do kielicha blendera. Wyciskamy sok z całej cytryny, dodajemy do arbuza i blendujemy na gładki mus. Następnie całość przecedzamy przez sitko do dzbanka. Dodajemy wodę mineralną oraz miód i dokładnie mieszamy. Gotową lemoniadę chłodzimy w lodówce lub podajemy z kostkami lodu
Kuchnia MagdaLenyżar leje się z nieba. Składniki: 500ml kefiru 200g jagód 100ml śmietany 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 200g makaronu kolanka sól Wykonanie: 1. Jagody umyć, zblendować do postaci musu. 2. Następnie dodać kefir, śmietanę oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki żeby się schłodził. 3. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 4. Chłodnik podawać
Szalona Kuchnia Ewelinykońcowego odzyskałam całą radość i satysfakcję z tej pracy. Muszę przyznać, że jestem z siebie dumna. Kakaowy spód pięknie wyrósł i świetnie dopasował się do delikatnej masy sernika. Jagodowy mus doskonale zwieńczył całość dodając słodko-kwaśną nutkę pełną skondensowanej witaminy C. Koniecznie zróbcie na jakieś spotkanie w rodzinnym gronie - urodziny babci/dziadka czy imieniny kuzynki! Każda okazja jest dobra
Kuchnia EllieTruskawka to pyszny owoc o właściwościach prozdrowotnych. W gorące dni warto przyrządzić z nich koktajle, puddingi czy musy. Sezon na truskawki trwa, korzystajmy więc z z tych smacznych darów natury. Truskawki… Truskawka zawiera witaminę C (szklanka owoców pokrywa 150% dziennego zapotrzebowania na witaminę C i jedną dziesiątą na kwas foliowy), witaminy z grupy B i witaminę PP oraz wapń
Strefa Zdrowego Żywieniaserową . frużelina malinowa: Maliny podgrzewamy w garnku z cukrem i sokiem z cytryny. Kiedy zrobią się miękkie i zaczną się rozpadać przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek. Malinowy mus ponownie podgrzewamy dodając mąkę ziemniaczaną wymieszaną w 3 łyżkach wody. Żelatynę mieszamy z 2 łyżkami wody i wlewamy do sosu malinowego, mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Płatki
Bon appetit mon amieczas leci. Oczywiście, że mamusia upiekła synowi tort. Solenizant zażyczył sobie tort truskawkowy cheesecake. Jest to naprawdę prosty tort przełożony kremem z śmietankowo serowym z dodatkiem truskawkowego musu. Oprócz kremu zrobiłam również truskawkową galaretkę. Tort truskawkowy cheesecake to tort na puszystym biszkopcie. Wypróbowałam nową odmierzania składników do biszkoptu. Zazwyczaj biszkopt piekę z 5 jajek. Tym razem przyszykowałam 3 jednakowe szklanki
codojedzeniaczekolady, wymieszaj. Dodaj do 1/3 masy części masy i wymieszaj, Przelej na schłodzony spód. Wstaw do lodówki. 4 łyżeczki żelatyny rozpuść we wrzącej wodzie (ok.6 łyżek) Wymieszaj z musem malinowym i 1/3 masy. Wyłóż na czekoladową masę lekko już stężałą i wstaw do lodówki. 4 łyżeczki żelatyny rozpuść we wrzątku, gdy przestygnie wymieszaj z pozostałą masą serową. Wyłóż na masę
Różne smaki w kuchniTruskawkowe ciasto z adwokatem Przepyszne i bardzo efektowne ciasto z musem truskawkowym, kremem śmietankowym oraz polewą adwokatową. Polecam! Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Truskawkowe nadzienie: 50g żelatyny 1 kg truskawek 100g cukru Krem: 7 łyżeczek żelatyny 300g śmietany kremówki
Blog z Apetytemteż rabarbar. Pamiętam jak moja mama robiła nam z rabarbaru ucierane ciasto, kompot, ja postanowiłam zrobić muffiny. Psyt – zostało mi jeszcze kilka łodyg chyba niebawem zrobię tartę z musem rabarbarowym 2 łodygi rabarbary umyłam, obrałam ze skórki, pokroiłam w plastry i posłodziłam. Czekały tak na ciasto muffinkowe. Składniki na muffiny: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki
MojaQchnia.plszklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli KREM BUDYNIOWY Z KAJMAKIEM: 200 g masła 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 400 g masy kajmakowej MUS TRUSKAWKOWY: 400 ml zmiksowanych truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki wody DODATKI: 2 szklanki śmietanki kremówki 36% lub 30% 2 łyżki cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady napar z herbaty
https:KKuchniaMniamzłego chilesterolu”. Jak możecie wykorzystać nasiona chia w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Granola z jogurtem i nasionami chia Koktajl z brokuła i banana Pudding chia z musem truskawkowym* Artykuł Nasiona chia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEnaturalnego - 1/2 szklanki wody mineralnej - 1 łyżka miodu Przygotowanie: Mango obieramy ze skórki i usuwamy pestkę. Wrzucamy je do blendera wraz z pozostałymi składniki i całość blendujemy na gładki mus
Zainspirowana w kuchni