mus - 6353 przepisów (strona:229/424)

Dietetyczny mus bananowy na bazie jogurtu naturalnego z orzechami i żurawiną 178

Dietetyczny mus bananowy na bazie jogurtu naturalnego z orzechami i żurawiną Dietetycznie, szybko i zdrowo. Dla dzieci i dorosłych, bez cukru, a słodko! Śniadanie, podwieczorek, deser, jak kto woli. Zapraszam! Proporcje na dwie osoby: Składniki: 2 banany 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanych dowolnych orzechów 1 łyżka suszonej żurawiny Wykonanie: Banany obrać, pokroić na plastry, odłożyć po kilka

Wino Francja Kuchnia
Truflowe ciasteczka bez pieczenia i zakupy z bee.pl 160

foli bąbelkowej szczelnie otulały każdy produkt z osobna, co uniemożliwiło jakiekolwiek uszkodzenie. Jeśli chodzi o produkty jakie wybrałam skupiłam się na  kosmetykach naturalnych  np. mydło ziołowe czarne, mus do ciała Królewska czekolada, żel pod prysznic róża i kadzidłowiec i masę innych produktów. Kuchnię zaopatrzyłam w np. olej kokosowy czy pastę orzechową (którą zamierzam użyć do kruchych ciasteczek). Reasumując

Rozpustne gotowanie
CZARNA LISTA produkty niezdrowe dla dzieci, które im serwujemy 136

śmietanki i 4 łyżeczki cukru. Więc jeśli macie nadal ochotę na zdrowy czekoladowo-orzechowy deser, zachęcam do zrobienia go własnoręcznie. 2 sprytne przepisy opublikowałam na łamach mojego bloga – mus czekoladowy z awokado oraz domowa nutella bez cukru oraz masło orzechowe . SERKI TOPIONE Dlaczego czepiam się serków i traktuję jako produkty niezdrowe dla dzieci ? Serkom topionym przyglądałam się będąc

W Kawiarence
Piernik z jabłkami i kremem mascarpone (Ciambella speziata al mele e crema di mascarpone) 150

świątecznego sto ł u  a jego aromat tworzy niesamowit y zapach roznosząc si ę  po całym  domu. Niesamowicie aromatyczny, wilgotny, pachnący przyprawami korzennymi piernik z musem jabłkowym, orzechami i rodzynkami. Przygotowuje się go błyskawicznie, jeszcze szybciej zjada. Mam nadziej ę , że skusicie si ę , polecam serdecznie ;) **** Oggi voglio condividere con Voi un'altra ricetta

La grande e la piccola cuoca
Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 247

czekoladą. Następnie na najmniejszych obrotach łączymy śmietankę z mascarpone. Galaretka mango-pomarańcza: Z pomarańczy wyciskamy sok. Mango obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i blend ujemy na gładki mus. Owoce zagotowujemy w rondelku. Wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy. Odstawiamy do stężenia. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat piernikowego biszkopta. Następnie rozsmarowujemy połowę czekoladowego kremu, przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto wstawiamy

VioletoweKucharzenie
Słodkie przeboje na każdą imprezę 146

Szarlotka na kruchym cieście jest nie tylko pyszna, ale również bardzo łatwa i niekłopotliwa w przygotowaniu. Spód z kruchego, maślanego ciasta, na nim gruba warstwa pachnącego wanilią i cynamonem musu jabłkowego, na górze kruszonka, która po upieczeniu posypana cukrem pudrem wygląda jak delikatna koronka. Kruszonka nie tylko wzbogaca smak szarlotki, ale stanowi również jej ozdobę. Wystudzone ciasto serwuje się pokrojone

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Purée (mus) z dyni / Pieczona dynia 128

Przepis podstawowy na purée (mus) z dyni, które świetnie nadaje się jako dodatek do ciast, zup lub innych dań. Składniki: dynia (lub jej część) Przygotowanie: Dynię myjemy i kroimy razem ze skórą na mniejsze kawałki, usuwamy pestki i rozkładamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do dołu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na około

Krokusowy Dom
Placki dyniowo-jaglane 130

Czasami musimy jeść lekko. Brzuch się buntuje czy chorujemy. Z takiej okazji zrobiłam te placuszki, ale teraz zajadam je i bez musu. Po prostu są pyszniutkie. Kilka składników, moc dobroci. Co nam trzeba? Kawałek dyni-około 300g 2 marchewki 100g ugotowanej już kaszy jaglanej 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej do smażenia: olej rzepakowy Robimy! Nastawiamy piekarnik na 180 stopni

Latosiowydom
Budyń z kaszy jaglanej z musem z mango 143

Bardzo prosty budyń z kaszy jaglanej (ugotowanej i zmiksowanej na gładką konsystencję). Do tej podstawy dodajemy tutaj przepyszny mus z mango i mamy doskonały deser na każdą okazję. Naprawdę warto spróbować

Milion Smaków
CZY ZDROWE ODŻYWIANIE JEST DROGIE? MOJE WYDATKI Z CAŁEGO MIESIĄCA 134

poprzedniego dnia Kolacja:   danie z kaszą gryczaną z poprzedniego dnia Dzień szósty: Śniadanie:  kanapki z jajkiem II Śniadanie: ciasto z poprzedniego dnia Obiad:  gryczane naleśniki z musem owocowym (z bananów i owoców mrożonych) Kolacja:   sałatka z ziemniaków i jabłek Dzień siódmy Śniadanie:  tosty z awokado i jajkiem II Śniadanie:  ciasto Obiad:  naleśniki

Powiedz dietom nie
Owocowa sałatka z rukolą i figami w sosie malinowo-musztardowym 159

musztardą i łyżką wody. Jeśli sos jest zbyt gęsty – dodaj jeszcze odrobinę wody. Następnie polej sosem sałatkę i chrup na zdrowie Składniki SOS MALINOWO-MUSZTARDOWY 2-3 łyżki musu z malin 1-2 łyżki wody mineralnej 1 i 1/2 łyżeczki ostrej musztardy łyżeczka miodu (opcjonalnie) szczypta soli szczypta białego pieprzu   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój

Eat me! Fit me!
Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową 260

połączenia się składników. Frużelina malinowa Maliny przekładamy do rondelka, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Maliny przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek. Otrzymany mus malinowy ponownie podgrzewamy. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do gotujących się malin. Mieszamy dokładnie, chwilę gotujemy i odstawiamy na bok. Żelatynę rozpuszczamy w 2-3 łyżkach

Wędrówki po kuchni
Jabłka pieczone z kaszą i grzybami 152

ludzkim czynnikom. Do swojego dania wykorzystałam pyszne jabłka grójeckie odmiany Red Jonaprince. To owoce kruche, soczyste i słodkie. Są pyszne na surowo, ale nadają się też do pieczenia, na mus, dżem lub do ciasta . Dzięki temu, że w okresie dojrzewania noce w regionie są chłodniejsze niż gdzie indziej jabłka grójeckie lepiej się wybarwiają i są smaczniejsze. Są też zdrowsze, ponieważ

Smaczna Pyza
Panna cotta z musem owocowym 92

wstawić do lodówki do stężenia, na około 4 - 5 godzin, lub najlepiej na całą noc. Przed podaniem owoce rozgotowuję, miksuję oraz dodaję cukier do smaku. Tak przygotowany mus dodaję do panna cotty i gotowe :) Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku . Sposób serwowania deseru znalazłam na blogu Taste of passion

cucinare
CIASTO DYNIOWE Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI 250

momencie przekładania do formy powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Jeśli mamy rzadkie puree, trzeba dodać więcej mąki, a jeśli bardzo gęste, warto dodać więcej mleka. Najlepiej, aby mus dyniowy był średniej gęstości - nie za rzadki, ale też nie za gęsty. SKŁADNIKI  75 g masła 2 łyżki mleka 250 g (1 szklanka) PUREE Z DYNI 100 g (1/2 szklanki

cool and minty

Proponowane wyszukiwania