mus - 6353 przepisów (strona:222/424)

Kopytka z sosem pomidorowo paprykowym. 85

kostkę, dorzucić do sosu. Doprawić do smaku i chwilę dusić. Dodać przecier pomidorowy i miód. Jeśli sos jest za gęsty dolać odrobinę wody. Doprawić do smaku, zblendować na gładki mus, podawać z kopytkami. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Kasza Manna 87

moja ulubiona zupa. Kluski zrobione z kaszy mannej zastępują ziemniaki, doskonale smakują z delikatnym gulaszem. Doskonale smakuje też jako samodzielne danie np.: jako deser podawany ze świeżymi owocami lub musem, z dodatkiem czekolady i orzechów. Kaszę manną można przechowywać od 5 – 6 miesięcy od wyprodukowania. Cena i rodzaje W sklepach możemy znaleźć kaszę manną i kaszę manną preparowaną . Kasza

SmartBake.pl
Biszkopt miętowy 139

octu. Gdy zauważysz tworzącą się pianę, zacznij dodawać po łyżce cukru. Miksuj po każdej dodanej łyżce tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Żółtka połącz z olejem, aromatem, musem z mięty i szpinaku. Dodaj mąkę, wymieszaj. Dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj. Do żółtkowej masy dodaj ubitą pianę. Najpierw trochę, tylko do rozrzedzenia masy. Potem dodawaj białka

SmartBake.pl
Puszyste pączki – najlepszy przepis 109

pączki są jeszcze ciepłe, na wierzchu można dodać kandyzowaną pomarańczę. Gdy pączki już ostygną można je popudrować cukrem pudrem. Możesz je po usmażeniu nadziać marmoladą lub gęstym dżemem czy musem owocowym, ja nadziałam puszystym kremem cytrynowym. Przygotuj sobie szeroką plastikową strzykawkę (taka bez igły), rękaw cukierniczy z długą tylką lub jednorazowy i wąski worek cukierniczy. W woreczku umieść wcześniej wymieszaną

SmartBake.pl
Pasztet z białych warzyw, zielonej soczewicy i kurczaka z żurawiną i sosem malinowym 106

piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 60- 70 minut. Wystudź. W garnku podgrzej mrożone maliny, które po rozpuszczeniu przetrzyj przez gęste sito. Pestki wyrzuć a malinowy mus podgrzej z masłem, solą, pieprzem i cukrem. Przygotowany pasztet podawaj z pieczywem i sosem malinowym. Gwarantuję, będzie pyszny.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Jabłka pieczone z kaszą jaglaną, żurawiną, orzechami i miodem 84

Pozostawiamy około 0,5 cm miąższu przy skórce. Do tego zabiegu wykorzystałam specjalną łyżeczkę do wycinania kulek z owoców. Miąższ jabłek ścieramy na tarce na drobnych oczkach lub blendujemy. Mus z jabłek mieszamy z kaszą jaglaną, miodem, cynamonem, orzechami i żurawiną. Nadziewamy jabłka, przykrywamy “pokrywkami” z ogonkami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika

Tajemnice Smaku
Pieczony łosoś ze szpinakiem i brokułami 110

ekosystem morski, pozostawiając więcej ryb w morzach i oceanach i sprzyjają innym zwierzętom morskim. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na smakowe ryby: Dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym Dorsz pieczony w rozmarynem i cytryną Grillowana dorada Labraks pieczony w folii Dorsz z sosem borowikowym Ryba po kaszubsku z warzywami i białym winem Karmazyn w warzywach z sosem winno

Kulinarne przygody Gatity
Wegetariański przewodnik kulinarny po Dubrowniku 102

używanie podpuszczki zwierzęcej, więc  pa ški sir jest wegetariański)  oraz risotto cytrynowe. Poezja! Do tego wino, oczywiście lokalne. Na deser lody figowe z winem Malvasija i  mus z białej czekolady z szałwi ą.  Za dwa dania główne, 2 lampki wina, 2 desery i kawę zapłaciliśmy 410 kun (230 zł) Po pysznym obiedzie możemy wyruszyć na dalsze

Roślinożerni urlopowicze
Panna cotta czekoladowa 87

posiekaną czekoladę, łyżkę kakao i żelatynę. Mieszam do rozpuszczenia. Deser rozlewam do pucharków, ozdobnych kieliszków, szklanek czy filiżanek, studzę. Zimne wkładam do lodówki, by stężały. Deser podaję udekorowany dowolnym musem owocowym, owocami świeżymi lub z puszki, polewą, dekoracją mleczną, płatkami migdałowymi. Oprószam cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Top 15 ciast na Święta Bożego Narodzenia 161

smaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami. Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 13. Tort bezowy przełożony kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym.  14. Brownie nadziane malinami.   Jeżeli jesteście wielbicielami mocno czekoladowych ciast to musicie przygotować poniższe brownie. Ciasto nie jest suche i świetnie smakuje wraz z dodatkiem malin. Wierzch

Ugotować
Naleśniki piernikowe 106

musisz wybierać, bo moja propozycja to dwa w jednym - naleśniki o piernikowym smaku. Doskonałe śniadanie lub obiad w adwentowym czasie. Swoje podałam tradycyjnie z białym serem, ale możesz użyć musu jabłkowego lub powideł śliwkowych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb składany z ziemniakami i koprem 145

Dziś zapraszam na jesienny chleb z dodatkiem ziemniaków i kopru. Powstał niejako z musu - raz, że musiałam upiec jakiś szybki chleb, a dwa - z obiadu zostało trochę ziemniaków. Do tego ostatni w tym roku świeży koperek. Chleb ma przyjemnie miękki środek i chrupiącą skórkę. Bardzo ładnie pachnie. Świetnie pasują do niego różne sery i ogórki kiszone. Składniki : 200 g ugotowanych

Weekendy w domu i ogrodzie
DYNIOWA DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ 103

Ciasto drożdżowe w innej odsłonie... z dodatkiem puree z dyni oraz tradycyjną kruszonką. Dynię pieczemy w piekarniku, następnie blendujemy na gładki mus i dodajemy do ciasta. Dzięki temu drożdżówka ma piękny, pomarańczowy kolor, a także jest wilgotna i dłużej utrzymuje świeżość. Całość zwieńcza chrupiąca i słodka kruszonka.  Drożdżówka rośnie wysoka i jest pulchna oraz mięciutka. Ciasto nie jest

Kuchnia MagdaLeny
DYNIOWA DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ 103

Ciasto drożdżowe w innej odsłonie... z dodatkiem puree z dyni oraz tradycyjną kruszonką. Dynię pieczemy w piekarniku, następnie blendujemy na gładki mus i dodajemy do ciasta. Dzięki temu drożdżówka ma piękny, pomarańczowy kolor, a także jest wilgotna i dłużej utrzymuje świeżość. Całość zwieńcza chrupiąca i słodka kruszonka.  Drożdżówka rośnie wysoka i jest pulchna oraz mięciutka. Ciasto nie jest

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania