kostkę, dorzucić do sosu. Doprawić do smaku i chwilę dusić. Dodać przecier pomidorowy i miód. Jeśli sos jest za gęsty dolać odrobinę wody. Doprawić do smaku, zblendować na gładki mus, podawać z kopytkami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.moja ulubiona zupa. Kluski zrobione z kaszy mannej zastępują ziemniaki, doskonale smakują z delikatnym gulaszem. Doskonale smakuje też jako samodzielne danie np.: jako deser podawany ze świeżymi owocami lub musem, z dodatkiem czekolady i orzechów. Kaszę manną można przechowywać od 5 – 6 miesięcy od wyprodukowania. Cena i rodzaje W sklepach możemy znaleźć kaszę manną i kaszę manną preparowaną . Kasza
SmartBake.ploctu. Gdy zauważysz tworzącą się pianę, zacznij dodawać po łyżce cukru. Miksuj po każdej dodanej łyżce tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Żółtka połącz z olejem, aromatem, musem z mięty i szpinaku. Dodaj mąkę, wymieszaj. Dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj. Do żółtkowej masy dodaj ubitą pianę. Najpierw trochę, tylko do rozrzedzenia masy. Potem dodawaj białka
SmartBake.plpączki są jeszcze ciepłe, na wierzchu można dodać kandyzowaną pomarańczę. Gdy pączki już ostygną można je popudrować cukrem pudrem. Możesz je po usmażeniu nadziać marmoladą lub gęstym dżemem czy musem owocowym, ja nadziałam puszystym kremem cytrynowym. Przygotuj sobie szeroką plastikową strzykawkę (taka bez igły), rękaw cukierniczy z długą tylką lub jednorazowy i wąski worek cukierniczy. W woreczku umieść wcześniej wymieszaną
SmartBake.plpiecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 60- 70 minut. Wystudź. W garnku podgrzej mrożone maliny, które po rozpuszczeniu przetrzyj przez gęste sito. Pestki wyrzuć a malinowy mus podgrzej z masłem, solą, pieprzem i cukrem. Przygotowany pasztet podawaj z pieczywem i sosem malinowym. Gwarantuję, będzie pyszny. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaPozostawiamy około 0,5 cm miąższu przy skórce. Do tego zabiegu wykorzystałam specjalną łyżeczkę do wycinania kulek z owoców. Miąższ jabłek ścieramy na tarce na drobnych oczkach lub blendujemy. Mus z jabłek mieszamy z kaszą jaglaną, miodem, cynamonem, orzechami i żurawiną. Nadziewamy jabłka, przykrywamy “pokrywkami” z ogonkami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika
Tajemnice Smakuekosystem morski, pozostawiając więcej ryb w morzach i oceanach i sprzyjają innym zwierzętom morskim. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na smakowe ryby: Dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym Dorsz pieczony w rozmarynem i cytryną Grillowana dorada Labraks pieczony w folii Dorsz z sosem borowikowym Ryba po kaszubsku z warzywami i białym winem Karmazyn w warzywach z sosem winno
Kulinarne przygody Gatityużywanie podpuszczki zwierzęcej, więc pa ški sir jest wegetariański) oraz risotto cytrynowe. Poezja! Do tego wino, oczywiście lokalne. Na deser lody figowe z winem Malvasija i mus z białej czekolady z szałwi ą. Za dwa dania główne, 2 lampki wina, 2 desery i kawę zapłaciliśmy 410 kun (230 zł) Po pysznym obiedzie możemy wyruszyć na dalsze
Roślinożerni urlopowiczeposiekaną czekoladę, łyżkę kakao i żelatynę. Mieszam do rozpuszczenia. Deser rozlewam do pucharków, ozdobnych kieliszków, szklanek czy filiżanek, studzę. Zimne wkładam do lodówki, by stężały. Deser podaję udekorowany dowolnym musem owocowym, owocami świeżymi lub z puszki, polewą, dekoracją mleczną, płatkami migdałowymi. Oprószam cukrem pudrem. Smacznego
Zasmakuj Kuchnismaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami. Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 13. Tort bezowy przełożony kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym. 14. Brownie nadziane malinami. Jeżeli jesteście wielbicielami mocno czekoladowych ciast to musicie przygotować poniższe brownie. Ciasto nie jest suche i świetnie smakuje wraz z dodatkiem malin. Wierzch
Ugotowaćmusisz wybierać, bo moja propozycja to dwa w jednym - naleśniki o piernikowym smaku. Doskonałe śniadanie lub obiad w adwentowym czasie. Swoje podałam tradycyjnie z białym serem, ale możesz użyć musu jabłkowego lub powideł śliwkowych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś zapraszam na jesienny chleb z dodatkiem ziemniaków i kopru. Powstał niejako z musu - raz, że musiałam upiec jakiś szybki chleb, a dwa - z obiadu zostało trochę ziemniaków. Do tego ostatni w tym roku świeży koperek. Chleb ma przyjemnie miękki środek i chrupiącą skórkę. Bardzo ładnie pachnie. Świetnie pasują do niego różne sery i ogórki kiszone. Składniki : 200 g ugotowanych
Weekendy w domu i ogrodzieCiasto drożdżowe w innej odsłonie... z dodatkiem puree z dyni oraz tradycyjną kruszonką. Dynię pieczemy w piekarniku, następnie blendujemy na gładki mus i dodajemy do ciasta. Dzięki temu drożdżówka ma piękny, pomarańczowy kolor, a także jest wilgotna i dłużej utrzymuje świeżość. Całość zwieńcza chrupiąca i słodka kruszonka. Drożdżówka rośnie wysoka i jest pulchna oraz mięciutka. Ciasto nie jest
Kuchnia MagdaLenyCiasto drożdżowe w innej odsłonie... z dodatkiem puree z dyni oraz tradycyjną kruszonką. Dynię pieczemy w piekarniku, następnie blendujemy na gładki mus i dodajemy do ciasta. Dzięki temu drożdżówka ma piękny, pomarańczowy kolor, a także jest wilgotna i dłużej utrzymuje świeżość. Całość zwieńcza chrupiąca i słodka kruszonka. Drożdżówka rośnie wysoka i jest pulchna oraz mięciutka. Ciasto nie jest
Kuchnia MagdaLeny