fankami ale też nie stanowi dla nas przeszkody w tak małej ilości. Aha no i tylko trochę szkoda , że nie są bezglutenowe ;) Crunchy owoce leśne z musem z mango, borówkami i malinami Crunchy orzechowo-czekoladowe z lodami jeżynowymi, morwą i pistacjami Ocena: 5 pand
Candy Pandasjesteśmy z nich bardzo zadowolone i mamy nadzieję, że Wy również będziecie mieli możliwość ich wypróbowania. Kaszka Jaglana Nominal z owocami i pralinką z mango Kaszka Ryżowa Nominal z musem owocowym z chia i ciasteczkami BioAnia Kaszka z ziaren Sorgo Nominal z orzechami, gruszką i batonikiem Bombus Ocena: 5 pand
Candy Pandasziarna (szczególnie tego niesłodzonego) a dodamy, że czeka jeszcze jedna recenzja orkiszu, pszenicy, owsa i amarantusa :) Placuszki owsiano-białkowe z masłem orzechowym, bananami i ekspandowanym żytem Kluseczki Dango z musem jaglanym z kaki i ekspandowaną kaszą jaglaną z truskawkami Żyto i Jagły Ocena: 5 pand Żyto i jagły w miodzie Ocena: 4 pandy (odjęte za cukier i syrop
Candy Pandasjogurtu czy nawet do schłodzonego budyniu <3 Jedna tuba wystarczyła nam na cztery podwójne posiłki czyli osiem porcji przy czym nie szczędziłyśmy sobie tej posypki ;) Musli4u z musem z tofu i mango oraz konfiturą dyniowo-kasztanową Ocena: 6 pand
Candy Pandasdłużej było ciepłe i się nie ścięło. Tortownicę wstawić do zamrażarki na kilka minut (agar dość szybko tężeje). WARSTWA Z MANGO W czasie przygotowania masy kokosowej można już mus z mango wlać do garnuszka, dodać wodę oraz agar i zostawić na minimum 5 minut. Następnie zagotować cięgle mieszając tak jak wcześniej masę kokosową. Gdy pierwsza warstwa w tortownicy stężeje
Candy Pandaspierwszą. Truskawki mieszamy w garnku razem z cukrem i sokiem z cytryny, zagotowujemy i podgrzewamy aż do rozpuszczenia się owoców. Masę truskawkową przecieramy przez sitko i dodajemy do musu (bez pestek i miąższu) rozpuszczoną żelatynę. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Na gotową masę panna cotta wyłożyć pierwszą porcję truskawek – ściśle obok siebie. Polać tężejącą masą truskawkową i odłożyć do lodówki
Pociąg Do KuchniWitam Kochani Dziś przychodzę do Was z prostym przepisem na rewelacyjny sernik na zimno z musem jogurtowo-truskawkowym. Ciasto jest niezwykle pyszne i łatwe w przygotowaniu. SKŁADNIKI Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą w miseczce, dokładnie mieszając. Łyżką wykładamy kluski na gotującą się wodę i gotujemy około 3 minut. Ugotowane kluski podajemy na świeżo z musem truskawkowym i owocami, jeśli jednak kluseczki będziemy chcieli zjeść później warto je po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie i odcedzić
Życie zaczyna się w kuchnigarnka z cukrem i syropem. Zagotować, po czym gotować przez 6-8 minut, aż rabarbar zacznie się rozpadać. Zmiksować blenderem na gładką masę, ewentualnie przetrzeć przez sitko. Ostudzić. Mus rabarbarowy wymieszać z mlekiem i kremówką, schłodzić. Schłodzoną masę przelać do maszyny do lodów. Pod koniec kręcenia lodów dodać pokruszone na spore kawałki bezy. Przełożyć lody do plastikowego pojemnika, zamrozić. Smacznego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJabłecznik dietetyczny - bez mąki i cukru! Prosta szarlotka z dużą ilością musu jabłkowego, serkiem waniliowym i migdałami ... pysznie ;) Idealne ciasto dla tych co się odchudzają i są na diecie. Składniki - foremka "keksówka" : na spód ciasta: 2 jajka 6 łyżek mleka w proszku (odtłuszczonego) 8 herbatników maślanych - pokruszone 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu śmietankowego masa jabłkowa
Alutka-Gotujepudrem (często mieszamy). Zdejmujemy z ognia. Dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z serkiem mascarpone. Stopniowo wlewamy mus truskawkowy. Mieszamy łyżką do połączenia się owoców ze śmietanką. Krem śmietanowy: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem fixów oraz cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach
VioletoweKucharzeniegotowania. W między czasie w misce blendera umieszczamy bób, bazylię, nasiona słonecznika, 3 łyżki oleju oraz 2 łyżki parmezanu, dorzucamy też natkę pietruszki i czosnek. Całość blenderujemy na gładki mus pod koniec stopniowo dodając wodę z gotowania makaronu. Dodajemy jej tyle, aby pesto osiągnęło pożądaną konsystencję. Odcedzony makaron umieszczamy ponownie w garnku (nie przelewając go zimną wodą). Dodajemy pesto
Kolizje Smakówumyć, osuszyć i obrać. Banany obrać i pokroić w plastry. Zmiksować razem z truskawkami (kilka odłożyć do dekoracji). Kiwi obrać, razem z brzoskwinią i odłożonymi truskawkami pokroić w półplasterki. Mus owocowy przelać do miseczek, na wierzchu ułożyć plasterki owoców, maliny, jagody. Posypać chia i sezamem oraz płatkami kukurydzianymi
Smakołyki Asikropel aromatu kokosowego. Dolać rozpuszczoną żelatynę z drugiego kubeczka. Dokładnie wymieszać do połączenia składników i uzyskania jednolitego koloru. Pucharki do lodów oprzeć w lodówce pod skosem. Przelać do nich mus truskawkowy - robić to delikatnie, tak aby nie pobrudzić ścianek naczynek . Odczekać 30 minut do stężenia. Następnie pucharki ustawić pionowo i wlać warstwę jogurtową. Odczekać kolejne 30 minut - lub więcej
Grunt to przepis!małego słoiczka lub filiżanki - tak by masa jednolicie uformowała się. Zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie przygotowujemy sos. Owoce blendujemy z cukrem. Można dodać odrobinę wody by mus był bardziej wodnisty. Ostygłą masę wyjmujemy delikatnie z naczynia tak by zachował się kształt. Polewamy sosem i ozdabiamy owocami i gryką. Deser można przygotować z dowolnymi owocami sezonowymi. Jest lekki
Health-Fit-Life