mus - 6353 przepisów (strona:227/424)

Jak mrozić owoce w całości, czyli co zrobić, aby nie stanowiły jednej zmrożonej bryły? 225

maliny borówki, wiśnie, czereśnie, śliwki, porzeczki i jagody. Poniżej na przykładzie truskawek zademonstruję Wam mój sposób mrożenia owoców. W oddzielnym poście opowiem Wam kiedyś także o mrożeniu warzyw i musów/puree z owoców.  Co jest potrzebne? Woreczki śniadaniowe lub folia spożywcza Pojemnik (np. po lodach) lub tacka Owoce Woreczki do mrożenia - są mocniejsze Co dalej? Truskawki odszypułkować, umyć

Fabryka pomysłów
ZIELONA LEMONIADA 142

niegazowanej Wykonanie: Kiwi obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Do misy blendera wrzucamy kawałki kiwi oraz posiekaną natkę. Blendujemy na gładki mus. Dodajemy sok z cytryny oraz wodę i mieszamy. Rozlewamy do szklanek. Możemy podać z lodem

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowe deserki z zielonego groszku i mięty z ekspandowaną quinoą i miętowo - cytrynowym "kawiorem" 170

agaru, wystarczy ją ponownie podgrzać, aby się rozpuściła i można jej użyć do posmarowania gotowych już zimnych deserów, aby nadać im błyszczącą powierzchnię. Agar z kontakcie z zimnym musem natychmiast zgęstnieje.      Gotowe desery wykładamy na talerzyki, posypujemy ekspandowaną quinoą i miętowo - cytrynowym kawiorem, ozdabiamy listkami mięty i jadalnym kwiatami (ja użyłam żółtych bratków). Pamiętajcie

Quinoa Raz!
SERNIK TRUSKAWKOWY BEZ PIECZENIA 623

dodajemy do ciepłej żelatyny, a następnie całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Połowę masy wylewamy na biszkopty, resztę mieszamy z jedną częścią truskawek. Na masę serową wylewamy mus truskawkowy ( ten bez sera(, tworzymy ozdobną mozaikę. Zalewamy masą serowo-truskawkową. Dekorujemy pokrojonymi truskawkami i wstawiamy na noc do lodówki; Smacznego

Ostra na Słodko
Truskawkowy budyń jaglany 138

gorącą wodą, dzięki temu pozbędziemy się gorzkiego posmaku. 2) Ugotowaną kaszę z umytmi, obranymi z szypułek truskawkami i dodatkiem miodu zmiksować blenderem kielichowym (lub za pomoca ręcznego) na gładki mus. Jeżeli budyń wyjdzie zbyt gęsty można dolać odrobinę mleka lub dodać więcej truskawek. 3) Gotowy budyń podawać ze świeżymi owocami i opcjonalnie z ulubionym sokiem

Fitsweet.me
Smarowidło z kurzych wątróbek z rodzynkami. 150

oleju na złoto.  W innej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wątróbki  także rodzynki. Gotujemy całość około 5 minut. Następnie całą zawartość patelni przekładamy do naczynia i blendujemy na mus. Doprawiamy do smaku solą a także pieprzem. Przekładamy do foremek i chłodzimy. Na wierzchu możemy zrobić maślaną warstwę, Masło należy rozpuścić i wylać na wierzch smarowidła. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Legalne lody bananowe 174

łyżki oleju kokosowego Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie. Banany obrać, pokroić na kawałki i przełożyć do malaksera. Dodać daktyle, masło orzechowe, olej kokosowy i płatki jaglane. Zmiksować na gładki mus i przełożyć do pudełka na lody. Mrozić przez kilka godzin, a najlepiej całą noc. kakaowa polewa: łyżka naturalnego kakao łyżeczka oleju kokosowego odrobina słodzidła popping z amarantusa Kakao, olej kokosowy

Kuchnia Ellie
Sorbet truskawkowo-bananowy 211

dosładzać :) SKŁADNIKI (na 6 pojemniczków - całość 300 kcal )     1 banan 300 g truskawek 1 łyżka soku z cytryny PRZYGOTOWANIE Owoce miksujemy z sokiem z cytryny i przelewamy mus do foremek. Mrozimy kilka godzin.  Foremkę przelewamy ciepłą wodą i wyciągamy sorbety.  Jeśli mamy mrożone owoce - po prostu miksujemy z sokiem z cytryny i zjadamy :) Smacznego! Cały sorbet

Moje Kuchenne Rewelacje
Słoneczny kokosowy pudding z tapioki 159

mieszamy podgrzewając. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż perełki tapioki staną się przezroczyste i miękkie. Przekładamy do naszego naczynia na deserek. Mango blendujemy na mus i dokładamy na przestudzony pudding. Na wierzchu dodajemy miąższ z marakui (licząc pół owocu na osobę

Karczma Honorietty
JOGURTOWE PLACKI Z MĄKI JAGLANEJ 188

bardzo smaczne i leciutkie placuszki. Są tak dobre, że można je po prostu wziąć do ręki i zajadać. Ale można też podać je z ulubioną konfiturą, syropem klonowym czy musem z owoców. Placki są doskonałe na śniadanie czy podwieczorek. Zapewniam Was, że posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Do placków wykorzystałam  ekologiczną mąkę jaglaną  oraz  ksylitol

Zrób to smacznie
Pudding chia z truskawkami 129

przepis Kasi, która robiła go wiele razy - jako deser lub szybką przekąskę do pracy. Zazwyczaj gdy zostawało mleko kokosowe z innych dań. Tym razem pudding podajemy z małym dodatkiem musu truskawkowego i świezymi truskawkami

Milion Smaków
Charlotte malinowa 1127

ciasto  nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet to nie trwa długoa, bo zimna kremówka bardzo szybko się wiąże i już nawet po godzinie możemy się cieszyć

Food Square
Truskawkowiec 249

stopni. Studzimy. Pozostawiamy w formie (można jedynie lekko oddzielić biszkopt od papieru, by później łatwiej się kroiło) . Galaretki rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Odstawiamy. Truskawki miksujemy na mus. Dodajemy do nich cukier puder, jogurt oraz serki homogenizowane, ponownie krótko miksujemy. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze chwilę, do połączenia ( ja masę truskawkową od początku do końca miksowałam

Smaki Na Talerzu
Majowe wakacje, rewelacje i kakaowy pudding chia. Z malinami 156

pomocą trzepaczki. Mieszać tak długo, aż masa wyraźnie zgęstnieje. Schłodzić w lodówce przez noc. Przełożyć pudding do miseczek lub szklanek. Kilka malin odłożyć, resztę zmiksować blenderem na gładką masę. Mus malinowy wyłożyć na pudding, udekorować pozostałymi owocami. Smacznego! Z racji wakacji na blogu zapanuje cisza przez najbliższe dwa tygodnie. Być może uda mi się coś w międzyczasie wrzucić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rabarbar curd 213

cukru i solą na jasną, puszystą masę. 5. Miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą (kąpiel wodna) i mieszaj, aż masa dobrze się ogrzeje. 6. Do masy dodaj mus rabarbarowy, sok i skórkę z cytryny - podgrzewaj, wciąż mieszając, prze ok 10min. Masa powinna odrobinę zgęstnieć. 7. Zdejmij miskę znad wrzątku, dodaj kawałki masła, wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw

Kuchnia w Słońcu Skąpana