mus - 6353 przepisów (strona:223/424)

Słodka Delicja 496

Nasączamy oba blaty. Obrane jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Dodajemy razem z miodem do garnka i dusimy do miękkości przez około 10 minut. Gdy jabłka połączą się w mus, wsypujemy suche galaretki. Mieszamy do połączenia. Odstawiamy do przestudzenia. Żółtka mieszamy razem z cukrem waniliowym oraz obiema mąkami i 1/2 szkl. mleka. Pozostałe mleko razem z cukrem doprowadzamy do wrzenia

Smaki Na Talerzu
Wegański mus czekoladowy z aquafaby 97

Kilka dni temu przygotowałem hummus (przepis możesz znaleźć tutaj) po którym zostało mi pół szklanki aquafaby. Poszperałem w internecie i postanowiłem przygotować wegański mus czekoladowy

Vegan Taste
Lazania z cukinii Paleo 175

dania z jego użyciem. Nie sądziłam, że jest to aż tak wszechstronne warzywo. Chociaż samej zdarzało mi się używać go w najróżniejszych daniach, także w wersji na słodko jako mus z owocami lub jako warstwa serowa w serniku bez sera! Danie jest bardzo sycące, a z tego przepisu powstaną 4 duże porcje. Lazania z cukinii Paleo Wariacja na temat włoskiej

Modern Cave Girl
Sernik z kulkami i polewą morelową 102

Białka ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z masą serową. Wylewamy ją do formy i pieczemy 60 min. 6. W międzyczasie odcedzamy morele z wody i blendujemy na gładki mus z jogurtem. Po 50 minutach pieczenia polewamy nią sernik i zapiekamy 10 minut jeszcze. Przepis bierze udział w akcji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Sorbetowe lody malinowe. Domowe lody z malin i mleka 124

sito, a następnie dodajemy resztę nieprzetartych malin. Mleko doprowadzamy do wrzenia i dodajemy cukier, można dodać odrobinę ekstraktu, wszystko gotujemy min. 5-7 minut. Mleko studzimy i łączymy z musem malinowym. Wszystko blendujemy i umieszczamy z zamrażalniku w plastikowym pojemniku. Lody muszą zamarzać co najmniej 6 godzin, jednak co godzinę warto zmiksować lub przynajmniej energicznie przemieszać sorbet, aby nie dopuścić

Gotujemy i jemy
Placki z cukinii 110

mnie zawsze były za słodkie i za miękkie. Ale znalazłam na to sposób. Do ciasta wystarczy dodać drobno posiekaną cebulę (albo startą na drobnej tarce, czyli bardziej taki mus cebulowy), oraz  kilka łyżek tartej bułki.   I tym sposobem placki są wystarczająco wytrawne i wystarczająco chrupiące.  A gdyby ktoś jeszcze nie wiedział co zrobić z nadmiarem cukinii

bistro mama
Sernik oreo z borówkami i malinami 181

całkowicie zastygło. Sernik oreo z borówkami i malinami Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką Drożdżowe jagodzianki z kruszonką Pudding chia z musem z mango i kiwi Artykuł Sernik oreo z borówkami i malinami pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Polędwiczki w sosie kurkowym 122

kremowego sosu na bazie świeżych i pachnących kurek. Polędwiczki wychodzą super miękkie i łagodne w smaku. Sos podkreśla delikatną strukturę mięsa i wzbogaca je pięknymi nutkami leśnych grzybów. Musie wypróbować! Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym - przepis:  2 średnie polędwiczki wieprzowe 300 g kurek 1 średnia cebula 200 ml śmietanki 30% 100 ml wody 50 g masła 1 łyżeczka mąki

Kuchnia Łukasza
Czekoladowy sernik z malinami 254

masy na spód, ułożyć wokół maliny, tak aby dotykały brzegu formy. Wylać resztę masy czekoladowej, wyrównać i wstawić do lodówki. Białą czekoladę połączyć z pozostałym serem. Do połowy wlać mus malinowy, wymieszać i wylać na ciemną warstwę sernika. Następnie wyłożyć białą masę sernikową, wyrównać i schłodzić. Po połączeniu twarogu z żelatyną, należy w miarę szybko przygotowywać kolejne warstwy sernika. Polewa

https:KKuchniaMniam
Rossini - koktajl truskawkowy z Prosecco 161

listki świeżej mięty + truskawki Przygotowanie: Truskawki i wino muszą być dobrze schłodzone. Owoce myjemy, usuwamy szypułki i miksujemy w blenderze razem z cukrem. Dodajemy prosecco - tyle samo ile otrzymaliśmy musu (pół na pół) - mieszamy. Podajemy w wysokich kieliszkach / szklankach - udekorować truskawką i miętą. PS. Do drinka można dodać kostkę lodu

Alutka-Gotuje
Mus czekoladowy z aquafaby 168

popularny deser z aquafaby. Zrobiłam go pierwszy raz. No i szczerze mogę powiedzieć, że jest pyszny, lekki, nie obciąża - ponieważ ja po śmietance źle się czuję i unikam. Musy czekoladowe  były nie dla mnie.  woda ze słoiczka z ciecierzycy - 100 ml gorzka czekolada dałam 1/2 opakowania cukier puder 2 łyżeczki owoce dowolne sezonowe ciasteczka - kilka  suszona

AZgotuj!
Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką 130

przestudzenia. Formę wykładamy folią spożywczą. W misce mikserem ubijamy jogurt z cukrem pudrem. Dwoma łyżkami masy hartujemy żelatynę, a następnie wlewamy ją do masy serowej, cały czas miksując. Mus porzeczkowy wlewamy do masy serowej, miksujemy i wlewamy do formy. Wkładamy do lodówki, aż stężeje. Masa jogurtowa: Żelatynę namaczamy w 1/4 szklanki wody i odstawiamy na 10 minut. Żelatynę delikatnie podgrzewamy

Kulinarne przygody Gatity
Mus czekoladowy z truskawkową nutą 166

Czekoladę połamać na drobniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić mikserem, dodać cukier puder i ciągle ubijając dodawać po 1 łyżce wystudzoną (!) czekoladę. Gotowy mus przełożyć do pucharków/szklanek/kieliszków. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem dodać zmiksowane truskawki,  ozdobić kleksem bitej śmietany

Moja kraina smaków
Proste Ciasto z Malinami i Polewą Malinową 297

podgrzewać owoce na małym ogniu, zgniatając je widelcem, aż puszczą sok i się zagotują. Zdjąć z ognia i przetrzeć przez sitko. 6. Do 130g cukru pudru dodać ciepły mus malinowy i ucierać mikserem przez około 2 minuty. Jeśli polewa będzie bardzo rzadka dodać jeszcze 1-2 łyżki cukru pudru i wymieszać. 7. Gotową polewą udekorować ciasto, na wierzchu poukładać maliny

Mała Cukierenka
Polskie owoce sezonowe – kiedy i jakie 177

także niektóre odmiany jabłek, zwłaszcza te najwcześniejsze – celesta, early geneva czy papierówka. Mogą być jadane na surowo, bądź też w formie przetworów. Aby upiec jabłecznik lub zrobić pyszny mus, warto wyposażyć się w dobrą krajarkę. Pozwala na łatwe usunięcie wewnętrznej części owocu, a także pokrojenie go na różne sposoby. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon sierpień-październik – jagody i śliwki

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania