Raspberry Mousse Propozycja na szybkie śniadanie?? Mus Malinowy bogaty w witaminę C, witaminy z grupy B oraz w betainę, która pomaga w pracy wątroby, reprodukcji komórkowej i pomaga w wytworzaniu karnityny w organiźmie 💜. My proposal for a quick breakfast?? Raspberry Mousse full of vitamin C, the vitamins from B group and betaine, which helps liver function, cellular reproduction
Better Life By Auntie Jugóra dół. Sernik: Galaretkę i żelatynę rozpuszczam w szklance gorącej wody. Maliny miksuję blenderem i przecieram przez sito, żeby pozbyć się pestek. Serki przekładam do misy, dodaję, wystudzoną galaretkę, mus malinowy i mieszam. Masę dzielę na dwie części. Jedną wstawiam do lodówki. Galaretki przezroczyste rozpuszczam w trzech szklankach gorącej wody i studzę. Wstawiam do lodówki do lekkiego stężenia. Na zimny
wesoła kuchniaformując długi cylinder, który dzielimy na mniejsze o żądanej długości. Formujemy “kopytka” o preferowanej wielkości. W wersji na słodko podajemy z ulubionym syropem. Można też użyć domowego dżemu lub musu jabłkowego . A wersja kopytek na ostro pojawi się już wkrótce Smacznego! Artykuł Koreańskie kopytka ryżowe (garaetteok) – wersja na słodko pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plPowoli kończę już robienie przetworów na zimę. Jeszcze mam ochotę na mus z dyni. Jest bardzo przydatny do ciast lub deserów. Dzisiejsza porcja była zrobiona z dyni o jasnym miąższu i ma smak cytrynowy. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniepowodzeniem przygotować w ładnych pucharkach. Ścianki foremki wykładam na brzegach folia rantową, tak, aby oba jej końce zachodziły lekko na siebie. Spód foremki wypełniam pokruszonymi biszkoptami. Na biszkopty przekładamy mus, wypełniając nim całą foremkę. Wierzch foremki wygładzamy szerokim nożem, aby góra naszego deseru była idealnie gładka. Tak przygotowane desery umieszczamy w lodówce
Raj dla Podniebieniababeczki 🍥👵👅 nie tylko słodko 🍬🍭 wyglądają, ale też słodki, zaskakujący 😍, smak mają. Z gorzkiej czekolady 🍫 "foremki" zostały zrobione, a do nich pierniki ❤ przyklejone. W lodówce schłodzone, następnie, musem z białej czekolady 🍫wypełnione. Pianą z soku, z świeżych malin wykończone, i jeszcze raz mocno schłodzone ⛄. Jedna babeczka, to uczta, pełna słodkości, dająca dużo radości 😃. Składniki na ok. 9 babeczek
Moniki Smakołykipyszne kremowe i w pięknym kolorze. składniki: 600 g jeżyn 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530 g) 300 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone Jeżyny zmiksować na mus i przetrzeć przez gęste sito aby pozbyć się pesteczek. Mascarpone przełożyć do miski i zmiksować. Następnie dodać mleko zagęszczone oraz przetarte jeżyny. Ponownie całość zmiksować. Śmietankę ubić a następnie połączyć
Monia miesza i gotujePowoli zaczyna się sezon na dynię, a ja skończyłam właśnie swoje zapasy z poprzedniego roku i będę się przygotowywać na nową partię. Skąd pomysł na ciasto dyniowe ? Miałam zamrożony mus z dyni, który czekał na swoją kolej. Najsmaczniejszym rozwiązaniem dla tego typu mrożonki, było wykonanie właśnie takiego prostego ciasta dyniowego. Jest słodkie, o lekko korzennym smaku. Delikatne tak bardzo
Justa próbuje gotowaćpodgrzewać mieszając, aż składniki się roztopią i połączą, zdjąć z ognia. Nadzienie: 3. Orzechy nerkowca osączyć i przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki na nadzienie i zmiksować najlepiej na mus. Nadzienie przełożyć do blaszki, na wierzch wylać połowę orzechowego karmelu i nożem przemieszać masy, robiąc esy – floresy. Ciasto wstawić do zamrażarki na około 2-3 godziny. Jeśli za bardzo się
Mała Cukierenkawiem jak to nazwać , bo mus to nie jest, ani dżem...po prostu takie "coś". ;) Składniki: dwa kiwi jedno średniej wielkości jabłko łyżeczka miodu Przygotowanie: Owoce obieramy i kroimy na drobną kostkę. Jabłka prużymy z odrobiną wody do miękkości. Dodajemy kiwi, chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy miód. Świetnie smakuje na kanapce z białym serem! Można zapakować w pudełeczko i zabrać
Lena Gotujejabłkiem Śledzie w śmietanie z koperkiem Śledzie pod pierzynką Śledzie z papryką i ogórkiem SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym Seromak świąteczny Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie CIASTECZKA Babeczki świąteczne Ciasteczka czekoladowe Ciasteczka cynamonowe CIASTA Piernik długodojrzewający Babka z likierem kawowym Śmietanowiec z galaretkami Ciasto czekoladowe
Lena Gotujejabłkowy i smażyć ok. 20 minut. – Serek śmietankowy wymieszać z cukrem wanilinowym. – Układać w naczyniu żaroodpornym na przemian warstwy: połowę ryżu, serek, mus jabłkowy i resztę ryżu. – Na wierzchu ryż posypać cynamonem. – Całość zapiec w piekarniku przez 30 minut w temp. 180 st C. – Podawać
To co kochamdużo :-) Książka podzielona jest na trzy części - małe łakocie, większe łakocie i łakocie do picia. Małe łakocie to batony kokosowe, owsiane, energetyczne, marcepan, trufle, kremy, desery, lody, lizaki, musy, pralinki, sosy i inne. Jest ich dużo, wszystkie smakowite, aż ślinka cieknie na sam widok. Znajdziemy tutaj też bardzo ciekawe przepisy na lody z zielonej herbaty, pieczone kulki z batatów, honeycomb
kruche babeczkicukiernie. To w nich można nabyć różne rodzaje bagietek, gotowe kanapki, które są niezwykle popularne w Paryżu oraz wszelkiego rodzaju słodkości, od croissantów z przeróżnym nadzieniem po tartaletki z musem, kremem lub sezonowym owocem. Bagietkowe kanapki mają najwieksze powodzenie – mieszkańcy Paryża czy turyści jedzą je dosłownie wszędzie – na małym pikniku w parku, w metrze, w czasie zwiedzania
Raj dla Podniebieniapół, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki melona wrzucamy do misy blendera. Dodajemy sok z wyciśniętych limonek lub cytryny, miód oraz listki mięty. Blendujemy wszystko na gładki mus, a na końcu dodajemy wodę i mieszamy. Jeżeli chcemy, aby lemoniada była klarowna jak na zdjęciu, przelewamy ją przez sitko. Podajemy schłodzoną
Kuchnia MagdaLeny