Składniki: Ciasto • 125 g masła • 4 żółtka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 1 cukier z prawdziwą wanilią • 2 łyżki cukru Śliwki • 1 kg śliwek • 300 ml soku wiśniowego • 2 budynie waniliowe • 3 łyżki cukru • 10 dkg orzechów włoskich Beza • 4 białka • 3/4 szklanki cukru • 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: • Z podanych składników zagnieść szybko elastyczne ciasto, wstawić do lodówki na 30 minut. • Śliwki z cukrem i połową soku zagotować. Poddusić ok 2 minuty. • Budyń wymieszać z&...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...