sernik - 18582 przepisów (strona:234/1239)

Piernik z marcepanowym sernikiem 103

spaja wszystkie warstwy są powidła śliwkowe z rozpuszczoną czekoladą. Szczerze mówiąc osobiście oczekiwałam jednak po tym wypieku więcej. Być może to kwestia tego, że zarówno piernik jak i sernik (pomimo dodatku masy marcepanowej czy amaretto) smakowały bardzo, że się tak wyrażę, tradycyjnie;) to oczywiście nie jest wada, po prostu trzeba takie smaki lubieć;) PIERNIK: 250g miodu 100g masła(...)duże jajka 1/2 szklanki śmietany 18% 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 opakowanie przyprawy do piernika SERNIK MARCEPANOWY: 750g zmielonego twarogu 250g sera ricotta 200g masy marcepanowej 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki likieru amaretto POWIDŁA: 1 1/2 szklanki powideł

Smaki Na Talerzu
Świąteczny sernik 164

Dziś przepis na świąteczny sernik i zarazem najlepszy sernik jaki jadłam! :) Dzięki temu sernikowi wiem już, że przepieczony sernik to nic dobrego. Ten przed wyłączeniem piekarnika jest blady i trochę płynny w środku - zostawiamy go w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami i wtedy się dopieka. Insp iracja z bloga ciastkozercy.pl. :) 1 kg sera w wiaderku 6 jajek(...)tortownicę (u mnie 21 cm), dociskamy.  2. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy na herbatnikowy spód. 3. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki. 4. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku

Szefowa kuchni
Sernik pomarańczowy z dżemem z gorzkich pomarańczy 151

się w klimat świątecznych smaków i zapachów :) Do oryginalnego przepisu wprowadziłam kilka zmian: zamiast ricotty użyłam twarogu sernikowego, śmietankę 36% zastąpiłam 30%, a konfiturę – dżemem (tylko taki znalazłam). Choć sernik jest bardzo aromatyczny, smaczny i wilgotny, to jednak nie jest dla każdego. Gorzko-słodki smak dżemu pomarańczowego nie wszystkim przypadnie do gustu (zwłaszcza dzieciom). Możecie jednak zastąpić go zwykłym(...)pomarańczowy, kardamon i sok wyciśnięty z pomarańczy (razem z miąższem). Ponownie miksujemy. Na sam koniec wlewamy powoli śmietankę, cały czas miksując na wolnych obrotach. Masę rozprowadzamy na ciasteczkowym spodzie. Sernik pieczemy przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wierzch powinien być ścięty i lekko złoty. Po całkowitym wystudzeniu serniczek umieszczamy w lodówce. Po ok. 2 godzinach

MyCookBook.pl
Korzenny wegański sernik z chałwą 203

Wymyśliłam sobie na tegoroczne święta korzenny sernik, piernikowy inaczej mówiąc, a że to eksperyment to zrobiłam próbę w małej tortownicy. Nie bez powodu nazywam go sernikiem a nie tofurnikiem, bo absolutnie żaden niewegus nie pozna, że to to cudo jest z tofu- przysięgam. Jest kremowy, aromatyczny, no co tu dużo mówić- c u d o w n y. Składniki(...)serową” na ciasteczkowy spód. Najlepiej będzie eżeli ubieczesz sernik w kapieli wodnej, czyli włożysz formę do większego naczynia i nalejesz do niego wody, to spowoduje że sernik nie popęka, nie opadnie, będzie kremowy i w ogóle idealny. Piecz w temp. 170 C przez 50-60 minut. Po wystudzeniu przechowuj w lodówce. Mój ma już

greenscarf
Piernikowy sernik wg Pawła Małeckiego 759

Kremowy sernik z dodatkiem kremówki na piernikowym spodzie i z chrupiącą czekoladowa kruszonka. Propozycja dla osób, które na święta chciałyby cieszyć się zarówno sernikiem, jak i piernikiem, oszczędzając tym samym trochę czasu i miejsce w lodówce. Piernik i sernik w jednym cieście to dla mnie nowość i to bardzo smaczna! Przepis z książki "Cukiernia Lidla" Pawła Małeckiego. Autor(...)sobą i posypać nimi masę serową (najlepiej wcześniej zetrzeć ciasta do miseczki, by masa serowa nie czekała zbyt długo na spodzie piernikowym- może go zbyt mocno nasiąknąć!). Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 50 minut. Studzić w uchylonym piekarniku przez 20-25 minut. Ja blaszkę z ciastem umieściłam nieco wyżej w piekarniku, gdyż obawiałam

Nastoletnie Wypiekanie
świąteczny sernik z prażonymi jabłkami 279

przekładamy na upieczony spód i pieczemy przez ok. 50-60 min. w 170 st. C. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i czekamy, aż równomiernie opadnie. Na jeszcze ciepły sernik wykładamy prażone jabłka. składniki na prażone jabłka: 1500 g kwaśnych jabłek 100 g cukru 100 g miodu 50 g zmielonych orzechów włoskich 1/2 – 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka(...)mieszając. Dodajemy 1/2 jabłek, cynamon, masło, mieszamy i dusimy, aż staną się miękkie. Następnie dodajemy pozostałą część jabłek oraz orzechy. Całość mieszamy. Gotowe jabłka wykładamy równomierni na jeszcze ciepły sernik. Wierzch posypujemy posiekanymi orzechami. Całość odstawiamy do całkowitego wystudzenia

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z brzoskwiniami ,wersja II 180

Dziś na imieniny Taty upiekłam klasyczny ,typowy sernik ....    Sernik jest z dodatkiem serka mascarpone , jest lekki i puszysty ...dość słodki ale jak ktoś woli mniej to wystarczy zredukować ilość cukru .    Można również zwiększyć ilość brzoskwiń ,będzie bardziej "soczysty " :) Składniki : - 1kg sera białego może być z wiaderka - 250 g serka mascarpone - 1,5 szklanki cukru(...)Wymieszaną masę wylewamy na herbatniki i na wierzchu układamy brzoskwinie . Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ,pieczemy ok 70 minut, studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach . Nie przejmujcie się ,że sernik opadnie ,jest bardzo delikatny i puszysty, opadniecie nie wpływa na jego walory smakowe :) Smacznego

Wypieki Rene
Wykwintny sernik wg Aleex 425

tuż, tuż... Tuż przed świętami proponuję Wam pyszny, wykwintny sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej. Połączyłam w tym przepisie elementy dwóch innych receptur od Dorotus. Spód ciasta zrobiłam według sernika migdałowego z malinami , zaś wierzch to świąteczny sernik wykwintny . To połączenie sprawdziło się znakomicie. Koniecznie wypróbujcie je podczas świąt. Jestem przekonana, że będzie Wam smakowało. Składniki: Spód(...)białka na sztywną pianę. 10. Masę serową delikatnie połączyć z ubitą kremówką, pianą z białek i bakaliami. 11. Przełożyć do formy na podpieczony spód masę serową, wyrównać powierzchnię. 12. Sernik piec w temperaturze 170ºC około 1 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie włożyć na noc do lodówki. 13. Wierzch ciasta dowolnie ozdobić. Ja wykorzystałam błyszczącą polewę czekoladową

W mojej kuchni
50 propozycji ciast na Święta 40829

soku kubuś  30. Ciasto kakaowo - orzechowe z masą chałową  31. Oczy Carycy 32. Ciasto kakaowo - orzechowe z pyszną masą 33. Rolada z likierem kawowym  34. Sernik biskupi 35. Ciasto kawowo - biszkoptowe 36. Ciasto pyszne  37. Snickers według Siostry Anastazji  38. Wiśniowa fantazja  39. Ciasto kawowo - śmietankowe  40. Rolada z jabłkami 41. Ciasto(...)biszkoptowe z galaretkami  43. Ciasto gargamel 44. Sernik przekładany ciastem kruchym  45. Sernik na petitkach według babci Marysi  46. Sernik z jabłkami  47. Ciasto Doroty  48. Ciasto Venus  49. Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami  50. Piernik z drożdżami

kruche babeczki
Piernikowy sernik królewski ze skórką pomarańczy 169

skórkę kandyzowaną z pomarańczy i aromat pomarańczowy - mieszamy. Do masy serowej przekładamy ubitą pianę z białek - mieszamy. Masę serową wykładamy na starte ciasto. Na wierzch ścieramy trzecią część ciasta. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy około 40-45 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i dopiekamy do 70 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy(...)ostygnięcia. Zimny sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Sernik przygotowuję zawsze wieczoru przed podaniem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
pyszny deser z gruszkami... 174

serek homogenizowany waniliowy 250 ml, draże 1 opakowanie/kakaowe, gruszki 4 sztuki, galaretka 2 opakowania/gruszkowa forma silikonowa 25x24 cm, na dnie ułożyć pałki kukurydziane w polewie czekoladowej sernik na zimno wsypać do pojemnika, wlać zimne mleko, dodać ziny serek waniliowy i mikserem miksować z 4 minuty, wsypać drażetki kakaowe i łyżką wymieszać sernik wyłożyć na pałkach, wygładzić wierzch, rozłożyć(...)pozostałe pałki, ułożyć plastry gruszek, delikatnie wcisnąć w sernik galaretki gruszkowe wsyapąc do 900 ml gorącej wody i rozmieszać, tężejącą galaretkę wylać na sernik, schować do lodówki najlepiej na całą noc deser jest pysznie gruszkowy z chrupiącymi kukurydzianymi pałkami............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik wiedeński z rodzynkami 158

przygotowuje się do niego spodu. Znakomity do popołudniowej herbaty, na święta. Mniam Na pewno zrobię go ponownie nie jeden raz. Jeżeli posiadacie robot wielofunkcyjny , na pewno przygotowanie sernika będzie dużo szybsze. Przepis na sernik wiedeński z rodzynkami Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 800 g białego sera 6 jajek 250 g cukru 200 g masła(...)masy sernikowej. Masa ma być puszysta. 7 Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej masę. 8 Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Porady Jeżeli sernik po 1,5 godziny nie wyrośnie, zostawcie go jeszcze w piekarniku na tej samej temperaturze. Całość sernika musi się podnieść - także środek. Przepis dla robota Kohersen MyCook Artykuł Sernik

Kuchnia Bazylii
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6409

Najprostszy piernik 14. Bajaderki 15. Muffiny Leśny Mech 16. Muffinki Reniferki 17. Puszyste pierniczki 18. Muffiny kokosowo-karmelowe 19. Muffiny kajmakowe 20. Piernikowe choineczki 21. Ciasto Czarna Owca 22. Sernik obłędnie kokosowy 23. Szarlotka królewska 24. Seromakowiec 25. Ciasto Prince Polo 26. Aniołek 27. Sernik na zimno w szklance 28. Makowy ślimaczek 29. Deser Kubuś 30. Piernik marchewkowy(...)Szybkie pierniczki 32. Pralinki jaglane a'la Rafaello 33. Żurawinowy wieniec drożdżowy 34. Dietetyczny sernik na jogurtach 35. Lekki sernik dyniowy na otrębowym spodzie

Czerwona Porzeczka
Sernik aksamitny z kajmakową polewą 116

składników. • Masę serową wylać na masę herbatnikową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. • Piec 50 minut. • Masę kajmakową podgrzać, wylać na wystudzony sernik. • Orzechy uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu. Ten przepis dostałam dość dawno od mojego brata Adama, który jest sernikowym specjalistą. Sernik(...)dodawanie jajek w całości oraz dodanie spodu i polewy. Taki soute Adama to rozpływające się w ustach „ptasie mleczko”. Kiedyś postanowił zrobić sernik tradycyjną metodą. Bardzo długo ucierał ser w makutrze. Nie pamiętam jak smakował, ale pamiętam bąble na wszystkich palcach jego ręki! I jeszcze jedna, mniej wyraźna

To co kocham
Sernik na zimno na kukurydzianym spodzie 145

sernik został przeze mnie własnoręcznie uwarzony, a przepis pochodzi oczywiście z mojego starego zeszytu. Odkąd sięgam pamięcią, moja mama często na niedzielę przygotowywała taki sernik na biszkopcie, z sezonowymi owocami i galaretką, ale wtedy nie doceniałam jego smaku. Oczywiście można kupić gotowy ser, ale to nie to samo(...)czego serdecznie namawiam. Składniki na tortownicę o średnicy 28 cm: Spód • 3 szklanki płatków kukurydzianych zwykłych • 1 szklanka płatków migdałowych • 1 łyżka miodu • 125 g masła Sernik • 2 litry mleka 3,2 % • 0,5 litra kwaśnej, gęstej śmietany 18% • 5 jajek • 1 cukier waniliowy • 3/4 szklanki cukru pudru • 250 g masła Dekoracja • ok. 500 g truskawek

To co kocham