Tarta ziemniaczano cebulowa z gorgonzolą na drożdżowym spodzie

Tarta ziemniaczano cebulowa z gorgonzolą na drożdżowym spodzie

Tarta ziemniaczano cebulowa z gorgonzolą na drożdżowym spodzie

 Kruchy, francuski, drożdżowy, wypełniony masą jajaeczno-śmietanaową lub nie, wytrawny lub słodki, na ciepło lub na zimno, kombinacji smakowych jest od groma, są wytrawne i deserowe, jednak pojawia się jeden problem, a mianowicie w nazewnictwie. Ten placek to tarta czy quiche? Tarta to wytrawny lub słodki placek składający się z ciasta i  nadzienia, owe ciasto to najczęściej kruche, potem francuskie i drożdżowe. Tarty najczęściej wypełnia się kremami, czekoladą, owocami, mięsem, warzywami, grzybami itp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Kompromis

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Ania PetrynaAnia Petryna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, placki, ciasto, ziemniaki, francuskie, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, kruche ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, tarta na słodko, mus, grzyby, mięso, czekolada, boczek, krem, do pracy, ciasto francuskie, ciasta z masa, placek z serem, ciasto francuskie, pieczone ziemniaki, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto orkiszowe, ciasto na zimno, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Słodki Kompromis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.