mięso - 63110 przepisów (strona:871/4208)

Papryka faszerowana jak zrobić ? 133

Papryka faszerowana  papryka ( u mnie 8 sztuk podłużnej czerwonej i białej)  2 nie zaduże cebule 3 ząbki czosnku  2 łyżki oleju  0,5 kg mięsa mielonego ( u mnie zmielona łopatka wieprzowa) 1 woreczek ryżu ugotowany pieprz świeżo zmielony 2 łyżeczki musztardy ( u mnie gorczyca z miodem) słodka papryka w proszku    Papryki umyłam, osuszyłam odkroiłam(...)obrałam i drobno pokroiłam.  Na patelni rozgrzałam olej i usmażyłam na nim cebulę i czosnek na koniec dodałam 1/3 szklanki wody żeby się wszystko razem ładnie poddusiło, dodałam mięso i całość przesmażyłam, dodałam ryż, doprawiałam do smaku powyższymi przyprawami oraz musztardą. I farsz gotowy. Do papryk nałożyłam farsz za pomocą łyżki.  Ułożyłam papryki na sitku do gotowania

Kuchnia na wzgórzu
Schab zapiekany z warzywami w sosie śmietanowo-musztardowym 308

plastry schabu cebula 200 g pieczarek 6-7 średnich ziemniaków 200 g śmietany 18% 200 g śmietany 30% jajko musztarda (łagodna) sól, pieprz, papryka wędzona, gałka muszkatołowa Przygotowanie Mięso obficie nacieramy przyprawami. Każdy plaster smarujemy musztardą z obu stron. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Cebulę siekamy w piórka, pieczarki w plasterki. Ziemniaki obieramy i przekrawamy na pół albo(...)ćwiartki. Schab podsmażamy na patelni z obu stron. Na drugiej patelni na maśle smażymy pieczarki z cebulą. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wokół niego układamy ziemniaki, a na wierzch wykładamy cebulę z pieczarkami. Śmietany, jajko, łyżeczkę musztardy i przyprawy mieszamy ze sobą i sosem polewamy mięso. Schab zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 60 minut (najpierw pod przykryciem, na jakieś

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety Mielone z Jajeczkami Przepiórczymi 159

wnętrzu sznycelków możemy umieścić jajka przepiórcze. Codzienny obiad nabierze charakteru tworząc niebanalną potrawę, która z pewnością wzbudzi zainteresowanie wśród konsumujących.   Kotlety Mielone z Jajeczkami Przepiórczymi - Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy jajko  bułka namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej przyprawy: kolendra, majeranek, tymianek, gałka muszkatołowa sól(...)minuty. Następnie wrzucamy do zimnej wody a po chwili obieramy ze skorupek. Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie przypraw, sól, pieprz (ilość według uznania), musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy mięso.  Z mięsnej masy formujemy wilgotnymi rękami niewielkie kulki w których następnie tworzymy

Słodka Strona
Roladki drobiowe z rukolą 132

Składniki: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka kawałek pora liście rukoli tarty żółty ser sól, pieprz Panierka: jajko mąka bułka tarta Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy, porcjujemy na 4 kotlety. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. 2. Pora kroimy w półplasterki, obsmażamy na odrobinie oleju. 3. Na każdym kawałku mięsa na środku dodajemy kolejno: tarty żółty ser, trochę pora, kilka listków(...)rukoli. 4. Mięso zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i panierujemy - najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na oleju ze wszystkich stron. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kurczę pieczone z warzywami 144

Jakoś pierś jest dla mnie za sucha,dzieci lubią nogi ..ale ja też jestem człowiek i chcę spokojnie zjeść ,bez słuchania mamo mamoooo kość ,to ma kość... Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste! Jest to obiad, który sam się robi. Składniki -mięsko z kurczaka -porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka -papryka(...)czerwona np. -oliwa z oliwek -tarty parmezan -vinaigrette Monini - suszone pomidory - Zioła Małgorzaty Skworcu - Karahi Chicken Masala Skworcu Mięso umyłam,zalałam winegretem, obsypałam przyprawą karahi chicken masala. Położyłam na dnie brytfanny uprzednio nasmarowanej masłem lub oliwą jak wolicie. Dodałam zamrożone warzywa.Paprykę. Posypałam ziołami Małgorzaty i szczyptą karahi chicken masala.Dodałam paprykę. Pokropiłam dość obficie winegretem. Posypałam tartym parmezanem. Zamknęłam

Z Kuchni Do Kuchni
Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK 137

Lubicie mielone zraziki ? W moim rodzinnym domu mama przygotowywała je na rożne sposoby. Często wykorzystywała właśnie mięso wołowe aby podać nam takie pyszności. Dzisiaj ja zapraszam Was na szybkie i proste ale jakże efektowne i smaczne wałeczki mięsne. Do ich przygotowania użyłam Remuladę Duńską Folwark którą otrzymałyśmy do przetestowania - za sos i możliwość skosztowania dziękujemy. Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką(...)Remuladą Duńską FOLWARK SKŁADNIKI : 300 g mięsa mielonego wołowego 1 małe jajko 1/2 czerstwej kajzerki 2 łyżki kaszy manny 3-4 gałązki natki pietruszki 3-4 gałązki koperku sól pieprz 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej 4 łyżeczki  Remulady Duńskiej Folwark olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy namoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę, doprawiamy solą i pieprzem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Schab po meksykańsku 176

krojonych) 2 czubate łyżki masła (najlepiej klarowanego) 1 łyżeczka cukru  szczypta soli   1 szkl bulionu  3-4 ząbki czosnku 1/2 szkl pikantnego keczupu olej do smażenia mięsa   można dodać jeszcze ine warzywa np. pieczarki, kukurydzę * lub przyprawy: sól, pieprz np. cayen, oregano, czosnek granulowany, papryka słodka o oczywiście ostra papryka/chilli oraz ewentualnie odrobina kolendry i kminku(...)mielonego, a do duszenia warzyw można wtedy dorzucić 2 listki laurowe.   1. Mięso lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i posypać przyprawą meksykańską. Obtoczyć w mące i obsmażyć na dużym ogniu z obu stron. 2. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na patelni, dodać cebulę

Kto ugości moich gości?
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 336

lubimy także gulasz czy tradycyjne kotlety panierowane w bułce tartej.  Dziś zapraszam na kolejne danie z tego smacznego kawałka drobiu: klasyczne pulpety w sosie pomidorowym :)) Składniki: 500 g mięsa z wyluzowanych udek kurczaka 1 cebula            olej(...)marchewki bulion puszka pomidorów w sosie własnym słodka papryka śmietana 18% koperek Wykonanie:  Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, aż do zezłocenia. W misce mieszamy zmielone mięso z udek kurczaka, jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Z mięsnej masy formujemy nieduże pulpeciki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy obrane marchewki, ziele

Walijskie Pichcenie
Pulpety z indyka z pieczarkami 123

fileta z indyka 2 małe jajka kasza manna lub bułka tarta około 8 średnich pieczarek mała cebula sól, pieprz czarny mielony, kilka kropel maggi Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam drobno pokrojone pieczarki i cebulę, jajka, kaszę, sól, pieprz mielony i maggi, dokładnie połączyłam składniki i pozostawiłam mięso na chwilę by smaki się połączyły Moje mięso było dość luźne, dlatego nabierałam

Proste Potrawy
Bitki wieprzowe z karkówki 150

Dzisiaj coś dla fanów mięsa. Bitki wieprzowe z karkówki. Pamiętam jak robiła je moja mama i zawsze przygotowywała je z różnym sosem. Jednak największym specjalistą od sosów był mój tata. Zawsze jak przychodził weekend, właśnie On przygotowywał obiady i zawsze to były dania mięsne. Do dzisiaj pamiętam ich smak. Pycha. Składniki: 700 g karkówki wieprzowej bez kości 2 łyżki mąki(...)cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego Karkówkę opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić mięso na kotlety o grubości około 1,5 cm i każdy kotlet rozbić delikatnie nie zbyt cienko. Oprószyć je solą i pieprzem  oraz mąką. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć mięso z dwóch stron, aby było lekko rumiane

O kuchni z uczuciem
Gulasz w sosie sojowo-śliwkowym 160

Szybko się robi, dużo powstaje, można podać z ziemniakami, kaszą, makaronem, lub po prostu z pajdą chleba. Co kto lubi i jak kto lubi. Ja kocham sos gulaszowy, córka mięso z gulaszu, mąż musi mieć solidną porcję i jednego i drugiego:) A dzisiaj powstał gulasz z z dodatkiem sosu sojowego, suszonych grzybów oraz powideł śliwkowych. Smak nieziemski. Składniki: około(...)zależności jak lubicie, ja lubię większe kawałki). Przełożyć do miski, wlać sos sojowy, dodać pieprz i czosnek, wymieszać. Odstawić na około 20 minut do lodówki. Po tym czasie przełożyć mięso do rondla, zalać wodą, dodać grzyby wraz z wodą, w której się moczyły grzyby, dodać ziele i listki laurowe, i dusić na małym ogniu przez około godzinę. Cebulę pokroić

na moim stole...
Bigos Rzeźnicki 179

moich lekkich modyfikacjach. Tata przygotowuje go bez grzybów i przecieru pomidorowego. Ja lubię obie wersje i moją i taty. Jak przystało na męskie danie jest w nim mnóstwo mięsa różnych gatunków: bardziej tłuste jak karkówka czy łopatka a także chuda szynka. Dzięki różnym gatunkom mięsa jest bardzo smaczny i aromatyczny. Na pewno zasmakuje mięsożercom bo mięsa

Pyry na Gaz
Schab tulipan. Schab pieczony z orzechami 613

cienkie plasterki jak wędlina. Aromatyczny, soczysty i bardzo smaczny. Wygląda dość efektownie więc można zabłysnąć na jakimś rodzinnym obiedzie chociaż przygotowanie wcale nie jest trudne. Schab to delikatny kawałek mięsa. Zwarty, chudy i można przyprawić do na bardzo różne sposoby. Czosnek i majeranek to klasyka, ale spróbujcie dodać ciut cynamonu i imbiru a zobaczycie ciekawą różnicę. Idealnie nadaje się(...)przygotowania domowej wędliny parzonej . Ze schabu przeznaczonego do pieczenia nie warto odcinać wierzchniej warstewki tłuszczu i błony bo one chronią mięso przed wysychaniem. Nie warto też piec tego mięsa w zbyt wysokiej temperaturze ani długo bo wyschnie i będzie wiórowate. A dobry, soczysty schab to naprawdę pyszne danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Imprezowe mielone 131

Takie małe mięsne kuleczki sprawdza się na rodzinnych imprezach. Idealnie smakują z sosem meksykańskim. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki zasmażonych warzyw Orzech ( klik) Sól Pieprz 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia  Sos salsa meksykańska jako dip - Folwark  (klik) Cebule kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Czosnek przeciskamy(...)przez praskę. Do mięsa wbijamy jajko, dokładamy zasmażone warzywa ze słoiczka, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do połączenia się składników. Dosypujemy bułkę tarta i dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe klopsiki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Klops 147

podać na kanapkach.Często do środka daje jakąś wkładkę . Dzisiaj są to grzyby leśne suszone ale z moich zbiorów tego rocznych Skład  Jak to z klopsami bywa mięso może być różne (drobiowe,wieprzowe ,wołowe) w zależności od rodzaju mięsa zmienia się ilość dodatków i obróbka. Ten jest z indyka. 500g filetu indyczego  1 duża cebula 2 jajka(...)czerstwe garść grzybów suszonych 1 szklanka mleka lub wody Wykonanie Krok1  . Grzyby moczymy i gotujemy. Kajzerki namaczamy w mleku.Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Krok 2  Mięso i wyciśniętą bułkę  mielimy . Cebulę bardzo drobno siekamy , pietruszkę również Krok 3 , Wszystkie składniki w rzucamy do miski ,dodajemy przyprawy , jajka i bardzo dokładnie mieszamy (  masa musi być

Eli Gotowanie