Salca tomatas me kima, czyli sos pomidorowy z mięsem mielonym

Salca tomatas me kima, czyli sos pomidorowy z mięsem mielonym

Salca tomatas me kima, czyli sos pomidorowy z mięsem mielonym

Czego by o Grekach nie mówić, to kuchnia ich pierwszorzędna jest. Prosta, oparta na kilku podstawowych składnikach, przy garach sterczeć za długo nie trza jak idiota (wiadomo przeca, że Grecy leniwi), a efekty takie, że paluchi lizać. Takego sosika pomidorowego można se zrobić większo ilość, zapakować, rozumita, we w słoiki, zawekować i trzymać w spiżarce na czarno godzinę. Albo podsyłać raz w miesiącu rodzinie, co to do stolicy wyemigrowała – bo tam wiadomo, bida i jeść ni ma co. Składniki: ½ kg mięsa mielo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.