mięso - 63110 przepisów (strona:796/4208)

Klopsiki siekane z indyka i niespodzianką :) 103

Bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Z tej porcji wychodzi 7-8 dużych klopsów. Polecam. Mięso indyka pokroić na małe kawałeczki, następnie posikać ostrym nożem. Wrzucić mięso do miski. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić posiekaną cebulkę i czosnek. Smażyć aż wszystko straci kolor surowizny, wtedy dodać pieczarki. Smażyć mieszając aż cała(...)woda wyparuje. Lekko wszystko przestudzić. Następnie dodać do mięsa. Teraz kolej na wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać dokładnie i doprawić. Uformować płaskie duże klopsy. Obtoczyć je dodatkowo w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsy z obydwu stron na złoty kolor. Na początku smażyć na małym ogniu około 3-4 minut z każdej strony. Na koniec zwiększyć temperaturę

Kuchnia Pokoleń
Pałki kurze nadziewane szparagami i serem camembert 136

wywar wykorzystać jako bazę do sou. Szparagi obrać za pomocą skrobaczki. Odłamać łebki i odłożyć. Natomiast łodyżki zmielić blenderem ale nie na papkę. Muszą być wyczuwalne kawałeczki. Przygotowanie mięsa – płaty mięsa rozbić. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Przygotowanie farszu – w miseczce wymieszać rozdrobnione łodyżki szparag razem z serem bardzo drobno pokruszonym. Doprawić odrobiną soli i pieprzu(...)Wykonanie – tak przygotowany farsz rozłożyć na rozbitych płatach mięsa. Mocno zawinąć. Zabezpieczyć wykałaczkami przed rozwinięciem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki na złoty kolor. Wlać wodę od gotowania stwardniałych końcówek szparag i gotować 15 minut. Gdyby woda wyparowała podlać dodatkowo wodą. Wrzucić połowę posiekanego koperku. Wody nie może być zbyt dużo tylko tyle żeby roladki były przykryte

Kuchnia Pokoleń
Bigos “Pan Tadeusz”. Nie ma lepszego przepisu 2547

Zbrojni łyżkami, biegą i bodą naczynie, Miedź grzmi, dym bucha, bigos jak kamfora ginie, Zniknął, uleciał; tylko w czeluściach saganów Wre para, jak w kraterze zagasłych wulkanów. Kapusta kiszona, mięso i ogień, właściwie niewiele więcej trzeba, aby przygotować najwspanialszy bigos. Sprawdziliśmy wiele przepisów, radziliśmy się starych kucharek, z niejednego gara jedliśmy i od lat robimy go właśnie tak. Lepszego(...)dwie czubate łyżki papryki czerwonej w proszku, czarny pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, szklanka czerwonego wina, olej. Zrób tak: na dużej patelni na oleju razem z cebulą przesmaż mięsa pokrojone w kostkę, boczek i kiełbasę. Gdy się zarumienią, podlej wodą, dopraw solą i pieprzem i duś aż wszystko będzie bardzo miękkie. Na koniec do mięsa dodaj paprykę w proszku

Kulinarna Polska
KOTLETY MIELONE W WAFLU 193

folię aluminiową.  Po wyjęciu z zamrażarki wystarczy mniej niż godzina, aby rolada dała się kroić w plastry i smażyć. Składniki: 4  suche wafle tortowe 0.5 kg mielonego mięsa 2 cebule sól  pieprz 2-3 ząbki czosnku papryka słodka i ostra majeranek 1 jajko do mięsa 3 jajka do panierki 200g pieczarek bułka tarta do panierki olej(...)smażenia dodatkowo do masy mięsnej zielenina: natka lub koperek Wykonanie: Mięso mielone wyrabiamy tak samo jak na tradycyjne, klasyczne kotlety mielone. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami (u mnie sól, pieprz, papryki, majeranek) oraz dodajemy jajko. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy najpierw cebulę, dodajemy posiekany czosnek, a następnie pokrojone pieczarki. Smażymy całość chwilę, a następnie studzimy

Walijskie Pichcenie
Makaron z polędwicą z indyka i suszonymi pomidorami 148

Makaron z polędwiczką z indyka i suszonymi pomidorami to świetny pomysł na szybki i pyszny obiad czy kolację :). Mięso z indyka można z powodzeniem zamienić chociażby na pierś z kurczaka. W każdym wariancie smakuje obłędnie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 spora polędwiczka z indyka 400 gram makaronu u mnie rurki pomidory suszone w oleju z ziołami ok 9 sztuk(...)duża cebula 3 ząbki czosnku pęczek świeżej natki pietruszki śmietana 12% 330 ml sól i pieprz do smaku olej z pomidorów do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso z indyka oraz cebulę kroimy w kostkę, pomidory kroimy na cienkie plasterki, drobno siekamy natkę pietruszki, na patelnię odlewamy trochę oleju ziołowego z pomidorów i na tym smażymy cebulę oraz przeciśnięty przez

Blog kulinarny S9.PL
Kotleciki Afrodyzjaczki 142

znudziły nam się tradycyjne kotlety mielone lub chcemy zrobić w bogatszym wykonaniu. Takie kotlety mogą gościć na naszym świątecznym stole. Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego z łopatki ·        1 duża cebula ·        Jajko ·        Sól(...)szklanki bułki tartej ·        ½ kg pieczarek ·        2 mozzarelle Sposób przygotowania: 1.   Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną połówkę cebuli. 2.   Następnie wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i razem wyrabiamy masę mięsną. 3.   Dłonią robimy z mięsa większe kulki

Kulinarna Chwila
Kapuściana zapiekanka 162

liście nawet te najmniejsze można wykorzystać niemal do samego środka kapusty. Te najmniejsze liście można ułożyć w środkowej warstwie zapiekanki. Kapuściana zapiekanka Potrzebujemy 1 duża włoska kapusta, 350g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego, 250g wędzonego boczku w plasterkach lub innej wędzonki, 3 duże cebule, 1 jajko, 300g grzybów leśnych / teraz mrożonych / lub pieczarek,   2 torebki brązowego lub zwykłego ryżu(...)patelni z dodatkiem tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę grzyby. Dusimy do chwili aż wyparuje sok. Przyprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z patelni do miski. Na patelnię wkładamy mielone mięso i smażymy do zrumienienia. Dodajemy mięso do ryżu, doprawiamy solą i pieprzem, wbijamy jajko mieszamy i na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Przekładamy do drugiej miski. Mamy przygotowane liście kapusty

Leśny Zakątek
Pielmieni z nadzieniem drobiowym, cukinią i mozarellą 151

mozarelli. Wyszło przepysznie i na pewno będę często wracać do tego przepisu Ciasto zrobiłam z tego http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/pielmieni/ podstawowego i mojego ulubionego przepisu. Składniki na nadzienie: – 400g mięsa z uda indyka – 1 duża cebula – 3 ząbki czosnku – 150g cukinii – 100g twardej mozarelli – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, oregano(...)100ml zimnej wody Z podanych składników zagnieść miękki i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski oprószonej mąką, przykryć czystą ściereczką kuchenną i odstawić na kilka minut by odpoczęło. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Dodać cukinię startą na tarce na drobnych oczkach i mozarellę startą na drobnych oczkach lub pokrojoną w drobną kostkę

Smaki Armine
Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiemi i cynamonem 142

Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiem i cynamonem to bardzo prosta propozycja na codzienny lub bardziej uroczysty obiad. Mięso wychodzi niezwykle aromatyczne, mięciutkie oraz posiada wyjątkowy smak. Delikatna oraz słodkawa nuta cytryny doskonale łączy się z czosnkiem i cynamonem, który jest tu taką kropką nad "i". Całość została tak zharmonizowana, że z pewnością posmakuje każdemu. Polecam! Ps. A może(...)plasterki, posiekać lub przecisnąć przez praskę.) Powstałą mieszanką dokładnie pokryć wszystkie kawałki kurczaka. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso wraz z nadmiarem marynaty i listkami laurowymi umieścić w rękawie/torebce do pieczenia, szczelnie związać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Kurczaka piec przez około 60-70 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami 149

Zapraszam  Będzie mi ogromnie miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowanie patki 🤗🤗 Gotowanie Patki Składniki na ok 20 pulpitów wielkości orzecha włoskiego:  Pulpety :  500 g mięsa mielonego ja użyłam z indyka  1 jajko  2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego Skworcu  1 łyżka czosnku grys Skworcu  Sól i pieprz do smaku(...)pietruszki drobno posiekanej  Dodatkowo: 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia  3 łyżki mąki ja dałam razową  Przygotowanie :  Marchew obieram i trę na grubych oczkach. Dodaję mięso i pozostałe składniki. Dokładnie łącze ze sobą. Formuję pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Pulpety obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju . Smażę pulpety na rumiano ok 2 -3 minut

Gotowanie Patki
Kurczak słodko-ostry po azjatycku 142

wspaniałymi smakami i zapachami, a przygotowane danie – prócz poczucia sytości – dobrze wpłynie na nasz układ odpornościowy w chłodne dni. Przygotowanie składników (proporcje dla ok. 4 osób): 800–1000 g mięsa z udek kurczaka 400 g ryżu 2 słodkie papryki (najlepiej o różnych kolorach) 2 marchewki 2 cebule Korzeń imbiru (ok. 40 g) Ananas w puszce (wraz z zalewą) 4 ząbki(...)wylewać zalewy, w której był ananas – zaraz nam się przyda. Czosnek i imbir tylko obieramy. Orzechy kruszymy na małe kawałki (ja pomogłem sobie blenderem z końcówką do szatkowania). Mięso zalewamy pięcioma łyżkami sosu sojowego i odstawiamy na bok, a w międzyczasie przechodzimy do kolejnych kroków. Imbir szatkujemy (można użyć blendera) i dzielimy go w stosunku 1/3 : 2/3. Szatkujemy również czosnek

Proste-przepisy.pl
Pulpeciki babilońskie 126

smakowały. Zaskocz swoich domowników i spróbuj moich super smacznych pulpecików. ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: ok. 4 kromki czerstwego chleba ( po zblendowaniu powinna być ok. szklanka) 0.5 szklanki mleka 1kg mięsa mielonego (u mnie chude mięso z szynki) 3 duże ząbki czosnku 1 cebula 2 jajka 150dag sera żółtego sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Chleb pokrój(...)zalej mlekiem i odstaw; 2. Cebulę pokrój w drobniutką kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę lub też drobno pokrój, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Mięso mielone, jajka, ser, cebulę i czosnek wrzuć do miski. Wymieszaj a następnie dodaj chleb zalany mlekiem; 3. Na blaszce wyłożonej papierem układaj pulpeciki formowane wilgotnymi rękami; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Prosty przepis na
Spaghetti bolognese 142

smaczny i sycący. Choć zwykle wybieram nieco lżejsze sosy do makaronu, to od czasu do czasu lubię taki konkretny i aromatyczny  :)   Składniki na 4 porcje: 35 dag mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1 puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier, bazylia, oregano około 400 g makaronu spaghetti(...)pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na niej cebulę. Następnie dodać marchewkę i czosnek i całość chwilę smażyć, aż cebula nabierze złotego koloru. Wówczas dodać mięso, doprawić je solą oraz pieprzem i na średnim ogniu je przesmażyć. Wlać pomidory z puszki i dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać i gotować sos na małym ogniu około 10 minut

My simple kitchen
Domowy kebab z kurczaka z piekarnika 132

dań z torebki. Posiłek w domu własnoręcznie wykonany od A do Z jest równie szybki, łatwy i o wiele smaczniejszy. Takim obiadem zaskoczycie swoich domowników. Kompozycję mieszanki do przyprawienia mięsa stwórzcie sami w zależności od tego jakie przyprawy lubicie. Jogurt lub maślanka dodatkowo nadaje smak mięsu i powoduje że jest soczyste i kruche. Zamiast piersi z kurczaka możecie wykorzystać mięso

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasztet z wołowiną 290

Delikatny pasztet z golonek indyka wzbogacony mięsem wołowym. Bardzo smaczny dodatek do pieczywa, który idealnie smakuje np z konfiturą żurawinową. Takiego pasztetu nie może zabraknąć wśród wędlin przygotowanych na święta. 1 kg gotowanej golonki z indyka 400 g łopatki wołowej 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia(...)muszkatołowej sól pieprz czarny mielony Golonki razem z wołowiną włożyć do garnka. Zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotować na małym ogniu ok 2 godzin, aż mięso będzie miękkie. Wywaru, nie wylewamy. Jest świetną podstawą do zupy lub sosu. Przestudzone golonki rozdrabniamy pozbywając się drobnych kostek. Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać oczyszczone

https:KKuchniaMniam