mięsny a la bolognese podaję dziś z kaszą i zielonym posiekanym ogórkiem. Mięso mielone z indyka, cebula, czosnek, posiekana ostra papryczka chili i papryka czerwona, do tego sos pomidorowy własnej produkcji, passata, pomidory z puszki. Pasuje też gotowy sos bolognese lub spaghetti ze słoika. Do mięsnego sosu świetnie pasuje także ryż, wszelaki makaron, sałaty lub surówki rozmaite. Podobny sos przygotowuję(...)podaję jako tagliatelle bolognese. Szybki obiad gotowy! SKŁADNIKI: 600 g mięsa mielonego z indyka, wieprzowego, wołowego lub cielęcego 1 cebula 3 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, słodka i ostra papryka, lubczyk, oregano 1 papryczka chili 1 papryka czerwona 400 g pomidorów w puszce lub 1 słoik sosu bolońskiego lub passata PRZYGOTOWANIE: Rozgrzewam oliwę, przesmażam na niej posiekaną cebulę i czosnek
Zasmakuj Kuchnismaku . Układamy na pokrojonej cebuli i obranych , lekko zmiażdżonych ząbkach czosnku . Wlewamy 1 szklankę wody . Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury około 180 C . Pieczemy do momentu aż mięso będzie gotowe . Łatwo to stwierdzić lekko nakłuwając widelcem . Czas pieczenia zawsze zależy od jakości i wielkości mięsa . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo młody kurczak własnego chowu , powinien być gotowy(...)dwie szklanki wody . Blendujemy na gładki sos i doprowadzamy do wrzenia . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i zagęszczamy mąką rozmieszaną z woda do lubianej konsystencji . Serwujemy z makaronem , mięsem z kurczaka , koniecznie na gorąco . Smacznego ! Artykuł Pieczony kurczak z kremowym sosem ,cebulowo czosnkowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyogarnę to będę sama kombinować.Gulasz zrobiony wg tego przepisu.Ja dodaję przyprawy wg swego uznania ,ale każdy robi i tak pewnie wg siebie. 500 g mięsa na gulasz, pokrojonego w kostkę lub paski 1 kostka rosołowa ok 1400 g wody lub wywar z rosołu, (400 g powinno być gorące) 1 łyżeczka pieprzu,1 łyżka papryki słodkiej, pół łyżeczki papryki(...)kostkę lub Do naczynia miksującego włożyć czosnek wraz z cebulą ustawić czas 5 s /obr 5. Zgarnąć składniki ze ścianek za pomocą kopystki. Wlać olej i dusić 3min/Varoma/1.Pokrojone mięso posolić i obsmażyć na patelni do zrumienienia (będzie wtedy bardziej kruche i soczyste). Mięso dodać do naczynia razem z włoszczyzną i dolać 400 g gorącego wywaru z rosołu lub wody. Dodać
Moje domowe kucharzeniezupełnie odmienione danie! Wystarczy zajrzeć do lodówki, trochę pozawijać, doprawić, wymieszać, poczarować i voila! :) PULPETY Z FETĄ W SOSIE POMIDOROWYM (na 6-8 porcji) Składniki na pulpety: 500 g mięsa mielonego z szynki 1/2 posiekanej cebuli, najlepiej podsmażonej 1 jajko 3 łyżki bułki tartej suszone oregano suszona bazylia suszony czosnek sól i pieprz 1/2 kostka sera typu feta Składniki(...)laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry 3/4 szklanki bulionu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego bazylia suszona oregano suszone sól, pieprz Sposób przygotowania: Najpierw pulpety: mięso, jajko, bułkę tartą i cebulę zagniatam. Dodaję przyprawy i suszone zioła, uważając na sól - ser feta jest mocno słony. Masa powinna być zwarta, wilgotna, ale nie zbita. Jeśli rozpada się
W kuchni Karmel-itkiŻeberka w marynacie miodowo-musztardowej to moja propozycja na szybki oraz nie wymagający wielkich umiejętności smaczny obiad. Gotowe mięso jest niezwykle aromatyczne, doskonale doprawione i z łatwością odchodzi od kości. Połączenie miodu z musztardą nadaje żeberkom niepowtarzalnego charakteru, który sprawia, że ciężko zrezygnować z dokładki. Polecam! około 700g żeberek wieprzowych Marynata: 1 łyżki miodu (płaskie) (*) 2 łyżki musztardy 1 łyżka(...)wędzonej Dodatkowo: 2 listki laurowe Umyte i osuszone żeberka porozcinać na mniejsze kawałki, a składniki marynaty dokładnie wymieszać w osobnej miseczce. Następnie powstałą mieszanką dokładnie natrzeć mięso. Całość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki minimum na kilka godzin, ale najlepiej na całą noc. Po tym czasie żeberka z liśćmi laurowymi umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie
Di gotujesłodkiej śmietanki 22-30% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 50 g startego ostrego sera np. cheddar Natka pietruszki do posypania Sól i pieprz do smaku Mąka pszenna do obtoczenia mięsa Sposób wykonania: Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym , lekko rozbić , oprószyć szczyptą soli i pieprzu z każdej strony, obtoczyć mące pszennej. Na patelni rozgrzać pełną łyżkę masła(...)miękkości. Śmietankę wymieszać z mąką ziemniaczaną, wlać do buraczków i zagotować aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W gotowy sos włożyć porcję mięsa, dusić razem 3 minuty pod przykryciem, nie mieszając, na koniec posypać mięso startym serem oraz posiekaną natką, gdy ser zacznie się rozpuszczać zdjąć z ognia. Podawać z młodymi ziemniakami
Wanilia i Kardamonsosie pomidorowym. Pyszne, delikatne i naprawdę proste w przygotowaniu. Idealne na obiad dla całej rodziny. Takie pulpeciki najczęściej przygotowuję z mielonej szynki, ale możecie tu wykorzystać również inne mięso. Jeśli szukacie prostego i niedrogiego pomysłu na obiad, to polecam Wam właśnie takie pulpeciki z ryżem w prostym sosie pomidorowym. Możecie je podać same z zestawem surówek lub jako dodatek(...)pysznych pomysłów na surówki zajrzyjcie tutaj: Surówka z czerwonej kapusty Surówka z młodej kapusty z koperkiem Prosta surówka z marchewki Tarte buraczki z marchewką i miodem Składniki: 500 g mięsa mielonego z szynki 100 g ryżu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 4 łyżki kaszy manny PZZ Białystok 5 łyżek bułki tartej z lekką górką pieprz i sól
Słodkie okruszkiodwiedzenia sklepu Skworcu https://www.skworcu.com.pl ,znajdziecie tam wszystkie przyprawy potrzebne.do tego Dania i nie.tylko ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 😍😍🤗🤗🤗🤗 Składniki na 6 porcji : Mięso: 1 kg karkówki bez kości 2 łyżki przyprawy do wieprzowiny Skworcu https://www.skworcu.com.pl/256,przyprawa-do-wieprzowiny-do-miesa-wieprzowego-online-gdzie-kupic-sklep-internetowy.html 1 łyżka czosnku niedźwiedziego Skworcu https://www.skworcu.com.pl/202,czosnek-niedzwiedzi-ziele-suszone-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html 1 łyżka papryki mielonej Skworcu(...)Ziemniaki: 1.5 kg Młodych Ziemniaków 2 Łyżki przyprawy do ziemniaków Skworcu https://www.skworcu.com.pl/258,przyprawa-do-ziemniakow-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka soli i pieprzu Przygotowanie : 1. Mięso myjemy,krokmy na.kotlety grubości ok 0.5 cm Dokładnie rozbijamy. 2. Składniki marynaty łączymy ze sobą a następnie dokładnie obtaczamy mięso. Karkówkę pozostawiamy w lodowce pod przykryciem
Gotowanie Patkijajka mąka pszenna olej do smażenia Filety umyć, osuszyć i każdy przekroić na 3 części (najlepiej wykroić tzw. polędwiczkę, a pozostały filet przekroić wzdłuż na 2 części). Mięso rozbić i przyprawić z obu stron solą oraz pieprzem. Wstawić do lodówki (na kilka godzin). Masło pokroić na 9 kawałków. Koperek umyć i drobno posiekać. Na rozbite filety położyć masło i dodać(...)posiekany koperek. Podwinąć boki i zwinąć mięso (formułując roladki; ewentualnie można zwilżyć dłonie). Masło musi być "ukryte" w mięsie. Jajka wbić do głębokiego talerza, przyprawić je solą oraz pieprzem i roztrzepać za pomocą widelca. Przygotowane roladki panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Czynność panierowania powtórzyć. Olej wlać do patelni/garnka i rozgrzać go. Przygotowane dewolaje smażyć na lekko głębokim tłuszczu
Ugotowaćpoprzek na dwa cieńsze plastry i potem na pół, z racji tego, że filety miałam większe to udało mi się jeszcze zrobić dwie roladki więcej. 2. Następnie mięso kładziemy na desce, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy za pomocą tłuczka. Wszystkie kawałki oprószamy z obu stron solą, pieprzem, słodką papryka i suszonym oregano. 3. Naszą mozzarellą odsączamy z zalewy i kroimy(...)około 10 plasterków. Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. 4. Na każdy plaster mięsa kładziemy plasterek mozzarelli, bierzemy 3 szparagi i zawijamy roladkę, którą owijamy 2 plasterkami boczku. Tak samo robimy z pozostałymi składnikami. 5. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy nasze roladki z każdej strony. Powinny być ładnie zarumienione. 6. Po podsmażeniu szparagi (główki) owijamy folią aluminiową, żeby się
kruche babeczkiwieprzowej 0k 400 g ziemniaków Pół główki kapusty białej 250 gram cebuli Łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej Pół łyżeczki kminku duży ząbek czosnku Sól i pieprz Mięso kroimy na ok 2 centymetrową kostkę oprószamy solą i pieprzem. wkładamy do rondla na rozgrzany mocno olej smażymy chwilę. Gdy mięso się lekko zrumieni dodajemy pokrojoną w dużą kostkę(...)cebulę, krótko smażymy ,następnie podlewamy około szklanką wody, a najlepiej bulionu. Dusimy pod przykryciem do miękkości ( w razie potrzeby od czasu do czasu uzupełniamy płyn). Pod koniec duszenia mięsa dodajemy pokrojone również na ok. 2 cm. kostkę ziemniaki, i białą kapustę. .Całość dalej dusimy pod przykryciem do miękkości Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i czosnek. Zamieszać
Andzia Pichcimielonego można wyczarować zróżnicowane i pyszne obiadki. Ok. 500 /600 g mielonego mięsa wieprzowego 1 namoczona kajzerka 1 ogórek kiszony 1 cebula kawałek boczku wędzonego musztarda sól pieprz czosnek papryka(...)słodka mąka do panierowania Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną i odciśniętą kajzerkę oraz przyprawy sól,pieprz,czosnek,papryka słodka. Farsz Cebulę, boczek i ogórka kroimy w kostkę, odkładamy na bok. Mięso dzielimy na cztery równe części rozpłaszczamy dłońmi na blacie na kształt okręgu o grubości ok pół centymetra. Smarujemy musztardą na środku układamy farsz,podważając nożem i zwilżonymi dłońmi formujemy
Andzia Pichciwietna propozycja na obiad lub imprezę. Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mleka 2 jajka M Czubata szklanka mąki pszennej 2 łyżki śmietany sól 50 ml.oleju ⧪ Farsz ok. 500/600 gram mięsa mielonego dowolnego 150 gram włoszczyzny z porem(użyłam mrożonej 100 gram ryżu Przyprawa do gyrosa według uznania ok. 1 łyżka sól olej ⧪ Dodatkowo do panierowania 2 jajka Mąka Bułka(...)powinno być lejące,nie gęste.Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste dodajemy mleko,jeżeli zbyt luźne mąkę.Odstawiamy na 10 minut. Następnie smażymy cienkie naleśniki. ⧪ Farsz Ryż ugotować,wystudzić. Mięso przesmażamy na odrobinie oleju z dodatkiem przyprawy do Gyrosa i odrobinie soli,następnie dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając ,razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą. Do miękkiego mięsa dodajemy
Andzia PichciPieczone w piekarniku kotleciki z mięsa mielonego warzyw i ryżu. Do ich przygotowania wykorzystamy nadmiar ugotowanego ryżu oraz kawałki warzyw które zalegają nam w lodówce. Można podawać z ulubionymi dipami i surówkami. 300 gram mięsa mielonego 50 gram ryżu 100 gram papryki w strąku 100 gram pieczarek 100 gram cebuli 1/4 szklanki wody lub bulionu Ulubione przyprawy tutaj sól, pieprz(...)ziołowy,papryka wędzona,czosnek, Ryż ugotować ,ale można też wykorzystać ryż który pozostał z poprzedniego obiadu. Warzywa kroimy w kosteczkę, krótko przesmażamy na patelni. Do miski przekładamy mięso mielone, ugotowany ryż i warzywa. Przyprawiamy dodajemy wodę lub bulion dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Z gotowej mieszanki zwilżonymi dłońmi formujemy kotleciki (ok. 8 sztuk), układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Andzia PichciPrzepisy na diecie Ketogenicznej Klopsiki to chyba jedno z najbardziej ulubionych dań do zrobienia. Robi się je bardzo szybko i prosto. Zapraszam wspólnego gotowania #ketoobiad Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki lub łopatki (ewentualnie może być z drobiu) 2 duże cebule 2 łyżeczki masła 5 pomidorów koktajlowych (można zastąpić łyżeczką koncentratu pomidorowego) 2 jajka świeża bazylia – kilka listków (można(...)papryki słodkiej 1 łyżeczkę papryki wędzonej sól pieprz 0,7 L wody 3 łyżki jogurtu naturalnego (opcjonalnie) Jak zrobić: Cebulę zeszklić przez chwilę na maśle na patelni, ostudzić odrobinę. Mięso wrzucić do dużej miski lub garnka. Wsypać wszystkie przyprawy i mąkę. Wbić jajka Dodać zeszkloną cebulę. Wszystko ugnieść na jednolitą masę. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie
Keto - Meto Przepisy