mięso - 63110 przepisów (strona:799/4208)

Piersi z kurczaka w sosie z dwóch rodzajów papryk i szpinaku FIT 84

razu przekładamy je do woreczka strunowego lub rękawa do pieczenia, szczelnie zamykamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie skórka powinna łatwo odchodzić od papryk, obieramy je wszystkie. Mięso kroimy w kostkę, a w małej miseczce łączymy oliwę, paprykę słodką i chili, sól oraz pieprz. Tak przygotowaną marynatą obtaczamy mięso i odstawiamy. Paprykę pieczoną i marynowaną blendujemy na gładki(...)Cebulę kroimy w kostkę. Kurczaka obsmażamy na patelni, gdy już będzie gotowy – ściągamy go z patelni. W miejsce mięsa wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy. Następnie dodajemy bulion lub wodę, aż odparuje. Dodajemy sos paprykowy i dusimy pod przykryciem 5-8 minut. Dodajemy śmietankę lub śmietanę, mieszamy. Szpinak kroimy w paski lub pozostawiamy całe listki i dodajemy na patelnię, mieszamy

Be Fit Be Strong
Arancini 153

tych kuleczkach jest to, że możemy dowolnie dobierać farsz. Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Możemy do nich dodawać to, co najbardziej lubimy. Ja jednak zapraszam na klasyczny przepis: z mięsem mielonym, mozzarellą, zielonym groszkiem oraz sosem pomidorowym. Jednym słowem arancini to pyszna i sycąca przekąska, która zasmakuje wszystkim. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki . Składniki: 500 g białego(...)ryżu (do risotto) 3 jajka 150 g mąki 400 g bułki tartej 200 g sosu pomidorowego (w kartonie) 150 g groszku konserwowego 350 g mięsa mielonego Mozzarella Olej do smażenia Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania ryżu. Gotujemy go według zalecenia na opakowaniu na miękko z dodatkiem soli. Następnie przygotowujemy sos. Na wyższej patelni podsmażamy rozdrobnione mięso mielone. Dodajemy do tego

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Duszony schab z pieczarkami 461

każdy rozbijamy tłuczkiem (mniej więcej, jak na kotlety schabowe). Każdy oprószamy solą, pieprzem oraz tymiankiem, a następnie kroimy na 2-4 części w zależności od wielkości. Mięso odstawiamy na bok. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie półplasterki. Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy. Na głębszej patelni o dość dużej powierzchni rozgrzewamy tłuszcz (3-4 łyżki). Kotleciki ze schabu oprószamy(...)tłuszczu i wrzucamy cebulę, pieczarki i czosnek. Smażymy wszystko razem przez chwilę, a następnie podlewamy szklanką wody. Całość dusimy przez 2-3 minuty. Do gotującego się sosu dodajemy podsmażone mięso, dolewamy drugą szklankę wody, dodajemy liść laurowy, rozmaryn oraz pieprz ziarnisty i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut. Po tym czasie mięso powinno być już miękkie. Jeśli

Analiza Smaku
Zupa warzywna z mięsem mielonym na bogato 85

pozostają mi pojedyncze składniki do wykorzystania. Wtedy staram się wymyślić takie danie, które będzie je wszystkie zawierać. Tym sposobem powstał CUDOWNY przepis na bogatą i pożywną zupę z mięsem mielonym. Spróbujcie! Składniki na 4-6 porcji: – 1l bulionu warzywnego (lub 1l wody + 1 czubata łyżka koncentratu bulionu warzywnego ) – 500g mielonej wołowiny – 400g pomidorów krojonych (z puszki(...)czasu mieszając warzywa. W tym czasie czosnek posiekać, seler, seler naciowy i marchew pokroić w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy czosnek, pokrojone warzywa i mięso. Mieszając, smażymy wszystko 4-5 minut, a następnie rozprowadzamy całość bulionem. Dodajemy krojone pomidory, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, oregano, chili i szczyptę soli. Gotujemy na małym ogniu przez 20 minut

Be Fit Be Strong
Gulasz wołowy z pieczoną papryką 80

przestygła. W tym czasie papryka "zaparuje" w rękawie, a to pozwoli lepiej oddzielić od niej skórę. Gdy papryką przestygnie - obierz ją ze skóry i pokrój w cząstki wielkości kęsa. Mięso pokrojone w kostkę oprósz mąką i obsmaż na mocno rozgrzanym tłuszczu. W garnku zagotuj niewielką ilość wody i wrzuć obsmażone mięso (razem z tłuszczem z patelni!). Umyj, obierz i pokrój(...)wino, ostrą papryczkę. Przyprawy: goździki, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, sól oraz kardamon wsyp do moździerza, rozetrzyj i dodaj do garnka. Duś ok. 1,5 godziny do czasu, aż mięso będzie idealnie miękkie. Bardzo pomaga szybkowar. Wystarczy zagotować, wyłączyć kuchenkę, poczekać ok. 40 minut i taaadaaam - gotowe! :) Pod koniec gotowania dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę lub pokrojony w cieknie plasterki

Gary Bez dna
Kurczak ze szparagami w sosie śmietanowym z Żubrówką 86

przygotujesz w trakcie :) Umyj warzywa i odstaw do odciekania. Pierś kurczaka umyj i osusz. Pokrój w duże kawałki (moim odnośnikiem był rozmiar polędwiczki - wszystko pokroiłam na kawałki podobnej wielkości). Mięso oprósz delikatnie solą. Rozpuścić masło na patelni i układaj kurczaka na gorącym tłuszczu. Obsmaż z obu stron (nie chciałam rumienić mięsa, dlatego wybrałam masło do smażenia - podoba mi się jasny(...)kolor mięsa i maślany aromat sosu). Podlej kurczaka Żubrówką i pozwól jej odparować. Możesz dodać pieprz na tym etapie. Po odparowaniu alkoholu (zostanie tylko cudny aromat!) dodaj śmietanę i ser. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą do smaku. Umyte warzywa pokrój - szparagi na kawałki wielkości ok 4-5 cm, a selera naciowego w niewielkie cząstki. W pierwszej kolejności dodaj szparagi (najtwardsze

Gary Bez dna
PIECZONE ŻEBERKA W MIODOWEJ GLAZURZE 79

Przepis na żeberka jest bardzo prosty, a mięso po upieczeniu jest przepyszne, aromatyczne i soczyste z lekką nutą słodyczy i pikanterii. To wszystko za sprawą dodanego do marynaty miodu i ostrej papryki. Kolejnym plusem jest to, że mięso tak naprawdę wystarczy tylko zamarynować a potem włożyć do piekarnika, cała reszta "robi" się już sama. Prawdziwa uczta. Tak przygotowane żeberka można(...)Skworcu ) * 3 łyżeczki miodu * pół łyżeczki soli Wykonanie: Żeberka podzielić na mniejsze kawałki. W misce wymieszać olej z miodem i przyprawami. Włożyć żeberka i wszystko wymieszać tak, aby mięso było pokryte marynatą. Odstawić na około 2-3 godziny do lodówki. Żeberka piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 40 minut, przykryte folią aluminiową. Następnie zdjąć foli i piec jeszcze

Zrób to smacznie
Pulpeciki ziołowe w sosie pomidorowym z cukinią FIT 105

mniejszej zawartości tłuszczu, a przy okazji zachowując maksimum smaku z największą możliwą zawartością witamin i składników mineralnych. Pycha! Przepis na 4-6 porcji. Składniki na pulpeciki: – 400g mięsa mielonego wołowego lub z indyka – 80ml mleka – 1,5 kromki czerstwego chleba – 2 jajka – kilka gałązek natki pietruszki – 1 ząbek czosnku – 1/2 łyżeczki soli(...)mała cukinia (opcjonalnie) – 1 mała cebula – 1 łyżka oliwy – 1 ząbek czosnku – sól, pieprz PULPECIKI: Chleb kroimy na kawałki i namaczamy w mleku. Mięso mieszamy z jajkami, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek i odciśnięty z nadmiaru mleka chleb (mleko wylewamy). Masę dokładnie mieszamy i tworzymy dłońmi okrągłe pulpeciki

Be Fit Be Strong
Meksykańska zupa chili con carne 116

smaczny i treściwy obiad. Ostrość zupy możemy dowolnie modyfikować dodając więcej lub mniej (lub całkowicie pomijając) papryki chili oraz ostrej papryki mielonej.     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 1 czerwona papryka 1,2 litra bulionu lub rosołu 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 szklanka kukurydzy konserwowej(...)dużym garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju i szklimy na nim pokrojoną w kosteczkę cebulkę *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy starty czosnek, mieszamy i dokładamy mielone mięso. Całość podsmażamy do momentu, aż mięso straci surowy kolor. Przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem, mieszamy *** *** Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i paprykę, wlewamy szklankę bulionu, zagotowujemy, przykrywamy i całość dusimy na niewielkim ogniu

Blog z Apetytem
Pasztetowa wędzona 165

drobiowej 2 marchewki 1 cebula kawałek selera pietruszka ziele angielskie listek laurowy sól pieprz pieprz czarny 1 szkl kaszy manny majeranek jelita wołowe do nadziewania sznurek wędzarniczy Kurczaka i mięso myjemy, razem z warzywami nastawiamy jak na rosół i na wolnym ogniu gotujemy aż do miękkości. Pod koniec na 10 min wkładamy umytą wątróbkę. Ugotowane mięso i warzywa wyjmujemy, oddzielamy(...)mięso od kości i mielimy przez maszynkę razem z ugotowanymi warzywami. Wszystko umieszczamy w garnku, dodajemy przyprawy do smaku, sól pieprz, majeranek, pieprz ziołowy, kaszę manną i dolewając rosołu (ok 1.l ) potem ostrożnie małymi porcjami, blendujemy wszystko na jednolitą masę . Masa powinna być dość gęsta , nie płynna (kiedy spada z łyżki robi plask, plask)  Jelita płuczemy w letniej

Gotowanie jest łatwe
Prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną 294

pieprzu 6 łyżek oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 3 duże ziemniaki papryka czerwona duża cebula 3 łyżeczki ziół prowansalskich natka pietruszki do ozdoby rękaw do pieczenia Przepis 1 Mięso kroimy w kostkę na kawałki wielkości 1x1cm. Dodajemy do niego posiekane 3 ząbki czosnku, łyżeczkę rozmarynu, łyżeczkę tymianku, łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę soli i 2 szczypty pieprzu. Zalewamy 3 łyżkami(...)oliwy, mieszamy. Aby mięso nabrało smaku, warto odstawić je na minimum 2 godziny. 2 Ziemniaki i paprykę kroimy w kawałki o wielkości 3x3cm. Cebulę kroimy w pióra. Mieszamy, dodajemy 3 łyżki oliwy, 3 łyżeczki ziół prowansalskich i łyżeczkę soli. Następnie łączymy z mięsem i dokładnie mieszamy. 3 Wszystkie składniki przekładamy do rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego z przykryciem. Pieczemy

Kuchnia Bazylii
Armłow- zapiekanka z gotowanej wołowiny 99

Przepis na tę pyszną zapiekankę wzięłam z ormiańskiej książki kucharskiej. Przepis jest banalnie prosty, ale zapiekanka ta wychodzi bardzo smaczna, a także idealnie się nadaję do wykorzystania ugotowanego mięsa wołowego. Jeśli lubicie zapiekanki i nie macie pomysłu na wykorzystanie mięsa z rosołu, to ten przepis z pewnością przypadnie Wam do smaku Składniki: – 500g ugotowanej wołowiny – 300g ugotowanych ziemniaków(...)klarowanego – 20g bułki tartej Ugotowaną wołowinę i ziemniaki przepuścić dwa razy przez maszynkę. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na odrobinie masła. Przesmażoną cebulę dodać do mięsa, dodać drobno posiekaną zieleninę, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Masło i bułkę tartą podzielić na dwie części. Formę do pieczenia posmarować połową masła i posypać bułką tartą. Dobrze wymieszaną masę

Smaki Armine
Jogurtowo-czosnkowe kotleciki drobiowe 390

tartej Przyprawy: 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej, szczypta chilli olej do smażenia       *** Filety myjemy, osuszamy i kroimy na części *** *** Każdy kawałek mięsa lekko rozbijamy *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski wbijamy jajko, dodajemy majonez, jogurt, starty czosnek oraz przyprawy i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i całość ponownie dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Rozbite(...)mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na około pół godziny *** *** Po tym czasie kotleciki obtaczamy kolejno w bułce tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano *** *** Po zdjęciu z patelni mięso odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem