mięso - 63110 przepisów (strona:501/4208)

Pieczona szynka 124

zjedliśmy, część zamroziłam. Nawet jak jej za dwa tygodnie nie rozmrożę (bo jednak będzie na stołach nadmiar wszelaki), zużyję do forszmaku. Albo w końcu zrobię prawdziwy bigos na pieczonych mięsach.  Składniki: 1,5 kg surowej szynki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego (opcjonalnie) 1 łyżka majeranku 2 łyżki(...)oleju sól pieprz Szynkę obficie solimy. Czosnek rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego musztardę, paprykę, ziele angielskie, olej i pieprz, mieszamy. Marynatę wcieramy w mięso i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 1,5 godziny. Po upieczeniu mięso obsypujemy majerankiem

Kardamonovy
KOTLETY MIELONE Z INDYKA 161

Najprostszy pomysł na mięsny obiad? W naszym domu to kotlety mielone. Smakują zawsze i wszystkim, niezależnie od dodatków i pory roku. Preferujemy mięsa białe, stąd nasze kotlety mielone zrobione są z drobiu, a dokładniej z indyka. Są niskokaloryczne, lekkie i delikatne w smaku. Tym razem podaliśmy kotlety mielone z indyka z młodą kapustą i ziemniaczkami z wody. Stawiamy na klasykę(...)Czasami. KOTLETY MIELONE Z INDYKA (8-10 sztuk) Składniki 500 g mięsa mielonego z indyka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego majeranku 1 jajko 4-5 łyżek bułki tartej 1/2 pęczka świeżej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Jak zrobić? Cebulę obieram i drobno siekam, czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Dodaję do mięsa mielonego. Dorzucam suszony

W kuchni Karmel-itki
Żeberka w kapuście kiszonej z kaszą 106

zawsze się tak gotowało. Postanowiłam wypróbować i bardzo mi smakowało. Żeberka doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryką słodką i ostrą. Pokroić w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Na koniec dodać pokrojoną w piórka cebulkę. Smażyć jeszcze chwilkę. Do mięsa dorzucić kapustę kiszoną, grzyby, listki laurowe, kminek. Smażyć, mieszając aż kapusta zmieni kolor. Do dużego żaroodpornego naczynia wrzucić(...)mięso z kapustą i obsypać kaszą. Wlać wodę. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 1godzinę i 20 minut. Mięso musi być miękkie. Czasami trzeba przedłużyć czas pieczenia. Przynajmniej raz zamieszać podczas pieczenia. Gdyby woda wyparowała i było bardzo suche, podlać wodą. Ja mam garnek elektryczny do wolnego gotowania. Przygotowanie tej potrawy jest proste ale trzeba gotować dłużej. Nastawić

Kuchnia Pokoleń
Kurczak pieczony w musztardzie 1079

Pisałam już kiedyś, że nie jestem jakąś wielką fanką udek. Sprawdzają się świetnie w mojej kuchni do dań, w których wykorzystuję mięso drobiowe mielone, ale za smakiem udek pieczonych nie przepadam jakoś szczególnie mocno. Lubią je za to moi bliscy, więc raz na jakiś czas przygotowuję je właśnie dla nich. Tym razem udka marynowane w musztardzie francuskiej. około 8 udek(...)łyżki musztardy francuskiej 3-4 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Obie musztardy mieszamy z miodem. Oczyszczone mięso doprawiamy solą oraz pieprzem. Nacieramy musztardą. Wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny, a najlepiej na całą noc. Następnie rozkładamy je na dnie żaroodpornego naczynia wyłożonego cebulą. Naczynie przykrywamy folią aluminiową

Smaki Na Talerzu
Karczek pieczony 322

pięknie a smakuje jeszcze lepiej. Składniki: - 1 kg karczku  - 1 czerwona papryka - 1 zielona papryka - 1 cebula - 1/2 główki czosnku  - przyprawy (sól, pieprz, papryka czerwona)  Przygotowanie: Mięso myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i nacinamy co 1,5 cm nie przecinając do końca. Papryki i cebulę kroimy w paski. Ząbki czosnku dzielimy na połowę. W nacięcia wkładamy papryki, cebulę(...)czosnek, przyprawy mieszamy i smarujemy mięso. Zwiazujemy sznurkiem mięso i wkładamy do woreczka do pieczenia mięsa. Nakłuwamy w kilku miejscach i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 90 minut. Zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy  Ambition

Kulinarne życie
Przepis na zupę z jagnięciną prosto z Bieszczad 112

aromatów. Jeśli macie ochotę na sycącą i rozgrzewającą, jesienną zupę, wypróbujcie koniecznie ten przepis *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Opłucz mięso i włóż je w całości do dużego garnka. Zalej 3 litrami zimnej wody. Zagotuj wszystko, pozwól niech się przez około 5 minut gotuje, po czym zlej wodę. Zalej mięso(...)pozostałych składników. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, pokrój w kostkę a następnie dodaj do baraninówki. Gotuj wszystkie składniki przez min. 40 minut a najlepiej około godzinę. Wyjmij mięso na deskę do krojenia, gdy lekko przestygnie oddziel mięso od kości i pokrój je na spore kawałki. Dodaj je ponownie do gotującej się zupy. Dodaj łyżkę miodu. Wymieszaj i spróbuj

Eat me! Fit me!
Rożki mięsne do barszczu 23975

Macie jeszcze jakąś porcję gotowanego mięsa, ukrytego w czeluściach zamrażarki? A może pozostało Wam gdzieś na dnie pułki nieotwarte opakowanie rożków do lodów? Przyda się też mielony filet z kurczaka i kilka innych drobnych rzeczy, by móc przygotować takie apetyczne rożki! Robi się je zdecydowanie szybciej niż krokiety czy uszka, więc warto sobie zapisać przepis i skorzystać gdy będzie taka(...)bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 12 sztuk: 12 rożków waflowych 250g fileta z kurczaka 250g mięsa drobiowego z rosołu 200g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku Sól, pieprz do smaku Tłuszcz do smażenia- olej rzepakowy Dodatkowo do panierowania: 2 jajka Bułka tarta Sposób przygotowania: Na łyżce

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak z patelni z pieczarkami, balsamiczną cebulą oraz serem 151

Filet z kurczaka w lodówce i brak pomysłu jak go przygotować? Proponuję nie kombinować zbyt wiele, tylko postawić na znane połączenie mięsa z pieczarkami. Do tego cebula oraz roztopiony tarty ser żółty i bagietka. W prosty i szybki sposób można „wrzucić coś do brzuszka”;) 500 g piersi kurczaka lub udek bez skóry i kości 300 g pieczarek(...)natki pietruszki około 100-150 g tartego żółtego sera (u mnie tarta mozzarella) 1 płaska łyżeczka mąki pszennej mielona papryka słodka mielona papryka ostra sól, pieprz, cukier olej Oczyszczone mięso kroimy w kostkę. Oprószamy mieloną papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem, mieszamy. Odstawiamy na około 30 minut do lodówki, po czym smażymy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości

Smaki Na Talerzu
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 187

Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem serka mascarpone i śmietanki kremówki. Pyszny obiad! Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a serek mascarpone oraz śmietanka dodają lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość komponuje się znakomicie. Świetnie smakuje(...)delikatesowej 2-3 łyżki wina białego wytrawnego sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w plasterki o grubości około 1 cm. Każdy plasterek mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie przyprawiamy z obu stron pieprzem oraz solą. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju, z obu stron po około

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 187

Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem serka mascarpone i śmietanki kremówki. Pyszny obiad! Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a serek mascarpone oraz śmietanka dodają lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość komponuje się znakomicie. Świetnie smakuje(...)delikatesowej 2-3 łyżki wina białego wytrawnego sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w plasterki o grubości około 1 cm. Każdy plasterek mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie przyprawiamy z obu stron pieprzem oraz solą. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju, z obu stron po około

Kuchnia MagdaLeny
TAJSKIE SATAYE Z KURCZAKA Z SOSEM ORZECHOWYM I TEST FRYTKOWNICY BEZTŁUSZCZOWEJ SAF21 PRIME3 189

było tak proste! CO MOŻNA PRZYGOTOWAĆ WE FRYTKOWNICY BEZTŁUSZCZOWEJ ? Tak jak pisałam powyżej frytkownica beztłuszczowa to taki mini piekarnik. Oprócz ukochanych przez większość chrupiących frytek można przygotować w niej mięsa, ryby, szaszłyki, pieczone warzywa, omlety, a nawet słodkości takie jak muffiny czy małe ciasta! Ograniczyć nas może tylko wyobraźnia! Frytkownica beztłuszczowa PRIME3 dostępna TUTAJ SKŁADNIKI: MARYNATA: * filet z kurczaka(...)orzechowe – 4 czubate łyżki * sok z cytryny – 1 łyżka * sos sojowy – 1 łyżka * brązowy cukier – 1 łyżeczka * mielona kolendra – 1 szczypta * kumin – 1 szczypta * chili – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIĘSO: Piersi czyścimy, kroimy w podłużne , grube paski. Czosnek miażdżymy ze startym imbirem, sokiem z cytryny, sosem sojowym , kolendrą, kuminem, kurkumą , chili i olejem. Wkładamy mięso, zawijamy w folię, odstawiamy

Ostra na Słodko
Wiejskie krokieciki z pysznym farszem 166

ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej 500g kapusty kiszonej z marchewką przyprawy do kapusty: liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego, 3 kulki pieprzu 250g pieczonego lub gotowanego mięsa z kurczaka (może być mięso z rosołu) ok 100g pieczarek 1 cebula 2 łyżki musztardy 1 łyżka pikantnego ketchupu 2 łyżki masła olej do smażenia domowy sos czosnkowy PRZEPIS(...)laurowy, pieprz oraz ziele angielskie i gotujemy do miękkości *** *** Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulą na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, często mieszając *** *** Ugotowane lub upieczone mięso kroimy w kosteczkę *** *** Ugotowaną kapustę kiszoną odsączamy i drobno kroimy. W garnku, w którym gotowała się kapusta rozgrzewamy masło i dokładamy ponownie kapustę *** *** Do kapusty dodajemy pokrojone mięso i podsmażone

Blog z Apetytem
BURRITO 111

świeżo posiekaną kolendrą. Jeśli chcecie to przed zawinięciem tortilli możecie na farsz posypać tarty ser. Pyszny, sprawdzony przepis na domowe i moje burrito, polecam SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (opcjonalnie z indyka) 1 cebula posiekana drobno 2 ząbki czosnku drobno posiekane 500 g passaty opcja: 1/2 ostrej papryczki chili posiekanej 1/2 szklanki sypkiego ryżu 400 g puszka czerwonej(...)odsączeniu 220 g) przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka cukru pudru, oregano, słodka i ostra papryka oliwa 4 placki tortilli PRZYGOTOWANIE: Na oliwie podsmażam cebulę z czosnkiem, gdy się zeszkli dodaję mięso. Przesmażam, mieszam. Gdy mięso zmieni kolor na jasny dodaję (opcja) posiekaną papryczkę chili, przyprawy, odsączoną z zalewy czerwoną fasolę. Ryż gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i dodaję do mięsa

Zasmakuj Kuchni
Szynka z warzywami pieczona w rękawie 242

Szynka z warzywami pieczona w rękawie wychodzi miękka, soczysta i aromatyczna. Mięso piecze się w sosie własnym i nie wymaga dodatku tłuszczu. W towarzystwie puree ziemniaczanego stanowi pyszne danie obiadowe dla całej rodziny.   Składniki na szynkę z warzywami pieczoną w rękawie: 1 kg szynki wieprzowej 2 średnie marchwie 3 średnie cebule 2 łyżki sosu sojowego sol, pieprz, pierz ziołowy(...)Oprószamy ją przyprawami z każdej strony i skrapiamy sosem sojowym. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki, cebule w piórka. Mięso i warzywa umieszczamy w rękawie do pieczenia i szczelnie zamykamy z obu stron. Rękawem potrząsamy kilkukrotnie, aby równomiernie rozprowadzić składniki. Całość przekładamy na blaszkę do pieczenia i wkładamy do piekarnika

e-PrzepisyKulinarne
Lazania po meksykańsku 132

zmieniła się już na typowo jesienną, a do tej pory było tak cudnie. No nic taka kolej rzeczy, teraz czekamy do wiosny :-) Moja propozycja obiadowa to lazania po meksykańsku. Mięso z dodatkiem fasoli, kukurydzy, papryki i papryczki chilli z sosem pomidorowym to farsze tej lazanii. Wyszła pyszna, polecam i miłego poniedziałku życzę :-) Składniki: 16 płatów makaronu do lazanii(...)startej mozzarelli Farsz: 400 g mięsa z szynki mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 czerwona papryka 1 cebula 2 - 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1/2 pęczka natki pietruszki 500 g passaty pomidorowej sól pieprz 1. Cebulę siekamy, wrzucamy na patelnię na której rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Jak się nam zeszkli dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, papryczki

kruche babeczki